
هر جایی که هستی، بدون مراجعه به آزمایشگاه، تست کرونا بده!
تست کرونا در محل
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
حلق و دهان، دروازۀ بدن هستن. وجود مشکل در اونها برای بقیۀ اندامها هم مشکل ایجاد میکنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافتِ مشاوره
علتهای مشاهدۀ خون در مدفوع میتواند هموروئید، بواسیر، کولیت روده و… باشه. برای تشخیص و درمان درست و به موقع، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
اختلال خواب اگه جدی گرفته نشه، سلامت جسم و روان رو درگیر میکنه. تا دیر نشده علائمت رو به متخصص اعصاب و روان بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
دردهای اسکلتی یکی از شایعترین علائم ایرانیهاست، تا دیر نشده علائمت رو به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
سردرد علتهای مختلفی داره؛ از اضافه وزن گرفته تا اختلال در هورمونها. برای تشخیص درست علت سردردت تا دیر نشده علائمت رو به متخصص مغز و اعصاب بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
سرطان معده سومین سرطان شایع ایران است. همین حالا علائمت رو به متخصص گوارش بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافتِ مشاوره
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص گوش، حلق و بینی بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مُشاوره
تا دیر نشده علائمت رو به متخصص ریه بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاوره
تا دیر نشده علائمت رو به کارشناس روانشناس بگو و مشاورۀ آنلاین بگیر
دریافت مشاورهمنیزیم (magnesium) یکی از مواد معدنی بسیار مهم است که تقریبا در 300 واکنش بیوشیمیایی بدن نقش دارد. بر اساس برخی برآوردها، حدود 90 درصد افراد دچار آن هستند. متاسفانه، کمبود این ماده معدنی به سادگی از طریق آزمایش قابل تشخیص نیست. به همین دلیل، آشنایی با علائم کمبود منیزیم اهمیت زیادی دارد.
منیزیم در جلوگیری از کلسیفیکاسیون (تجمع کلسیم در بافت) سرخرگها و در نتیجه سلامت قلب و عروق نقش مهمی دارد. این ماده، از طریق افزایش تاثیر ویتامین D به جذب بیشتر کلسیم و در نتیجه سلامت استخوانها کمک میکند. علاوه بر این، در تولید انرژی، سمزدایی، فعالیت عضلات و اعصاب، هضم پروتئین، کربوهیدرات و چربی و همچنین عملکرد انتقالدهندههای عصبی مثل سروتونین نقش دارد. برای اینکه بدانید magnesium چیست و کمبود آن چه علائمی دارد، مقاله امروز مجله درمانکده را تا انتها بخوانید.
فهرست محتوا
میزان نیاز بدن به منیزیم
منیزیم از آن دسته مواد معدنی است که عده زیادی از مردم دنیا از کمبود آن رنج میبرند. بیشتر در مردان بالای 70 سال و دختران و پسران نوجوان دیده میشود. مقدار نرمال منیزیم در بدن به طور مستقیم به سن و جنسیت افراد وابسته است. در ادامه میتوانید با میزان تقریبی نیاز روزانه بدن به منیزیم آشنا شوید:
سن | منیزیم مورد نیاز |
کودکان زیر 6 ماه | ۳۰ میلیگرم |
کودکان هفت ماهه تا سه ساله | ۸۰ میلیگرم |
کودکان چهار تا هشت ساله | ۱۳۰ میلیگرم |
کودکان 9 تا سیزده ساله | ۲۴۰ میلیگرم |
پسران و مردان بالای 14 سال | 420 میلیگرم |
دختران و زنان بالای 14 سال | 320 میلیگرم |
دلایل کمبود منیزیم
مهمترین دلایل آن در بدن عبارتند از:
- کاهش میزان منیزیم موجود در خاک و در نتیجه کاهش منیزم در مواد غذایی روزانه
- افزایش مصرف قند و کافئین
- استفاده از فلوراید و کلر در آب لولهکشی که موجب ترکیب این مواد با منیزیم و در نتیجه کاهش منیزیم در آب مصرفی میشود.
- افزایش میزان استرس روزانه انسانها در زندگی ماشینی و پرسرعت امروزی
در صورت لزوم می توانید به متخصص داخلی مراجعه کنید.
بیشتر بدانید: قرص مگنیفورت برای چی خوبه؟

علائم کمبود منیزیم
همانطور که گفته شد، شناسایی آن از طریق آزمایش به سادگی امکانپذیر نیست. کمبود منیزیم معمولا در بدن عوارض و علائمی ایجاد میکند که به شناخت آن کمک میکنند. از علائم آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خستگی
- ضعف
- بیحسی و گزگز در دست و پا
- سردرد
- حالت تهوع
- تغییرات شخصیتی
- اضطراب و افسردگی
- انقباض و گرفتگی عضلانی
- تشنج
- ریتم غیرطبیعی قلب
- فشار خون بالا
- اسپاسم عروق کرونر قلب
- مشکلات هورمونی در زنان
- کمخوابی و مشکلات خواب
- کاهش اشتها
در صورت داشتن چنین علائمی می توانید با دکتر انلاین داخلی مشورت کنید.
بیشتر بدانید: چه میوه هایی برای سرماخوردگی خوب است؟

راههای درمان کمبود منیزیم
علائم کمبود منیزیم را میتوان با مصرف غذا یا مکمل درمان کرد.
1. خوردن غذاهای غنی از منیزیم
درمان آن در طب سنتی با اصلاح رژیم غذایی انجام میشود. مواد غذایی مختلفی هستند که میتوانند منیزیم مورد نیاز بدن را تامین نمایند. البته این در صورتی است که این مواد غذایی از خاک دارای منیزیم کافی بدست آمده باشند. منابع گیاهی منیزیم عبارتند از:
بیشتر بخوانید: منیزیم چیست؟ | راهنمای کامل میزان نیاز روزانه قرص منیزیم
- اسفناج: 157 میلیگرم منیزیم در یک لیوان اسفناج
- برگ چغندر: ۱۵۴ میلیگرم منیزیم در یک لیوان برگ چغندر
- تخمهی کدو: ۹۲ میلیگرم منیزیم در یک هشتم لیوان تخمه کدو
- بادام: ۸۰ میلیگرم منیزیم در یک لیوان بادام
- آووکادو: ۵۸ میلیگرم منیزیم در یک عدد آووکادوی متوسط
- انجیر: ۵۰ میلیگرم منیزیم در نصف لیوان انجیر
- شکلات تلخ: ۹۵ میلیگرم منیزیم در ۶۵ گرم شکلات تلخ
- موز: ۳۲ میلیگرم منیزیم در یک عدد موز متوسط
در صورت لزوم می توانید با دکتر غدد آنلاین مشورت کنید و هم می توانید به صورت حضوری به متخصص غدد مراجعه کنید.
بیشتر بدانید: ویتامین d3 چیست؟

منابع حیوانی تامین منیزیم شامل موارد زیر است:
- لبنیات مانند ماست
- انواع ماهی مانند سالمون
2. درمان کمبود منیزیم با قرص
اگر از علائم کمبود منیزیم رنج میبرید، بهترین روش برای درمان این مشکل مصرف قرص منیزیم است. امروزه مکملهای منیزیم به شکلهای مختلفی در دسترس هستند که میتوانید بعد از مشورت با پزشک آنها را از داروخانه تهیه کنید. مکملهای منیزیم به صورت اکسید منیزیم، سیترات منیزیم، کلرید منیزیم، منیزیم لاکتات، منیزیم مالات و… عرضه میشوند. معمولا منیزیم به شکلهای آسپارتات، سیترات، لاکتات و کلرید بهتر در بدن جذب میشود و در مقایسه با اکسید منیزیم و سولفات منیزیم اثربخشی بیشتری دارد.
مکمل منیزیم به صورت کپسول، قرص جوشان، نوشیدنیهای منیزیمدار و پودر منیزیم تولید میشود که هر فرد میتواند با توجه به شرایط خود از انواع مختلف آن استفاده کند.
کلام پایانی درباره علائم کمبود منیزیم
جهت تشخیص آن و انجام آزمایشهای لازم و دریافت رژیم غذایی یا مکملهای مورد نیاز بدنتان، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. جهت دریافت نوبت ، با مراجعه به وبسایت درمانکده میتوانید به سادگی و سرعت نوبت دریافت کنید.
سوالات متداول
افراد مبتلا به بیماریهای گوارشی، بیماران مبتلا به کرون و سلیاک، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد مسن بیشتر در معرض کمبود منیزیم قرار دارند.
منیزیمی که به طور طبیعی در غذاها و نوشیدنیهای مختلف وجود دارد، به هیچ عنوان مضر نیست. در افراد سالم کلیهها میتوانند به راحتی منیزیم اضافی را از بدن دفع کنند.
عوارض منیزیم زیاد به مکملها مربوط است. مصرف بیش از اندازه منیزیم به صورت مکمل غذایی میتواند به حالت تهوع، اسهال و گرفتگی شکم منجر شود و حتی زمینه آریتمی قلبی یا ایست قلبی را در بعضی از افراد فراهم کند. برای جلوگیری از عوارض پودر منیزیم و سایر مکملهای این ماده معدنی باید قبل از شروع مصرف با پزشک مشورت کنید.
به منظور رفع علائم کمبود منیزیم میتوانید از مواد غذایی مثل اسفناج، تخمه کدو، بادام، انجیر، موز، شیر و ماهی استفاده کنید. مصرف قرص و پودر منیزیم هم راه مناسبی برای درمان کمبود این ماده معدنی در بدن است.
بله. تحقیقات انجام شده درباره ارتباط کمبود منیزیم و درد پا و ارتباط کمبود منیزیم و کمر درد نشان دادهاند که این ماده معدنی مهم خاصیت ضدالتهابی دارد و برای افراد مبتلا به آرتریت (بیماریهای مفصلی) مفید است. آرتروز و روماتیسم از رایجترین انواع آرتریت هستند.
منابع: medicalnewstoday، healthdirect، webmd