کودک در ۲ سالگی

کودک در ۲ سالگی : نقطه عطف زندگی

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

شاید به عنوان یک مادر جوان فکرتان مشغول این موضوع باشد که کودک در ۲ سالگی چه ویژگی‌هایی دارد؟ از این رو در این مطلب از درمانکده قصد داریم به ویژگی‌های کودک در ۲ سالگی بپردازیم.

شاید جالب باشد که بدانید به این سن کودک، دو سالگی وحشتناک می گویند. چون کودک نوپای شما فقط می خواهد بگوید نه! شخصیت کودک شما در این زمان شروع به شکل گیری می کند و او آرام آرام برای خودش کسی می شود. در ادامه به مهارت هایی که کودک 2 ساله کسب می‌کند، اشاره می‌کنیم.

 مهارت‌های حرکتی کودک در ۲ سالگی

کودک در این سن قادر است:

  • روی پنجه پا بایستد.
  • توپ را شوت کند.
  • بدون کمک از مبلمان بالا و پایین برود.
  • در حالی که دست شما را گرفته از پله بالا و پایین برود.
  • توپ را با دست پرتاب کند.
  • هنگام راه رفتن یک اسباب بازی بزرگ یا چند اسباب بازی را با خود حمل کند.

احتمالا متوجه شده اید که کودک 2 ساله شما دیگر هنگام راه رفتن تلوتلو نمی خورد و مثل یک بزرگسال عادی به راحتی می تواند بین پنجه و پاشنه در حرکت باشد. چند ماه بعد، بهتر می تواند تعادل خود را هنگام دویدن حفظ کند، یاد می گیرد عقب عقب راه رود، بپیچد و با کمی کمک روی یک پا بایستد.

کودک در ۲ سالگی

در 2 سالگی کودک به طور طبیعی با دویدن، بازی کردن، سر خوردن از سرسره و بالا رفتن مهارت های حرکتی خود را تقویت می کند. بهتر است هر روز زمانی را به بیرون رفتن و کشف کردن اختصاص دهید. به این ترتیب، به او کمک می کنید مهارت های حرکتی اش را بهتر کند، خوش بگذراند و انرژی اش را تخلیه کند. اما لازم است بر او نظارت داشته باشید.

بیشتر بخوانید: رفتار با کودکان اوتیسم باید چگونه باشد؟

کودک 2 ساله و رشد دست و انگشتان

کودک می تواند:

  • به دلخواه خود خط خطی کند.
  • محفظه را برگرداند و محتوایش را خالی کند.
  • با چهار لگو یا بیشتر برج بسازد.

او حالا می تواند حرکت مچ، انگشتان و کف دست را هماهنگ کند تا دستگیره را بچرخاند یا در ظرف را باز کند. همچنین می تواند مداد شمعی یا مداد را در دست بگیرد. البته ممکن است ظاهر دستانش هنگام گرفتن مداد کمی عجیب به نظر برسد، اما طبیعی است. با این حال، به خوبی می تواند روی کاغذ خط و دایره بکشد. محدوده توجه او نسبت به 18 ماهگی وسیع تر شده و حالا که می تواند صفحات کتاب را ورق بزند، بیشتر در امر خواندن کتاب شریک می شود. نقاشی، لگو بازی یا استفاده از ست ساخت و ساز تا مدت ها او را سرگرم نگه می دارد.

کودک خردسال شما در این سن ترجیحش برای استفاده از دست راست یا چپ را نشان می دهد. اما نیاز نیست برای انتخاب به او فشار بیاورید. بعضی از بچه ها بعدا انتخاب می کنند که می خواهند از کدام دست برای نوشتن استفاده کنند. مابقی می توانند از هر دو دست به یک اندازه استفاده کنند. پس اجازه دهید این اتفاق به صورت طبیعی رخ دهد.

کودک 2 ساله

مهارت های زبانی کودک 2 ساله

کودک 2 ساله :

  • وقتی اسم اشیاء آورده می شود به آن‌ها یا تصویرشان اشاره می‌کند.
  • اسم والدین، خواهر و برادر، اعضای بدن و اشیاء را می شناسد.
  • با دو یا چهار کلمه جمله می سازد.
  • از دستورات ساده پیروی می کند.
  • کلماتی را که در مکالمه شنیده تکرار می کند.

کودک دوساله می تواند جملات طولانی تری بسازد. مثلا به جای این که بگوید “مامان شیرینی” می گوید “مامان شیرینی می خوام”. همچنین به جای گفتن اسمش از ضمیر “من” استفاده می کند. میزان پیشرفت بچه ها در صحبت کردن به یک اندازه نیست بنابراین اگر کودک دوستتان بیشتر از بچه شما حرف می زند نگران نشوید. همچنین فراموش نکنید که معمولا پسرها دیرتر از دخترها به حرف می آیند.

با صحبت با فرزندتان و کتاب خواندن برای او به مهارت زبانی او کمک کنید. از کتاب هایی استفاده کنید که از او می خواهد اشیاء را لمس کند یا اسمشان را بگوید یا کلمات را تکرار کند. می توانید با در اختیار داشتن هر کتاب مصور از کودکتان سوالاتی نیز بپرسید. هرچه مهارت زبانی فرزندتان بالا می رود، از شعر، معما و لطیفه لذت می برد.

مهارت های اجتماعی/عاطفی کودک در 2 سالگی

کودک در این سن:

  • از حرف و رفتار دیگران، مخصوصا بزرگسالان و بچه های بزرگ‌تر، تقلید می کند.
  • وقتی پیش بچه های دیگر است هیجان زده می شود.
  • از خود استقلال بیشتری نشان می دهد.
  • به جای این که همراه با بچه های دیگر بازی کند، بیشتر کنار آن ها بازی می کند.
  • لجبازی می کند. کارهایی را انجام می دهد که او را از انجام آن ها منع کرده اید.
  • بیشتر نسبت به خود به عنوان شخصیت مستقل آگاه می شود.

کودکان در این مرحله فکر می کنند همه چیز در دنیا مربوط به آن‌هاست. مفاهیمی مانند به اشتراک گذاری برایشان بی معناست. ممکن است کودک خردسال شما برای بازی کنار یک بچه دیگر بنشیند. اما کاملا او را نادیده بگیرد. مگر این که بخواهد اسباب بازی اش را بردارد. این امر کاملا طبیعی است. این که به او بگویید: “اگر او با تو همین کار را کند چه احساسی پیدا می کنی؟” برایش بی معنی است. پس به دقت به تعاملات او نظارت داشته باشید.

کودک همزمان عاشق تقلید از دیگران است و ممکن است درست همان طور که والدین با او حرف می زنند، با عروسکش صحبت کند. به همین دلیل باید الگوی خوبی برای او باشید.

2 سالگی کودک

مهارت های یادگیری/تفکر کودک 2 ساله

کودک 2 ساله می تواند:

  • اشیاء را، حتی وقتی زیر دو یا سه لایه پارچه مخفی شده اند، پیدا کند.
  • شکل ها و رنگ ها را از هم تشخیص دهد.
  • جملات و شعرهای آشنا را کامل کند.
  • بازی های ساده و مبتنی بر واقعیت انجام دهد.
  • دستورات دو بخشی را انجام دهد. مثلا این که “بعد از خوردن شیر، فنجان را به من بده”

درک کودک از زبان بالا می رود و حالا می تواند مسائل را در ذهن حل کند. همچنین آرام آرام مفاهیم زمانی را درک می کند. مثلا “بعد از این که دندانت را مسواک کردم، برایت کتاب می خوانم” برای قابل درک است.

کم کم با مفهوم اعداد آشنا می شود بنابراین می توانید شمارش را به او یاد دهید. بازی هایش پیچیده تر می شود و به جای این که از یک اسباب بازی سراغ اسباب بازی دیگر برود، برای یک عروسک خاص صحنه ای دقیق و پرجزئیات خلق می کند.

تاخیر در رشد کودک 2 ساله

اگر کودک نمی تواند در سن دو سالگی یکی از موارد زیر را انجام دهد، به پزشک اطلاع دهید:

  • نمی تواند به درستی راه رود. نباید بعد از چند ماه راه رفتن فقط روی پاشنه راه برود یا تعادل نداشته باشد
  • نمی تواند با حداقل دو کلمه جمله بسازد.
  • نمی تواند رفتار یا حرف دیگران را تقلید کند.
  • نمی توانید از دستورات ساده پیروی کند.
  • مهارت هایی را که قبلا داشته به یاد نمی آورد.

به گفته آکادمی اطفال آمریکا، کودک باید در 18 و 24 ماهگی تحت معاینه اوتیسم قرار بگیرد. اگر مشکلی وجود داشته باشد، پزشک شما را به EI (مداخله زودهنگام) ارجاع می دهد که طبق قانون هر کشور انجام می شود.

2 سالگی کودک

مدت زمان استفاده از تلویزیون کودک 2 ساله

کودکان در دو سالگی از برنامه های آموزشی بهره می برند اما نباید بیشتر از یک ساعت در روز مشغول تماشای برنامه کودک باشند. آکادمی اطفال آمریکا می گوید نباید اجازه دهید فرزندتان به تنهایی مشغول تماشای برنامه کودک از تلویزیون، تبلت یا لپ تاپ شود بلکه باید همراه او به تماشا بنشینید.

[sibwp_form id=1]

راهنمایی پزشکان متخصص کودکان می‌تواند اطلاعات مفیدی را در مورد ویژگی‌های کودک در ۲ سالگی در اختیار شما قرار دهد. در صورت تمایل می‌توانید رزرو آنلاین نوبت پزشک مورد نظر خود را از طریق سایت درمانکده به سادگی انجام دهید.

تیم درمانکده با فراهم کردن دریافت نوبت آنلاین در تلاش است که شما عزیزان خدمات پزشکی مورد نیاز خود را به سادگی و در اسرع وقت دریافت کنید. در صورت نیاز به اطلاعاتی مانند شماره تماس و آدرس مطب، اولین نوبت خالی و نظر سایر بیماران در مورد مشاور مورد نظر شما می‌توانید همراه ما باشید.

همچنین در صورت نیاز می‌توانید از تجربیات روانشناس کودک نیز برای آموزش بهتر مهارت‌ها به کودک 2 ساله خود استفاده کنید.

منبع : Web md

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد رای‌ها 115

هنوز امتیازی ثبت نشده

Editorial team
تیم تحریریه درمانکده

تیم تحریریه درمانکده متشکل از نویسندگان باتجربه حوزه سلامت و پزشکی است که به صورت تخصصی به تحریر مقالات با موضوعات پزشکی، سلامت جسم و سلامت روان می‌پردازند. پیشنهاد می‌کنیم که محتوای تخصصی این نویسندگان را از دست ندهید.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

8 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
افسانه
افسانه
1 سال قبل

سلام من دختر وپسر ۲ قلو دارم ،دوسال نیم هستن راه میرن کلمه کلمه حرف میزنن بعضی وقت ها جمله کوچیک میگن از پله بالا میرن تنهایی، اما وقتی عصبانی میشن سر خودشونو زمین میکوبن یا زیاد جیغ میشن وگاز میگیرن میخوابم بدون این طبیعی هست یا نه

الهام
الهام
1 سال قبل

سلام، پسرم ۴ سالشه هنوز نمیتونه حرف بزنه گفتاردرمان گفت احتمالا اوتیسم داره ولی من بچه قبلیمم تا ۳سالگی زبون نیومد و فکرمیکنم ژنتیک هست چون خودمم ۲سال تمام داشتم که زبون باز کردم ، پسرم میفهمه که نمیتونه حرف بزنه و خیلی بهش فشار میاد الان ناخواسته باردارم و میترسم این یکی هم زبونش مشکلدار بشه خیلی سخته با بچه بی زبون زندگی کردن

اعظم
اعظم
1 سال قبل

بله، بسیار ممنونم

فرهاد آرانی
فرهاد آرانی
1 سال قبل
پاسخ به  اعظم

سلام بنده پسری ۲ سال و نیم‌دارم که حرف نمی‌زند و راه نیز نمی‌رود. الان نزدیک ۶ ماه هست که کاردرمانی میبرمش.تازه تونسته تز صندلی پا شود و چند قدمی راه برود ولی باید بگیریم اورا تا در پایان نیفتد.تمام آزمایشات از جمله ام آر ای و آزمایشات خون کامل و آزمایش بیولوژیکی تست ادرار که برای شیراز فرستادند رو انجام دادیم و اعلام شد بچه سالم است.منتهی نگرانیم .به نسبت هم سنهایش عقب‌تر هست و از طرفی درک بالایی هم ندارد.بع عبارتی کاری از وی میخاهیم انجام نمی‌دهد؟ نگرانیم بی زحمت راهنمایی بفرمایید

زهرا
زهرا
1 سال قبل

خیلی خوب

Nihankarami karami9905
Nihankarami karami9905
1 سال قبل
پاسخ به  زهرا

سلامبنده فرزندی دارم که هرچی بزرگتر میشود از آدمها فراری تر وازبچه های همسن وکوچکتر ازخودش میترسد و به خواب درستی هم اصلا ندارد حتی بادارو لطفا راهنمایی کنید آیا نیاز هست که به دکتر مراجعه کنم وبا چه دکتری؟

زهرا
زهرا
1 سال قبل

عالی

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس
1 سال قبل
پاسخ به  زهرا

۹