پیشگیری از آنفولانزا در پاییز با راهکارهای ساده اما موثر!

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

آنفولانزا یک بیماری شایع است که موجب بروز تب، سرفه خشک، سردرد، درد عضلات، گلودرد و آبریزش بینی می‌شود. هر چند بیشتر پزشکان معتقد هستند که بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به آنفولانزای فصلی و عوارض جدی آن، واکسیناسیون سالانه است، اما باید بدانید که رعایت بهداشت و دوری از افراد بیمار نیز نقش مهمی بر پیشگیری از این بیماری دارد. آمارها نشان می‌دهد که سالانه میلیون‌ها نفر در دنیا به این بیماری مبتلا می‌شوند و اکثر آن‌ها بعد از یک هفته بهبود پیدا می‌کنند. اگر علائم آنفولانزا بیشتر از یک هفته طول بکشد و پس از چند روز بهتر نشود، لازم است برای درمان به یک پزشک عمومی یا متخصص بیماری‌های عفونی مراجعه کنید. اما چطور می‌توان از آنفولانزا پیشگیری کرد؟ در این مقاله از مجله درمانکده می‌توانید با روش‌های موثر برای پیشگیری از آنفولانزا در پاییز آشنا شوید.

بهترین روش‌ها برای پیشگیری از آنفولانزا در پاییز

برای این که در فصول سرد سال به آنفولانزا مبتلا نشوید باید بهداشت فردی را رعایت کنید و تا حد امکان از افراد بیمار دوری کنید. تزریق واکسن به صورت سالانه در کنار تغذیه مناسب و تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن نیز می‌تواند در جلوگیری از بروز این بیماری موثر باشد. در ادامه می‌توانید با بهترین روش‌های پیشگیری از آنفولانزا در پاییز آشنا شوید.

بیشتر بدانید: درمان آنفولانزا چگونه است؟

اینفوگرافی پیشگیری از آنفولانزا در پاییز
برای پیشگیری از آنفولانزا در پاییز می‌توانید از واکسن استفاده کنید و سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید.

۱- واکسن بزنید

برای این که به آنفولانزا مبتلا نشوید، قبل از هر کاری باید از واکسن استفاده کنید. تحقیقات نشان می‌دهد که تزریق واکسن آنفولانزا می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد و از بدن شما در برابر این ویروس تا حد زیادی محافظت کند. واکسیناسیون به ویژه برای خانم‌های باردار، کودکان و افراد مسن که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند بسیار مهم است.

به خاطر داشته باشید که اثربخشی واکسن حدود ۲ هفته طول می‌کشد و پس از واکسن نیز احتمال مبتلا شدن به آنفولانزا وجود دارد. در این شرایط تنها طول بیماری کوتاه‌تر و شدت آن کمتر خواهد بود.

۲- از تماس نزدیک با افراد بیمار اجتناب کنید

به منظور جلوگیری از انتشار بیماری بهتر است از تماس نزدیک با افراد بیمار خودداری کنید. زمانی که خودتان بیمار هستید، فاصله‌تان را با دیگران حفظ کنید و در صورت امکان در خانه بمانید و استراحت کنید. در صورتی که فردی از دوستان، همکاران یا اعضای خانواده‌تان به گلودرد یا آبریزش مبتلا شده است، از او دور بمانید و یا برای محافظت از خود از ماسک استفاده کنید. فراموش نکنید زمانی که یک فرد آلوده به آنفولانزا سرفه یا عطسه می‌کند، ویروس‌ها تا فاصله یک متری پخش می‌شوند و تنفس در چنین فضایی می‌تواند شما را بیمار کند.

۳- دست‌هایتان را به طور مرتب بشویید

شستن مرتب دست‌ها از ما در برابر میکروب‌ها و ویروس‌ها محافظت می‌کند. سعی کنید قبل از غذا خوردن و همچنین بعد از دست زدن به فضاهای آلوده حتما دست‌های خود را با آب و صابون بشویید. اگر در جایی هستید که به آب و صابون دسترسی ندارید، می‌توانید برای تمیز کردن دست‌ها از ضدعفونی‌کننده‌های الکلی استفاده کنید. در طول روز از تماس دست‌ها با بینی، دهان و چشم‌ها اجتناب کنید. در صورتی که مجبور هستید بینی، دهان و چشم خود را لمس کنید، می‌توانید از یک دستمال تمیز برای این کار کمک بگیرید.

بیشتر بدانید: علائم آنفولانزا جدید چگونه است؟

تصویر فردی که در حال ضدعفونی کردن دست است.
شستشو و ضدعفونی دست‌ها می‌تواند از شما در برابر میکروب‌ها و ویروس‌ها محافظت کند و خطر بروز آنفولانزا را کاهش دهد.

۴- از مولتی‌ویتامین استفاده کنید

یکی دیگر از روش‌های موثر برای پیشگیری از آنفولانزا در پاییز مصرف روزانه مولتی‌ویتامین است. مصرف مولتی‌ویتامین به تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری بدن کمک می‌کند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. در این شرایط مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها بیشتر می‌شود و در نتیجه کمتر بیمار می‌شوید. ویتامین‌هایی مانند ویتامین C و ویتامین D به طور مستقیم روی سیستم ایمنی بدن ما موثر هستند و از بروز بیماری‌های مختلف جلوگیری می‌کنند.

۵- سیستم ایمنی بدن‌تان را قوی کنید

تقویت سیستم ایمنی یک راه دیگر برای محافظت از خود در برابر آنفولانزا است. قوی شدن سیستم ایمنی به بدن شما کمک می‌کند تا راحت‌تر با عفونت‌ها مقابله کند و اگر بیمار شدید، علائم کمتری را تجربه کنید. برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید روزانه حدود ۷ تا ۹ ساعت بخوابید. در هفته حداقل ۳ بار به مدت ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید و در طول روز از غذاهای مفید و سالم استفاده کنید. استفاده از غذاهای ناسالم و چرب و همچنین قندهای ساده موجب ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن ما می‌شود. سعی کنید هر روز از میوه‌ها و سبزیجات تازه استفاده کنید و غذاهای سالم خانگی را جایگزین فست فودهای مضر و آماده کنید.

چه زمانی برای درمان آنفولانزا به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، بالای ۶۵ سال هستید و یا در دوران بارداری به سر می‌برید، بهتر است با مشاهده علائم آنفولانزا به سرعت از یک متخصص داخلی یا متخصص عفونی کمک بگیرید. از مهم‌ترین علائم آنفولانزا می‌توان به تب، سرفه، گلودرد، بدن درد، سردرد، خستگی و آبریزش اشاره کرد. در شرایط معمول، اگر علائم شما پس از چند روز بهبود پیدا نکرد و یا از ابتدا شدت علائم زیاد بود، باید هر چه سریع‌تر از یک دکتر عفونی آنلاین برای درمان کمک بگیرید.

فراموش نکنید که هیچ درمان مشخصی برای آنفولانزا وجود ندارد، ولی مصرف داروهای ضد ویروسی و تقویت‌کننده‌ها به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر دوره بیماری را پشت سر بگذارید.

بیشتر بدانید: واکسن آنفولانزا را بزنیم یا نزنیم؟

تصویر فردی که برای آنفولانزا به پزشک مراجعه کرده است.
اگر باردار هستید و یا به بیماری خاصی مبتلا هستید، بهتر است با مشاهده علائم آنفولانزا به پزشک متخصص مراجعه کنید.

سخن نهایی

برای پیشگیری از آنفولانزا در پاییز باید بهداشت فردی را رعایت کنید و اگر بدن ضعیفی دارید، سالانه از واکسن آنفولانزا استفاده کنید. فراموش نکنید که تامین ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از بروز بیماری کمک زیادی کند. اگر به آنفولانزا مبتلا شده‌اید و بیماری شما بعد از چند روز بهبود پیدا نکرده، بهتر است به صورت آنلاین یا حضوری با یکی از متخصصین بیماری‌های عفونی در درمانکده ارتباط برقرار کنید.

سوالات متداول

 برای پیشگیری از آنفولانزا در پاییز چطور سیستم ایمنی بدن خود را قوی کنیم؟

برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید از غذاهای سالم استفاده کنید، فعالیت بدنی داشته باشید و روزانه ۷ تا ۹ ساعت بخوابید.

آیا مصرف مکمل برای جلوگیری از آنفولانزا موثر است؟

مکمل‌های غذایی با تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک و از بدن ما در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند.

کدام ویتامین‌ها برای پیشگیری از آنفولانزا در پاییز موثر هستند؟

برای پیشگیری از آنفولانزا در پاییز بهتر است از غذاها و مکمل‌هایی که در آن‌ها ویتامین C و ویتامین D دارد، استفاده کنید.

منابع: cdc.gov، who، healthline

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 3.5 / 5. تعداد رای‌ها 4

هنوز امتیازی ثبت نشده

مژده عاشوری
مژده شرف عاشوری

من مژده شرف عاشوری هستم؛ لیسانس مترجمی زبان انگلیسی و فوق لیسانس فیزیولوژی ورزش که سال‌هاست به صورت تخصصی می‌نویسم و ترجمه می‌کنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت می‌برم و علاقه زیادی به ترجمه و نوشتن محتوا در حوزه سلامت، تغذیه و پزشکی دارم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

0 پرسش و پاسخ
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها