نوبت دهی آنلاین مطب از بهترین پزشکان بیماری های عفونی و تب دار در تهران
با مشاهده لیست پزشکان، آدرس و زمان حضور آنها، از بهترین پزشکان بیماری های عفونی و تب دار نوبت اینترنتی دریافت کنید
دکتر متخصص عفونی
- مرتبسازی براساس:
- بیشترین رضایتمندی
- منتخب
- زودترین نوبت
دکتر عفونی و تبدار کیست و چه بیماریهایی را درمان میکند؟
دکتر عفونی (Infectious disease specialist)، دکتر متخصصی است که تمام عفونتهای ناشی از قارچ، انگل، باکتری و ویروسها را تشخیص داده و درمان میکند.به طور کلی متخصص عفونی همانطور که از نامش پیداست، توانایی شناسایی، تشخیص و درمان تمام بیماریهای ناشی از میکروارگانیسمهایی که منجر به بروز تب و عفونت در بدن بیمار میشود را دارد. البته پاتوژنها یا انگلها و غذای آلوده نیز میتوانند باعث عفونت در بدن شوند. بدن هر فرد به طور طبیعی سرشار از میکروارگانیسمهای مختلفی است که در حالت طبیعی هیچ مشکلی برای بدن ایجاد نمیکنند، اما در بعضی شرایط به عامل بیماریزا تبدیل میشوند.از آنجایی که شدت و علائم بیماریهای عفونی در بدن هر فرد با دیگری فرق میکند، شناسایی و تشخیص این بیماریها چالش برانگیز است و تنها از عهده یک متخصص بیماریهای عفونی بر میآ ید. از جمله بیماریهایی که یک دکتر عفونی خوب شناسایی و درمان میکند، شامل موارد زیر هستند:
- ایدز (HIV)
- عفونتهای باکتریایی
- عفونتهای ویروسی
- عفونتهای قارچی
- بیماریهای گرمسیری
- مالاریا
- عفونتهای کودکان
- بیماری سل
- هپاتیت B و هپاتیت C
- عفونتهای تنفسی و ریوی
- آلرژی
- عفونتهای گوارشی و کبدی
- عفونتهای ادراری
- عفونتهای مقاربتی و قابل انتقال از راه جنسی (اچ آی وی، اچ پی وی، کلامیدیا، سوزاک، سیفلیس و... )
- عفونتهای پوستی
- انواع زخمها و پای دیابتی
- عفونتهای بعد از اعمال جراحی
- بررسی و درمان مشکلات عفونی بیماران دیابتی
- کوید ۱۹ (کرونا)
- کلستریدیوم دیفیسیل
- پنومونی
- بیماریهایی که توسط کنهها یا پشهها منتقل میشوند
- عفونتهای دستگاه ادراری
- زخم های مزمن عفونی و غیر عفونی
فوق تخصص بیماریهای عفونی چگونه بیماری را تشخیص میدهد؟
معمولاً یک دکتر عفونی خوب به منظور تشخیص و شناسایی بیماری، ابتدا بیمار را معاینه بالینی کرده و سوابق و علائم بیماری را بررسی میکند. سپس با استفاده از روشهای تشخیص بیماریها (سواب گلو، نمونه مدفوع، آزمایش خون و ادرار، روشهای تصویربرداری، نمونهبرداری از بافت، سواب زخم، تستهای میکروسکوپی، کشت و حساسیت خون، نمونه خلط، گرفتن مایع مغزی نخاعی و آنالیز آن، آزمایش ادرار، آزمایش مدفوع، آزمایش مایع مفصلی، تصویربرداری، سی تی اسکن، MRI، سونوگرافی) بیماری را تشخیص داده و درمان میکند. البته در صورت لزوم ممکن است که در روند درمان از دانش متخصصین دیگر نیز کمک بگیرد.
مشاهده بیشتر: مشاوره آنلاین با دکتر عفونی
مهمترین دلایل مراجعه به دکتر عفونی چیست؟
متخصصان بیماریهای عفونی طیف گستردهای از عفونتها و بیماریهای پزشکی حاد و مزمن را درمان میکنند. در محیط بیمارستان، پزشکان ID، معمولاً عفونتهای چند میکروبی (عفونتهایی که بیش از یک ارگانیسم را درگیر میکنند) درمان کرده و میکوشند که بیماران سلامت عمومی خود را بازیابند. آنها عفونتهای باکتریایی رایجی که توسط استاف اورئوس، اشریشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا ایجاد می شوند را شناسایی کرده و اقدامات پزشکی خاصی را جهت درمان این نوع بیماریها انجام میدهند. عفونتهای باکتریایی قابل تشخیص توسط این گروه از متخصصین شامل موارد زیر هستند:
- عفونتهای استخوانی (استئومیلیت)
- عفونتهای دریچههای قلب (اندوکاردیت)
- عفونتهای خون (باکتریمی)
- عفونتهای پروتز که معمولاً بعد از عمل جراحی ایمپلنتها به وسیله انواع قارچ یا ویروس ایجاد میشوند. این عفونتها طیف گستردهای از بیماریها را در بر میگیرند که شامل عفونت پروتز سینه، عفونت مفصل مصنوعی، عفونت پروتز زانو و... هستند.
- عفونتهای قارچی حاد و مزمن مانند بلاستومایکوز و آسپرژیلوزیس
- عفونتهای هپاتیت و ایدز
به جز موارد ذکر شده، آنها وضعیت سلامتی بیمارانی که به دلیل عفونتهای حاد و مزمن در بیمارستان بستری شدهاند را بررسی کرده و میکوشند که با تجویز انواع آنتی بیوتیکها شرایط عمومی بیمار را بهبود دهند.
پزشکان عفونی بیماران را در مطب یا بیمارستان درمان میکنند؟
یک فوق تخصص عفونی، بیماران عفونی بستری را در بیمارستانها و همچنین بیماران سرپایی را در مطب درمان میکند. البته این متخصصین در بیمارستانها، نقش حیاتی و مهمی در پیشگیری و کنترل عفونتهای بیمارستانی و عفونتهای ناشی از عملهای جراحی دارند. آنها همچنین بیماریهای مانند سینه پهلو (سپسیس پنومونی) را درمان کرده و اقدامات پیشگیرانه در جهت بهتر شدن شرایط بیمار انجام میدهند. اقدامات متخصص عفونی به منظور پیشگیری و درمان این گونه بیماریها، شامل استفاده صحیح از آنتی بیوتیکها و جلوگیری از ایجاد مقاومت دارویی است. البته این متخصصین عفونتهای دیگری مانند کلستریدیوم دیفیسیل (C. diff) را درمان کرده و شیوع MRSA را با جداسازی بیماران مبتلا از بیماران دیگر و رفع عوامل بیماریزا، مهار میکنند. این پزشکان در مطبهای خصوصی خود بیمارانی که مبتلا به هپاتیت C، هپاتیت B، بیماری لایم، کرونا (کوید ۱۹)، عفونتهای مکرر دستگاه ادراری، سینوزیت، زخمهای عفونی مزمن ( زخم پای دیابتی) و... هستند را معاینه و درمان میکنند.
متخصصین ID چگونه با سایر پزشکان کار میکنند؟
یک پزشک بیماریهای عفونی در مسیر فعالیت خود با بسیاری از کیلینکها و پزشکان بیمارستانها همکاری میکند. آنها در بیمارستانها معمولاً یا به صورت مشاورهای کار میکنند و یا به عنوان پزشکان اصلی مراقبتهای بهداشتی خدمت میکنند. با این حال در شرایط پیچیده و بحرانی بیماران به کمک سایر پزشکان، شرایط بیمار را بهبود میدهند. متخصصان ID با تجویز داروهای آنتی بیوتیکی و ضد قارچی بر رفع علت عفونت متمرکز شده و حل سایر مسائل پزشکی را به سایر متخصصین واگذار میکنند. در کلینیکها نیز این پزشکان معمولاً بیمارانی را که به آنها ارجاع داده میشود، معاینه و درمان میکنند.به عنوان مثال، یک پزشک خانواده یا پزشک عمومی بعد از انجام آزمایشات و غربالگریهای لازم، متوجه افزایش آنزیمهای کبدی بیمار میشود. تشخیص صد در صد و دقیق این مسئله، مستلزم انجام آزمایشات غربالگری بیشتر برای تشخیص هپاتیت است. اگر آزمایش هپاتیت بیمار مثبت باشد، به متخصصین ID ارجاع داده میشود. پزشک متخصص بعد از معاینه بالینی بیمار و بررسی شرایط فیزیکی، آزمایشات خاصی را جهت بررسی میزان آسیب کبد تجویز میکند. پس از انجام اقدامات تشخیصی، بیمار میتواند درمان هپاتیت خود را آغاز کند. با پیشرفتهای جدید در درمان هپاتیت یا یرقان، ویروس معمولاً در عرض دو ماه پس از درمان کاملاً از بین میرود.
تحصیلات دکتر عفونی چیست؟
مسیر تبدیل شدن به یک پزشک متخصص عفونی، طولانی، سخت و نیازمند کار و تلاش زیاد است. اولین قدم، اخذ مدرک پزشکی عمومی است که مستلزم گذراندن هفت سال دوره پزشکی است. بعد از این مرحله به منظور تحصیل در تخصص عفونی و تبدار، باید در آزمون تخصص شرکت کرده و در صورت کسب حد نصاب نمره، دوره چهار ساله تخصص عفونی را گذراند. در این مرحله بعد از سپری کردن آزمون پایانی تخصص، میتوان مدرک تخصص عفونی را دریافت کرد. البته متخصصین میتوانند بعد از این مرحله فوق تخصص یا فلوشیپ خود را نیز اخذ کنند که باید در دورههای دو ساله آکادمیک شرکت کنند.
فلوشیپهای بیماریهای عفونی کدامند؟
پس از اتمام تخصص، شرکت در دورههای دو ساله فلوشیپ عفونی در شاخههای زیر امکانپذیر است:
- اچ آی وی (ایدز)
- طب گرمسیری
- هپاتیت
- مالاریا
- سلامت عمومی
- بیماری عفونی کودکان
- بیماری سل
- بیماری عفونی پیوند
آیا متخصص بیماریهای عفونی درمان کرونا را نیز بر عهده دارد؟
متخصصان بیماریهای عفونی به واسطه آموزش تخصصی در درمان عفونتهای ناشی از قارچها، باکتریها و ویروسها، در خط مقدم درمان بالینی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ هستند. این متخصصین به واسطه آموزشهای تکمیلی که در زمینه اپیدمیولوژی گذراندهاند، متخصص در زمینه کنترل و درمان کرونا هستند.در بسیاری از بیمارستانهای سراسر جهان، متخصصین عفونی و تبدار به عنوان سرپرست تیمهای پزشکی کنترل و درمان کوئید ۱۹ خدمت میکنند. آنها همچنین در سطحی فراتر از درمان کرونا نیز با هم همکاری و تعامل دارند. در واقع بهترین شیوهها و تجویز پروتکلها را برای درمانهای جدید COVID 19، مانند تجویز داروهای رمدسماویر، کاسیریویماب و ایمدویماب ارائه میکنند.البته با ادامه این بیماری، متخصصان ID به ارائه مراقبتهای پزشکی بیماران کرونایی ادامه میدهند و در عین حال تحقیقات بالینی خاصی در زمینه چگونگی حمایت از بخشهای بهداشتی و پزشکی در سراسر جهان انجام میدهند.
اقدامات پیشگیرانه پزشکان عفونی کدامند؟
پزشکان عفونی علاوه بر درمان بیماران، مراقبتهای پیشگیرانه از بیماریها را نیز انجام میدهند. به عنوان مثال تمامی معاینات و مراقبتهای قبل از سفرهای بینالمللی را انجام داده و با تجویز اقدامات پیشگیرانه میکوشند که افراد حین سفر و بعد از آن، دچار بیماری نشوند. علاوه بر این بیماران مبتلا به مالاریا را درمان کرده و واکسن مالاریا را به بیماران در معرض خطر تزریق میکنند. همچنین آنها میتوانند به تمامی افرادی که رفتارهای پر خطر جنسی داشتهاند، مشاوره داده و به درمان و جلوگیری از انتشار و توسعه ویروس بپردازند.
چه زمانی باید به پزشک عفونی مراجعه کرد؟
افرادی که بیمار هستند و بهبود پیدا نمیکنند، باید به پزشک عفونی مراجعه کنند. به عنوان مثال، افراد مبتلا به عفونتهای ادراری که چندین دوره دارو مصرف کردهاند و هیچ پیشرفتی در روند درمان خود نداشتهاند، باید به این پزشکان مراجعه کنند. همچنین افرادی که زخمهای مزمن عفونی دارند و زخم آنها بعد از یک ماه با درمانهای معمول بهبود پیدا نکرده و یا زمانی که سرفه بیمار با آنتی بیوتیک بهبود نیافته است، باید به متخصصین عفونی مراجعه کنند.
چه چیزی پزشکان بیماریهای عفونی را از سایر متخصصین متمایز میکند؟
داشتن چندین تخصص با هم، این پزشکان را از سایر متخصصین متمایز میکند. چرا که بیماریهای عفونی ممکن است در هر یک از اعضای بدن از سر تا انگشتان پا رخ بدهد و به همین دلیل لازم است که آنها تخصص کافی در زمینههای مختلف داشته باشند تا بتوانند کلیه بیماریهای عفونی را درمان کنند.به طور کلی چندین عامل مهم آنها را از سایر پزشکان متمایز میکند که شامل موارد زیر هستند:
- تشخیص علت عفونت
- ارائه مراقبتهای قبل از سفر
- به روز بودن
- تجویز محافظه کارانه آنتی بیوتیک به منظور جلوگیری از مقاومت دارویی
خدمات متخصصین عفونی درمانکده کدامند؟
از آنجایی که متخصصین عفونی در تشخیص، کنترل و درمان انواع بیماریهای عفونی، تب دار و واگیردار نقش مهمی دارند، به همین دلیل یافتن بهترین دکتر عفونی در تهران اهمیت زیادی دارد. در این راستا مجموعه درمانکده با گرد همآوری عدهای از بهترین متخصصین عفونی و تبدار در تهران همواره آماده ارائه خدمات به بیماران خواهد بود. این مجموعه ضمن آموزش و ارائه اطلاعات در زمینههای مختلف پزشکی، میکوشد روند درمانی بیماران را تسهیل کرده و رفاه حال بیماران را تامین کند. در واقع با ارائه خدمت نوبت گیری و مشاوره آنلاین، دسترسی آسان بیماران به پزشکان متخصص را فراهم می کند.
راهنمای نوبتگیری آنلاین بهترین فوق فوق تخصص عفونی
به منظور اخذ نوبت ویزیت پزشک عفونی، بیماران باید به سایت درمانکده مراجعه کنند. بعد از انتخاب تخصص عفونی، نام پزشک مورد نظر را انتخاب کرده و زمان و تاریخ ویزیت خود را مشخص کنند. این خدمات از درمانکده به منظور تسهیل روند درمان و رفاه بیماران ارائه شده و درمانکده بابت ارائه این خدمات هیچ مبلغی از بیماران دریافت نمیکند.
هزینه نوبتگیری فوق تخصص عفونی درمانکده
هزینه ویزیت متخصص عفونی در درمانکده، در بازه قیمتی ۶۵۰۰۰ تومان تا ۱۶۰۰۰۰ تومان متغیر است. لازم به ذکر است که درمانکده هیچ مبلغ مازادی بابت ارائه خدمات به بیماران دریافت نمیکند و هزینه مشاوره ذکر شده، مبلغ واقعی ویزیت پزشک مورد نظر است.