چغاله بادام (green almond) در فصل بهار به بازار میآید و به عنوان یک میانوعده سالم و کمکالری شناخته میشود. این میوه دارای فیبر و مواد مغذی است که به تقویت سیستم ایمنی و پاکسازی کبد کمک میکند. خواص چغاله بادام به همینجا ختم نمیشود؛ این میوه میتواند در لیست رژیم غذایی افرادی باشد که به دنبال کاهش وزن یا کنترل کلسترول خون هستند. در این مقاله از مجله سلامت درمانکده به این موضوع میپردازیم که خواص چغاله بادام چیست.
فهرست محتوا
خواص چغاله بادام در طب سنتی چیست؟
چغاله بادام میوه نارس بادام درختی است که در طب سنتی طبعی سرد دارد. بنابراین اگر مزاج سرد دارید این میوه چندان مناسب شما نیست و باید آن را با مصلحهایی مانند نمک و گلپر مصرف کنید. در مقابل این میوه برای افراد گرم مزاج میتواند متعادلکننده باشد.
از نظر ظاهری چغاله بادام به شکل بیضی است، رنگ سبز روشن تا سبز تیره دارد و پوست آن نازک، کرکدار و پرزدار است. گوشت میوه در بافت داخلی آن نرم و مرطوب است و مغز آن نارس و سفیدرنگ یا شفاف به نظر میرسد. این میوه دارای ویتامین C، فیبر، آنتی اکسیدان و مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم است.
در ادامه مهمترین خواص چغاله بادام سبز در طب سنتی را میخوانید.

پاکسازی کبد
خواص چغاله بادام برای کبد به ترکیبات آن مانند فلاونوئیدها و پلیفنولها مربوط میشود. فلاونوئیدها (Flavonoids) نوعی آنتیاکسیدان هستند که به محافظت از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکنند. آنها همچنین در کاهش التهاب و تقویت عملکرد کبد نقش دارند. پلیفنولها (Polyphenols) نیز نوعی آنتیاکسیدان هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از کبد در برابر آسیبهای محیطی و بیماریهای مختلف کمک میکنند.
فیبر بالای چغاله بادام نیز با بهبود حرکات روده و کاهش بار مواد زائد در بدن، به کاهش فشار روی کبد کمک میکند. هرچه گوارش روانتر باشد، دفع سموم از مسیر طبیعی آن راحتتر انجام شده و کبد درگیر فرآیندهای جانبی نمیشود.
مصرف این میوه به افرادی که سیروز کبدی دارند، توصیه نمیشود زیرا میتواند باعث سوءهاضمه، نفخ، یا بیحالی شود. همچنین بهتر است چغاله بادام را به صورت ناشتا مصرف نکنید، زیرا میتواند باعث تحریک معده شود و به فشار بیشتری به کبد وارد کند. مبتلایان به کبد چرب پیشرفته یا بیماریهای کبدی مزمن نیز بهتر است قبل از مصرف با پزشک مشورت داشته باشند.
اگر در این زمینه به راهنمایی نیاز دارید، میتوانید از طریق سیستم نوبتدهی آنلاین درمانکده از بهترین پزشکان متخصص تغذیه نوبت مشاوره اینترنتی بگیرید. همچنین امکان دریافت نوبت آنلاین برای مراجعه حضوری به مطب پزشک نیز برای شما وجود دارد.
رفع یبوست
بخش زیادی از ترکیبات چغاله از فیبرهای غیرمحلول تشکیل شده که به حجیم شدن مدفوع کمک کرده، باعث حرکت بهتر روده میشوند و دفع آن را آسانتر میکنند. به همین دلیل خواص چغاله بادام برای یبوست مورد توجه قرار گرفته است. با این حال مصرف بیشازحد آن میتواند به جای رفع یبوست، موجب اسهال، دلدرد و حتی اختلالات گوارشی شود.
بیشتر بدانید: خواص آلوچه
کاهش کلسترول خون
چغاله بادام منبع خوبی از فیبر نامحلول است که جذب کلسترول را در روده کاهش میدهد. همچنین این میوه دارای مقادیر خوبی از آنتیاکسیدانهای طبیعی است که از اکسید شدن کلسترول LDL در خون جلوگیری میکنند. کلسترول اکسیدشده یکی از عوامل اصلی در تشکیل پلاکهای چربی در دیواره عروق است.
به همین دلیل این میوه میتواند باعث کاهش تدریجی کلسترول بد خون شود، خطر بروز آترواسکلروز (تصلب شرایین) و بیماری قلبی را کاهش دهد و در نتیجه به سلامت قلب و عروق کمک کند.
کاهش وزن
چغاله بادام بهدلیل ساختار تغذیهای خاص خود، یک میانوعدهی مناسب در دوران رژیم به حساب میآید، به شرطی که با مقدار کنترلشده و در زمان مناسب مصرف شود. در پوست و گوشت این میوه فیبر زیادی وجود دارد. این فیبر مدت زمان ماندگاری غذا در معده را بالا میبرد و باعث کاهش اشتها میشود.

بیشتر بدانید: خاصیت انار
تقویت سیستم اعصاب
رنگ سبز این میوه به دلیل میزان بالای منیزیم است. منیزیم نقش مهمی در تقویت سیستم اعصاب دارد. این ماده معدنی:
- باعث آرامش عضلات میشود.
- فعالیتهای عصبی را تنظیم میکند.
- در عملکرد طبیعی قلب و مغز موثر است.
همچنین منیزیم به طور ویژه در انتقال سیگنالهای عصبی و کاهش استرس موثر است و میتواند به بهبود خواب و کاهش اضطراب کمک کند.
خواص چغاله بادام در بارداری چیست؟
گرچه از خواص چغاله بادام برای جنین و دوران بارداری صحبت میشود اما به طور کلی مصرف میوههای نارس در طی حاملگی توصیه نمیشود. این نوع میوهها میزان سم بیشتری نسبت به میوههای رسیده دارند و در عین حال میتوانند باعث مشکلات گوارشی مانند نفخ و دل درد شوند. در واقع مصرف آن صرفا برای رفع هوس به مادران باردار توصیه میشود.
بیشتر بدانید: نحوه مصرف آبغوره برای کاهش چربی
طریقه مصرف چغاله بادام چگونه است؟

رایجترین شیوه مصرف این میوه به صورت خام و تازه است و معمولا با نمک و گلپر خورده میشود. هنگام مصرف حتما آن را خوب بجوید تا به نفخ و دلدرد دچار نشوید. همچنین اگر معده حساس یا مشکلات گوارشی خاصی دارید بهتر است به سراغ آن نروید.
فرق چغاله بادام با بادام درختی چیست؟
جدول زیر تفاوتهای اصلی چغاله بادام رسیده با نوع خام آن را نشان میدهد:
ویژگی | چغاله بادام | بادام درختی |
مرحله رشد | میوه نارس بادام | میوه کامل و رسیده بادام |
ظاهر | سبز، پوشیده از کرک، نرم و آبدار | خشک، قهوهای، با مغز سفت درون پوسته سخت |
مزه | ترش و کمی تلخ | شیرین یا تلخ |
طبع | سرد و خشک | گرم و خشک |
میزان کالری | بسیار کم | بالا (به علت چربی و پروتئین زیاد) |
فواید چغاله بادام در چند خط
چغاله بادام دارای آنتیاکسیدان و ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند. این میوه نهتنها در حفظ سلامت کبد موثر است، بلکه به دلیل محتوای کم کالری و بالا بودن فیبر، میتواند در کاهش وزن نیز نقش داشته باشد. برای بهرهمندی از خواص چغاله بادام باید در مصرف آن محتاط باشید، چون این میوه نارس است و مصرف بیش از حد آن سیستم گوارشی را تحت فشار قرار میدهد.
شما میتوانید به وبسایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله دکتر تغذیه آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبتدهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری دکتر تغذیه از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.
سوالات رایج
این میوه نوبرانه بهار است.
طعم چغاله بادام ترش، گس و تا حدی تلخ است.
چغاله بادامهایی که تلخ هستند، میزان اسید سیانیدریک آنها بالاست و به همین دلیل مصرف آنها توصیه نمیشود. این ماده بهطور مستقیم روی سیستم عصبی بدن اثر میگذارد و میتواند باعث مسمومیت شود.
چغاله بادام بهطور خاص یک ماده غذایی ضد ویروس نیست، اما برخی ویژگیهای تغذیهای آن مانند داشتن ویتامین C یا آنتیاکسیدان با تقویت سیستم ایمنی به بهبود سرماخوردگی کمک میکند.
کمک به کنترل کلسترول و بهبود عملکرد گوارشی مهمترین فواید این میوه برای گروههای مختلف است. چغاله بادام رسیده میتواند به تقویت قوای جنسی مردان کمک کند.
این میوه به دلیل ویتامین C، فیبر و آنتی اکسیدانهایی که دارد، میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی شود و حتی برای رفع مشکلاتی مانند یبوست نیز مفید باشد. با این حال سیستم گوارشی کودکان نسبت به بزرگسالان ضعیفتر است و مصرف میوههای نارس میتواند باعث بروز مشکلات گوارشی در آنها شود.
منبع: mtv | timesofindia