نرمکننده محصولی است که بعد از شامپو برای افزودن رطوبت به مو استفاده میشود. این محصول به بهبود بافت، حالت و ظاهر مو کمک میکند و آن را نرم و لطیف نگه میدارد. در این مقاله از مجله سلامت درمانکده به معرفی بهترین نرم کننده مو و نحوه استفاده از آن میپردازیم و طرز تهیه چند نوع نرمکننده خانگی را آموزش میدهیم. با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
چرا باید از بهترین نرم کننده مو استفاده کنیم؟
نرمکننده برای آبرسانی و تغذیه مو طراحی شده است تا مو نرمتر، لطیفتر و خوشحالتتر به نظر برسد. این محصول همچنین باعث کاهش اصطکاک بین تارهای مو میشود تا شانه کردن آنها آسانتر باشد. هر بار که از نرمکننده استفاده میکنید، یک لایه محافظ روی ساقه مو ایجاد میشود تا مو راحتتر حالت بگیرد و کمتر گره بخورد.
نرمکننده مو را میتوان شبیه مرطوبکنندهای دانست که برای سلامت پوست استفاده میکنید؛ با این تفاوت که این بار محصول را روی مو قرار میدهید تا آن را سالم، نرم و درخشان نگه دارید.
انواع نرمکننده مو
امروزه نرمکنندههای مختلفی در بازار وجود دارد که هر کدام برای نوع خاصی از مو مناسب هستند. رایجترین نرمکنندهها عبارتاند از:
۱. نرمکننده حجمدهنده
این نوع نرمکننده دارای ترکیباتی است که به تارهای مو میچسبند و باعث میشوند موها پرپشتتر و حجیمتر به نظر برسند. اگر به دنبال افزایش حجم موهای خود هستید، بهتر است از محصولات حاوی پروتئین، کلاژن، بیوتین، کافئین، چای سبز و نخل ارهای استفاده کنید.
۲. نرمکننده عمیق مو
وقتی از بهترین نرم کننده موی رنگ شده یا بهترین نرم کننده مو برای موهای فر صحبت به میان میآید، نرمکنندههای عمیق از بهترین محصولاتی هستند که میتوان به آنها اشار کرد. این محصولات غلیظتر از حالت عادی بوده و برای آبرسانی و ترمیم موهای فر، ضخیم یا رنگشده که معمولا خشک یا آسیبپذیر هستند فرموله شدهاند.
نرمکننده عمیق جزء بهترین نرم کننده مو برای موهای چرب طبقهبندی نمیشود. چرا که ممکن است این نوع مو را چربتر کند. این محصول همچنین برای استفاده روزانه مناسب نیست. بنابراین بهتر است آن را هفتهای یکبار یا چند بار در ماه در روتین مراقبت از موی خود بگنجانید. برای حفظ نتیجه میتوانید در سایر موارد از نرمکننده معمولی استفاده کنید.

۳. نرمکننده مرطوبکننده
این محصول بهترین نرم کننده مو برای موهای خشک و وز مردانه و زنانه است. چرا که روغن بیشتری دارد و به حفظ نرمی و لطافت مو کمک میکند. البته اگر موهای چربی دارید، باید از این نوع نرمکننده دوری کنید. چون ممکن است چربی پوست سر شما را بیشتر کند.
کسانی که از خشکی بیشازحد موهای خود شکایت دارند، میتوانند در کنار این محصول از بهترین ماسک مو برای موهای خشک استفاده کنند تا موهایشان عمیقتر رطوبترسانی شود و جلوه نرمتر و سالمتری پیدا کند.
۴. نرمکننده پروتئینه
کراتین یا پروتئین اصلی بهکاررفته در این محصول برای تقویت مو و جلوگیری از شکنندگی آن مفید است. از اینرو نرمکنندههای پروتئینه انتخاب خوبی برای موهای نازک یا ضعیف محسوب میشوند. از آنجا که این نرمکنندهها سنگینتر از سایر محصولات هستند، باید از آنها بااحتیاط و به صورت محدود (یک تا ۲ بار در ماه) استفاده کنید. در سایر موارد میتوانید از یک نرمکننده معمولی برای حفظ نرمی و لطافت مو کمک بگیرید.
۵. نرمکننده کرمی
این نوع نرمکننده بافتی شبیه شامپو دارد. اگر موهای شما به رطوبت، حجمدهی یا محافظت زیادی نیاز ندارند و فقط میخواهید آنها را راحتتر شانه کنید، میتوانید به سراغ نرمکننده کرمی بروید.
۶. نرمکننده بدون نیاز به شستشو
این محصولات به شکل کرم یا اسپری عرضه میشوند تا از آنها پس از حمام و زمانی که موها هنوز مرطوب هستند استفاده کنید. اگر موهای وز دارید یا انتهای موهایتان دچار موخوره شده است، با انتخاب بهترین نرم کننده مو بعد از حمام میتوانید یک لایه محافظتی برای آنها فراهم کنید.
نرمکنندههای بعد از حمام میتوانند علاوه بر نرمکنندهای که بعد از شامپو استفاده میکنید، به عنوان یک مرحله اضافی در روتین مراقبت از مو گنجانده شوند.
بهترین نرم کننده مو خانگی
اگر ترجیح میدهید برای مراقبت از موهای خود از مواد طبیعی استفاده کنید، میتوانید از نرمکنندههای خانگی زیر بهره ببرید:
۱. نرمکننده تخممرغ، عسل و سرکه
تخممرغ به تغذیه و درخشندگی مو کمک میکند؛ در حالی که عسل یک مرطوبکننده طبیعی است و سرکه باعث تقویت مو میشود. از این نرمکننده میتوان یک یا ۲ بار در هفته برای کسب نتیجه مطلوب استفاده کرد.
روش تهیه
- ۲ تا سه عدد تخممرغ را با یک قاشق غذاخوری سرکه مخلوط کنید.
- یک قاشق چایخوری روغن زیتون به مخلوط اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید.
- حدود یک قاشق غذاخوری آب لیموترش و عسل به مخلوط بیفزایید.
- مخلوط را هم بزنید و آن را به نوک موها بمالید.
- اجازه دهید مواد ۱۵ دقیقه روی موها بمانند.

۲. نرمکننده حاوی موز
با استفاده از موز میتوانید بهترین نرم کننده مو را برای کاهش وز داشته باشید.
روش تهیه
- یک عدد موز را خوب له کنید.
- سه قاشق غذاخوری عسل، روغن زیتون و شیر به آن اضافه کنید.
- مواد را خوب مخلوط کرده و یک عدد تخممرغ به آن بیفزایید.
- خمیر بهدستآمده را به نوک موها بمالید.
- بگذارید خمیر ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی موها بماند.
۳. نرمکننده ماست و تخممرغ
ماست سرشار از پروتئین و اسید لاکتیک است. این ماده نه نتها به تمیز کردن پوست سر کمک میکند، بلکه باعث تغذیه موها میشود و آنها را نرم نگه میدارد.
روش تهیه
- ۶ قاشق غذاخوری ماست را به یک عدد تخممرغ اضافه کرده و آنها را با هم مخلوط کنید.
- مخلوط را به آرامی روی پوست سر و موهای خود ماساژ دهید.
- اجازه دهید مخلوط به مدت ۲۰ دقیقه روی موها بماند.
۴. نرمکننده روغن نارگیل و عسل
روغن نارگیل یک نرمکننده طبیعی است که موها را مرطوب میکند و به آنها درخشندگی میبخشد.
روش تهیه
- یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل، عسل و آب لیموترش را با هم مخلوط کنید.
- ۲ قاشق غذاخوری ماست به مخلوط اضافه کنید.
- مخلوط را به مدت ۱۵ دقیقه روی موهای خود بگذارید.
مقایسه نرمکنندههای خانگی و تجاری
نرمکنندههای خانگی و تجاری هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. نرمکنندههای خانگی مقرونبهصرفهتر هستند و با استفاده از مواد طبیعی و بدون مواد شیمیایی مضر تهیه میشوند. با این حال، عمر مفید آنها محدود است و به آمادهسازی نیاز دارند.
از سوی دیگر، نرمکنندههای تجاری به دلیل داشتن مواد نگهدارنده عمر مفید طولانیتری دارند. آنها راحتتر و سریعتر مورد استفاده قرار میگیرند و نتایج ثابت و قابل پیشبینی دارند. با این حال، بعضی از این محصولات ممکن است حاوی سیلیکون، سولفات و عطرهای مصنوعی باشند که میتوانند باعث تحریک پوست سر شوند.
با توجه به این توضیحات، انتخاب بین نرمکننده خانگی و تجاری به نیازهای خاص مو و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد.

چگونه از بهترین نرم کننده مو استفاده کنیم؟
این محصول زمانی بیشترین تاثیر را دارد که به درستی استفاده شود. در ادامه مراحل استفاده از آن آورده شده است:
- شامپو را کاملا از روی موهای خود بشویید تا هیچ مادهای روی آنها باقی نماند.
- هر برند مقدار خاصی از نرمکننده را توصیه میکند. بنابراین لازم است دقیقا از دستورالعمل ذکرشده روی بطری پیروی کنید.
- نرمکننده را از ساقه مو به سمت انتهای آن بمالید. مراقب باشید محصول با پوست سر شما تماس پیدا نکند.
- نرمکننده را با استفاده از یک شانه دندانهدار یا انگشتان دست به طور یکنواخت روی موهای خود پخش کنید.
- بسته به برند باید نرمکننده را به مدت یک تا ۲ دقیقه روی موهای خود بگذارید. بعضی از محصولات ممکن است برای جذب شدن به مدت زمان بیشتری نیاز داشته باشند.
- موهای خود را به دقت آبکشی کنید تا نرمکننده کاملا شسته شود. در غیر این صورت، محصول با مسدود کردن فولیکولهای مو باعث ریزش مو میشود.
نرمکنندههای عمیق معمولا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی موها باقی میمانند و سپس به طور کامل شسته میشوند. نرمکنندههای بعد از حمام به شستشو نیاز ندارند.
مضرات استفاده از نرمکننده مو
استفاده بیشازحد از نرمکننده میتواند به اندازه عدم استفاده از آن مضر باشد. نرمکننده با ایجاد یک لایه محافظ روی موها به آنها درخشندگی میبخشد و شانه کردن را آسانتر میکند. اگر این لایه بیشازحد روی موها قرار بگیرد، مانع از نفوذ روغنهای ضروری و سرمها به درون ساقه مو میشود و اثربخشی سایر محصولات را کاهش میدهد.
اگر علائم زیر را مشاهده کردید، بدانید که احتمالا بیشازحد از نرمکننده استفاده کردهاید:
- کاهش حجم موها و احساس سنگینی روی آنها
- سخت بودن مدیریت و حالت دادن موها
- بیرون افتادن موها از زیر سنجاق
علاوه بر این، زیادهروی در استفاده از نرمکننده میتواند باعث تجمع مواد روی پوست سر شود. مخلوط شدن این مواد با چربی و آلودگی به مسدود شدن منافذ پوست منجر میشود و احتمال ریزش مو را افزایش میدهد. اگر متوجه کمپشت شدن موهای خود شدید، در مورد انتخاب بهترین شامپو برای ریزش مو و سایر راهکارهای درمانی با متخصص پوست و مو مشورت کنید.

نکات مهم در مراقبت از مو و استفاده صحیح از نرمکننده
اگر میخواهید بیشترین بهره را از روتین مراقبت از موی خود ببرید، نکات زیر را رعایت کنید:
- شامپویی انتخاب کنید که با نیازهای موی شما سازگار باشد و با نرمکنندهتان همخوانی داشته باشد. اگر در انتخاب بهترین شامپو برای موهای خشک یا بهترین شامپو برای موهای چرب دچار سردرگمی شدهاید، از پزشک راهنمایی بخواهید.
- علاوه بر توجه به جنس مو، هنگام انتخاب شامپو و نرمکننده باید مشکلات خاص مو یا پوست سر را هم در نظر بگیرید. امروزه برای هر نوع مشکلی محصول مخصوصی به بازار عرضه شده است؛ به عنوان مثال، شامپو ضد خارش قوی میتواند راهحل موثری برای رفع خارش شدید پوست سر باشد.
- اگر موهایتان خشک یا رنگشده است، ممکن است نیاز باشد آنها را کمتر بشویید؛ اما در عوض از نرمکننده بیشتری استفاده کنید.
- چند نوع نرمکننده مختلف را برای انتخاب بهترین گزینه امتحان کنید. همه موها یکسان نیستند و گاهیاوقات لازم است با آزمون و خطا پیش بروید.
- اگر به دنبال بهترین نرمکننده و شامپو برای موهای کراتین شده هستید، از محصولات فاقد سولفات استفاده کنید.
- هنگام شنا حتما از کلاه استفاده کنید تا جلوی آسیبدیدگی موها در اثر تماس با کلر و سایر مواد شیمیایی موجود در آب استخر را بگیرید.
کلام پایانی
انتخاب بهترین نرم کننده مو و استفاده صحیح از آن میتواند نقش مهمی در حفظ سلامت، لطافت و درخشندگی موها داشته باشد. با این حال، استفاده نادرست یا بیشازحد از این محصول ممکن است به آسیبهای زیادی مانند مسدود شدن منافذ پوست سر و حتی ریزش مو منجر شود.
اگر برای انتخاب نرمکننده مناسب یا نحوه صحیح مراقبت از موهای خود دچار تردید هستید، بهترین راه مشورت با متخصص پوست و مو است. برای این کار میتوانید به وبسایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله دکتر پوست و مو آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبتدهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری دکتر پوست و مو از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.
سوالات متداول
از بهترین محصولات خارجی میتوان به لورآل و گارنیر (گارنیه) اشاره کرد.
پرفروشترین محصولات ایرانی عبارتاند از: اوه، اکتیو، نئودرم، شون، سینره، مای و فولیکا.
پینو، الوینا و فیروز از برندهای محبوب برای کودکان هستند.
برندهای نئودرم، شون، سینره، ویتامول، او جی ایکس و لورآل بهترین محصولات بدون سولفات را تولید میکنند.
منابع: webmd, skinkraft, stylecraze