مراحل بیماری آلزایمر

مراحل بیماری آلزایمر و نحوه پیشروی آن

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

اطلاع از این موضوع که خودتان یا یکی از عزیزانتان به آلزایمر مبتلا شده‌اید می تواند یک تجربه عاطفی عمیق باشد. از این رو آشنایی با مراحل بیماری آلزایمر می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک کند تا بتوانید راحت‌تر با این موضوع کنار بیایید.

صرف نظر از اینکه خودتان یا یکی از اعضای خانواده‌تان به آلزایمر مبتلا شده باشید، این بیماری پیش رونده به آهستگی بر روی زندگی تان اثر خواهد گذاشت. اولین گام در مدیریت بیماری آلزایمر، کسب اطلاعات کافی در مورد مراحل بیماری آلزایمر، از نحوه پیشرفت آن گرفته تا گزینه های درمانی موجود برای آن می باشد. بیماری آلزایمر شایع ترین نوع دمانس است. در بیماری آلزایمر، توانایی های فرد در موارد زیر دچار اختلال می شود:

  • یادآوری
  • تفکر
  • قضاوت
  • صحبت کردن و یافتن کلمات
  • حل مسئله
  • ابراز خود
  • حرکت در مراحل اولیه

مراحل بیماری آلزایمر می تواند به تدریج با کارهای روزمره تداخل پیدا کند. در مراحل انتهایی، فرد برای انجام فعالیت های ضروری به دیگران نیاز پیدا می کند. در مجموع 7 مرحله برای آن مطرح شده است.

هیچ درمان کاملی برای آلزایمر وجود ندارد با این حال درمان ها و مداخلات موجود می توانند سیر پیشرفت بیماری را کند کنند. با آگاهی یافتن در مورد هر یک از مراحل بیماری آلزایمر بهتر می توانید برای آنچه که در انتطارتان است آماده شوید.

مراحل بیماری آلزایمر

مراحل بیماری آلزایمر

سیر معمول بیماری آلزایمر و مراحل و مدت زمان هر یک از آن ها به صورت زیر است:

  • مرحله اولیه یا خفیف؛ 2 تا 4 سال
  • مرحله میانی یا متوسط؛ 2 تا 10 سال
  • مرحله نهایی یا شدید؛ 1 تا 3 سال

پزشکان همچنین از 7 مرحله بالینی عمده ارائه شده توسط دکتر بری ریزبرگ (Dr. Barry Reisberg) که متعلق به مقیاس جهانی از هم گسیختگی ذهنی است، برای کمک به تشخیص استفاده می کنند.

اجماع جهانی در خصوص سیستم مرحله‌بندی وجود ندارد. اما بیشتر متخصصان ممکن است از سیستم های مرحله‌بندی که با آن ها آشنایی بیشتری دارنداستفاده کنند. برای اطلاع از هر یک از این مراحل و اقداماتی که می توانید برای افراد مبتلا به آلزایمر پیش‌رونده انجام دهید، در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

۱) آلزایمر پیش بالینی یا بدون اختلال

ممکن است فرد با توجه به سابقه خانوادگی مثبت از احتمال ابتلای خود به آلزایمر مطلع باشد. یا پزشک نشانه‌هایی را شناسایی نماید که که خطر ابتلا به آلزایمر را در فرد بالا می برند.

اگر در خطر ابتلا به آلزایمر قرار داشته باشید پزشک با شما در خصوص مشکلات حافظه گفتگو خواهد کرد. با این حال معمولا در مراحل اولیه هیچ علامت قابل توجهی وجود ندارد. در این مرحله، فرد کاملا مستقل است و حتی ممکن است از بیماری خود اطلاع نداشته باشد.

۲) اختلال بسیار خفیف و یا فراموشکاری در حد طبیعی

بیماری آلزایمر عمدتا افراد مسن (بالاتر از 65 سال) را درگیر می کند. در این سن ، داشتن مشکلات عملکردی خفیف نظیر فراموشکاری، طبیعی است. با این حال در مرحله دوم آلزایمر، میزان افت عملکرد فرد در مقایسه با هم سن و سالانش بیشتر از میزان طبیعی خواهد بود.

به عنوان مثال فرد ممکن است کلمات آشنا، نام اعضای خانواده و یا محل قرار دادن اشیا را فراموش کند. در این مرحله علائم با فعالیت های کاری یا اجتماعی تداخل ندارند. مشکلات حافظه در این مرحله همچنان خفیف هستند و دوستان یا اعضای خانواده ممکن است متوجه آن ها نشوند.

۳) اختلال یا زوال خفیف

علایم و مراحل بیماری آلزایمر در این مرحله خیلی مشخص نیستند‌. اگر چه این مرحله حدود 7 سال طول می کشد با این حال علایم در مدت 2 تا 4 سال آشکار خواهند شد.

در این مرحله فقط افراد نزدیک بیمار متوجه علاپم می شوند. کیفیت کار بیمار کاهش پیدا کرده و فرد در یادگیری مهارت های جدید دچار مشکل خواهد شد. دیگر علایم مرحله 3 از مراحل بیماری آلزایمر عبارتند از:

  • گم شدن حتی در یک مسیر آشنا
  • دشواری در یادآوری کلمات یا اسامی صحیح
  • ناتوانی در به یاد آوردن آنچه که فرد اکنون خوانده است.
  • ناتوانی در به یاد آوردن اسامی یا شناخت افراد جدید
  • گم کردن اشیای ارزشمند یا قرار دادن آن ها در مکان نامناسب
  • کاهش تمرکز در آزمایش‌ها و بررسی های پزشکی

پزشک ممکن است برای شناسایی علل کاهش حافظه مصاحبه سختگیرانه‌ای با فرد مشکوک انجام دهد. در این مرحله بیمار مبتلا به آلزایمر نیازمند مشاوره است. به خصوص زمانی که مسئولیت های کاری پیچیده ای داشته باشد. فرد در این مرحله اضطراب و انکار خفیف تا متوسط را نیز تجربه می‌نماید.

۴) آلزایمر خفیف یا زوال متوسط

مرحله 4 حدود 2 سال طول می کشد و مشخصه آن، قابل تشخیص شدن آلزایمر می باشد. در این مرحله از مراحل بیماری آلزایمر خود فرد یا عزیزان وی ممکن است در انجام کارهای روزانه پیچیده دچار مشکل شوند.

تغییرات خلق و خو نظیر گوشه گیری و انکار نیز بیش از پیش تظاهر پیدا می کنند. کاهش پاسخ عاطفی نیز در این مرحله شایع است. علایم جدید زوال که در مرحله 4 پدیدار می‌شود، عبارتند از:

  • کاهش آگاهی از وقایع در جریان یا وقایع اخیر
  • فراموش کردن سوابق شخصی
  • دشواری در مدیریت امور مالی و صورتحساب ها
  • ناتوانی در شمارش معکوس از 100 به صورت 7 تا 7 تا

پزشک همچنین به مواردی که در مرحله 3 اشاره شد نیز توجه خواهد کرد. با این حال در اغلب موارد تغییری در آن ها احساس نمی شود. در این مرحله فرد شرایط آب و هوایی و وقایع و آدرس های مهم را به یاد می آورد. اما ممکن است برای نوشتن چک، سفارش دادن غذا و خرید خوار و بار نیازمند کمک باشد.

۵) دمانس متوسط یا زوال متوسط تا شدید

مرحله 5 حدود 1 تا 1.5 سال طول می کشد و نیازمند حمایت های فراوان می باشد. افرادی که از حمایت کافی برخوردار نیستند معمولا دچار احساس پرخاشگری و ظن به دیگران می شوند.

افراد در این مرحله نام خود و اعضای نزدیک خانواده را به یاد می آورند. اما در یادآوری وقایع مهم، شرایط آب و هوایی و آدرس فعلی محل اقامتشان مشکل دارند.

در این مرحله از مراحل بیماری آلزایمر فرد در رابطه با زمان و مکان دچار سردرگمی شده و در شمارش معکوس به مشکل بر خواهد خورد. در مرحله 5 فرد در انجام وظایف روزانه به کمک دیگران احتیاج پیدا کرده و قادر نخواهد بود به صورت مستقل زندگی کند.

در این مرحله مسائل بهداشتی و تغذیه ای مشکل ساز نیست. با این حال فرد ممکن است در انتخاب لباس مناسب برای شرایط آب و هوایی و یا مدیریت مسائل مالی دچار مشکل شود.

بیماری آلزایمر

۶) آلزایمر متوسط تا شدید

در مرحله 6 از مراحل بیماری آلزایمر 5 ویژگی قابل شناسایی وجود دارند که در مدت زمان 2.5 سال تظاهر پیدا می کنند:

مرحله 6a

لباس ها : علاوه بر اینکه فرد در انتخاب لباس ها مشکل دارد. برای پوشیدن صحیح آن ها نیز نیازمند کمک دیگران است.

مرحله 6b

بهداشت : کاهش بهداشت دهان آغاز شده و فرد برای تنظیم دمای آب در هنگام استحمام نیازمند کمک دیگران خواهد بود.

مرحله 6c تا 6e

توالت : در ابتدا فرد فراموش می کند که سیفون را کشیده و یا نوار بهداشتی را دور بی اندازد. با پیشرفت بیماری، کنترل مثانه و روده از بین رفته و فرد نیازمند پوشک خواهد بود.

در مرحله 6 از مراحل بیماری آلزایمر وضعیت حافظه وخیم تر می شود. شمارش معکوس از 10 به پایین دشوار می شود. فرد همچنین در شناسایی اعضای خانواده دچار اشتباه شده و تغییرات شخصیتی از خود بروز خواهد داد. فرد در این مرحله موارد زیر را تجربه می کند:

  • ترس از تنهایی
  • بی قراری
  • خستگی
  • خجالت
  • شک
  • پارانویا (توهم توطئه)
  • فرد همچنین دچار لکنت زبان شده و از این حالت خود خسته می شود.

مشاوره در خصوص مشکلات رفتاری و روانشناختی بسیار حائز اهمیت است. در این مرحله فرد برای مراقبت از خود، انجام وظایف روزانه و حفظ بهداشت خود نیازمند کمک دیگران است. همچنین بیمار در این مرحله دچار پرخوابی در طول روز و بی خوابی در هنگام شب می شود.

۷) آلزایمر شدید

این مرحله به چند زیر مرحله تقسیم می شود که هر یک 1 تا 1.5 سال طول می کشند:

مرحله 7a

تکلم فرد به 6 کلمه یا کمتر محدود می شود. به نحوی که پزشک در هنگام گفتگو با بیمار مجبور است صحبت های خود را چند بار تکرار کند.

مرحله 7b

قدرت تکلم فرد تا حد 1 کلمه قابل فهم کاهش پیدا می کند.

مرحله 7c

سرعت فرد کاهش پیدا می کند.

مرحله 7d

فرد نمی تواند به صورت مستقل بایستد یا بنشیند.

مرحله 7e

ظاهر اخم آلود جایگزین خنده می شود.

مرحله 7f

فرد نمی تواند سر خود را بالا بگیرد.

حرکات بدن روز به روز دشوارتر و دردناک تر می شوند. حدود 40 درصد افراد مبتلا به آلزایمر دچار کوتاهی و سفت شدگی عضلات، تاندون ها و دیگر بافت‌ها خواهند شد.

فرد همچنین رفلکس های دوران کودکی، نظیر حالت مکش را تجربه می‌کند. در این مرحله توان فرد برای واکنش به محیط از بین می رود و فرد برای انجام تقریبا تمام فعالیت های روزمره نظیر خوردن غذا یا حرکت نیازمند کمک دیگران خواهد بود. برخی افراد در این مرحله بی حرکت می شوند. شایع ترین علت مرگ فرد در مرحله 7 آلزایمر، پنومونی یا عفونت ریه می باشد.

پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر

اگر چه درمان کاملی برای آلزایمر وجود ندارد، با این حال پیشگیری و روش های درمانی موجود می توانند مراحل بیماری آلزایمر را کند کنند. هدف درمان، مدیریت عملکرد ذهنی و رفتاری و کند کردن سیر بیماری است.

تغییرات تغذیه‌ای، مکمل ها، ورزش های جسمی و ذهنی و داروها می توانند با اثرات مثبتی بر علایم بیماری همراه باشند. داروها می توانند ناقل های عصبی دخیل در فرایند هایی نظیر تفکر، حافظه و برقراری ارتباط را کنترل کنند. با این حال این داروها بیماری را از بین نخواهند برد و پس از مدتی نیز ممکن است داروها اثر خود را از دست دهند.

افراد مبتلا به آلزایمر ممکن است برای مصرف داروهای خود نیازمند یادآوری باشند. درمان علائم رفتاری با مشاوره و درمان نیز می تواند برای افراد مبتلا به آلزایمر سودمند باشد. این موضوع می تواند به احساس آرامش فرد و تسهیل کار مراقبان بیمار کمک کند.

پزشکان گاهی از داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی نیز برای کنترل مشکلات رفتاری و خلق و خو کمک می کنند. ورزش متوسط نظیر پیاده روی می‌تواند با مزایایی نظیر بهبود خلق و خو و افزایش سلامت قلب، مفاصل و عضلات همراه باشد اما به دلیل مشکلات حافظه، برخی افراد مبتلا به آلزایمر نباید به تنهایی پیاده روی یا ورزش کنند.

مراقبت از فرد مبتلا به آلزایمر یک وظیفه بزرگ است. فرد مراقبت کننده طیفی از احساسات را تجربه خواهد کرد. به عنوان یک مراقبت کننده نیاز خواهید داشت تا برخی از مواقع فشار کاری تان را کاهش دهید.

همچنین به آموزش های لازم برای عملکرد هر چه بهتر و راهکارهای مناسب برای تطابق با شرایط دشوار نیز نیاز خواهید داشت. آلزایمر یک بیماری پیشرونده است به نحوی که فرد پس از تشخیص به صورت میانگین 4 تا 8 سال زنده می ماند. اطلاع از هر یک از مراحل بیماری و دریافت کمک از دیگران به بهبود کیفیت زندگی فرد در این مدت کمک خواهد کرد.

شما عزیزان برای کسب اطلاعاتی در خصوص مراحل بیماری آلزایمر بهتر است به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. امکان رزرو اینترنتی نوبت پزشک از طریق سایت درمانکده به سادگی امکان پذیر است. دسترسی به شماره تماس و آدرس مطب نیز از طریق درمانکده میسر شده است.

[sibwp_form id=5]

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد رای‌ها 119

هنوز امتیازی ثبت نشده

Editorial team
تیم تحریریه درمانکده

تیم تحریریه درمانکده متشکل از نویسندگان باتجربه حوزه سلامت و پزشکی است که به صورت تخصصی به تحریر مقالات با موضوعات پزشکی، سلامت جسم و سلامت روان می‌پردازند. پیشنهاد می‌کنیم که محتوای تخصصی این نویسندگان را از دست ندهید.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

20 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
قاسم
قاسم
4 ماه قبل

سلام همسرم مدت ۴ ساله به بیماری لعنتی الزایمر مبتلا است و۵۶ سال داره ونه دختری ونه خواهری ونه پدر ومادر وهیچ کسو نداره تنها پرستار ومراقبش خودم می‌باشم وحالا در مرحله شدید است همیشه باخودش حرف میزنه ومیترسه وتوهم داره وگوشه گیری میکنه وسرشو رو به پایین میندازه وغذا واب ودارو نمیخوره صداهای عجیب غریب در میاره حتی دستشویی هم نمیره بازور می‌بریم از جناب دکتر میخوام ما را راهنمایی کنید چکار انجام دهم

لناقتقاعگ
لناقتقاعگ
4 ماه قبل

انمپمتااوکمپپج

سمیرا
سمیرا
5 ماه قبل

از اول این مقاله گریه کردم تا آخر که رسید مرحله ۷ یعنی عفونت ریه. ای جانم پدرم تو مرحله ۷ رفت خیلی درد کشید. لعنت به آلزایمر. خدایا همه رو شفا بده. بعضی وقتا مرگ بهترین شفاس. با گوشت و پوست و استخونم تمام این مراحل رو تجربه کردم. پدر عزیزم روحت شاد

شهر
تهران
دینا اسلامی
دینا اسلامی
10 ماه قبل

سلام و پدر من الزایمر پیشرفته دارد

کاملا بی تحرک فقط چشمهاش جواب میده

خیلی سرفه می کند وخلط داره آیا این همون مرحله اخر است چکار بکنم

شهر
تهران
رضا
رضا
1 سال قبل

سلام مطالبی که همه عزیزان فرمودید خانواده ماهم باهاش درگیریم مادر خانمم آلزایمر داره الان از ابتدای تشخیص تا الان حدود نه الی ده ساله مبتلا شده و هر روز هم بدتر شده الان با توجه به خواندن این مقاله فک کنم به مرحله هفتم رسیده یا آغاز مرحله هفتم کلا تو خونه توالت میکنه پوشک را خودش پاره میکنه ادرا مدفوع را پخش میکنه هر چقدر تمیز میکنیم حریفش نمیشیم چیزی بعنوان رفتن به دسشویی را الان دوساله انجام نمیده همون سرجای خودش خرابکاری میکنه فقط دائم میگه چای و گشنه ام غیر از این به هیچ کاری توجه نمیکنه کسی را نمیشناسه گاهی مثلا دخترش میاد پیشش نمیشناسه اما اسم او را بلده مثلا میگه دختر من هم اسمش همینه عروس هاشو که اسم متفاوتی دارن میگه دخترم نوه نتیجه هاشو اسم یکیشون بلده اما میگه پسرم بقیه را اصلا نمیشناسه فقط چند اسم واما خودشون ببینه نمیشناسه .نکته آزار دهنده ماجرا این که پسرهای کاملا عقب کشیدن و هیچ همکاری نمیکنن حتی با طعنه میگن کاش بمیره یا کاش امپول خلاصی دکتر بهشون میزد راحت میشدن ازین دست سخنان بی‌منطق من داماد این خانواده ام تنها من و یه همداماد دیگه که دارم کمک میکنیم بخدا ده ساله مسافرت نرفتم ده ساله هیچ برنامه تفریح نداشتم اما سه تا بچه دیگه اش که در شهر دیگه ایی کنار مادرشان بودن اون راتحمل نکردن به شهر ما فرستادن که ما نگه داریم دلم برای خانمم میسوزه خودش ام اس داره باید از مادر آلزایمری هم محافظت کنه گریه ام میگیره که زندگیمان آنچنان تحت تاثیر قرار گرفته که بچه هام هم خسته شدن میگن بخاطر شرایط مادر بزرگشون از خونه فرار کنن یا برن یه جای دیگه خونه بگیرن زندگیم داره از هم میپاشه اما دلمون نمیاد کمک نکنیم چرا باید اون سه تا بچه اش که از ما بزرگترن وضع مالی خوبی هم دارن کاملا به زندگی نرمال سفر خوشگذرانی ادامه بدن من و همدامادم تو بوی مدفوع حالمون بهم بخوره باوجود اینکه هر دوتا دخترش که خانمهای ما هستن مریضن ام اس و اون یکی هم هزار تا بیماری کبد چرب گ۳مشکل اعصاب در حد شدید گلوش ورم کرده وووو …این در حالی که غیر از یارانه هم پولی نداره معتاد تریاکی هم هست مادر زنم میگم همش باید حل کنیم تو چای بهش بدیم . اگه بخوام از شرایط سخت بگم تا صبح میتونم ناله کنم کاش بچه هاش همه یاری میکردن که ماهم نفسی بکشیم اما انگار اصلا مادرشان نیست و ارزومرگش هم میکنن

مریم
مریم
7 ماه قبل
پاسخ به  رضا

سلام مادر شوهر من الزایمر شدید داره ولی متوجه نشدم الان کدوم مرحله است ؟ دو سال پیش ریه هاش آب آورد و دکتر ها جوابش کردن کنترل ادرار هم نداشت و پوشک می پوشید راه نمی رفت و به زور حرف می زد با مراقبت هایی که خانواده انجام دادن یهو تغییر کرد اصلا باور کردنی نبود الان دستشویی می ره و دیگه پوشک نمی پوشه حرف می زنه غذا می خوره راه می ره و … دو ماهی است که تقریبا نمی خوابه و این بی خوابی همه رو اذیت می کنه دایم دنبال بچه کوچیک می گرده و می گه بچم گرسنه است و من و ببرین خونه این دیالوگ ۲۴ ساعت تکرار می شه شاید در روز دو سه ساعت بیشتر نخوابه قرص آرام بخش هم می دن ولی اصلا فایده نداره چیکار باید کرد ؟

شهر
کرج
سید محمد حسینی
سید محمد حسینی
1 سال قبل

سلام وقت بخیر من هفت سال قبل دارای تومور مغزی بدخیم بودم که مراحل جراحی،پرتودرمانی را انجام دادم چند ماه پیش تومور مغزی اینجانب عود کرد که از طریق سایبرنایف مشکلم حل شد اما مدتی است دکترم قرص ممانتین را برایم تجویز کردند.پرسشی که برایم پیش آمد آن است که چقدر در آینده احتمال دچار بیماری آلزایمر خواهم شد ولطف بفرمایید کارهایی که متقابلاً مانع یا پیشگیری کننده هستند را برایم بنویسید از این که پیام طولانی شد عذرخواهی میکنم.سپاسگزارم

شهر
مشهد
تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
تیم پزشکی درمانکده
1 سال قبل

سلام محمد جان.در مورد احتمال ابتلا خیلی نمیشه اظهار نظر کرد.اما فعالیت‌های ذهنی مثل جدول اعداد یا بازی‌های ریاضی یا موسیقی میتونه در پیشگیری موثر باشه.درین باره میتونید از مشاوره‌ی آنلاین با متخصص مغز و اعصاب درمانکده استفاده کنید و سوالتون رو از متخصص بپرسید.امیدوارم همیشه سلامت باشید.

روشن
روشن
1 سال قبل

امان از بیماری آلزایمر، شانزده سال است که مادرم دچار آلزایمر شده و من در این مدت موقعیت های پر تنش و روزهای پر درد و رنجی را سپری کرده ام، مادرم اکنون در مراحل حاد بیماری به سر می برد و هیچکس را نمیشناسد و حرف نمیزند و ناآرام و پرخاشگر و بی اشتها شده است، من به لحاظ ارثی خود را مستعد این بیماری میدانم و گاهی ترس تمام وجودم را در بر میگیرد، امیدوارم دانشمندان هر چه زودتر بتوانند داروی موثری برای این بیماری غول کشف کنند.

فهیمه
فهیمه
1 سال قبل
پاسخ به  روشن

سلام واکسن الزایمر رت یک ایرانی کشف کرده اقای دکتر شاهپسند فقط گرونه ایشون تهران هستن

شهر
مشهد
باران
باران
2 ماه قبل
پاسخ به  فهیمه

سلام اگه واقعیت داشته باشه بهترین خبر دنیاس هرچقدرم گرون باشه بنظرم باز ارزش داره چون این بیماری لعنتی علاوه بر خوده بیمار اطرافیان رو بیشتر عذاب میده خداکنه ریشه کن بشه وهیچ کس ب این بیماری دچار نشه فقط کسانیکه بااینجور بیماران زندگی کردن متوجه میشن من چی میگم خدا ازهمه دور کنه وعمر باعزت بده

شهر
تهران
خسته
خسته
1 سال قبل

آلزایمر بیماری ترسناکیه مادرم ارثی گرفته چون داییش ودخترعموی مادرش داشته خیلی اذیت می‌کنه شلوارشودرمیاره گوشه توالت می‌ذاره وبچه هاشو نمی‌شناسه و دچارتوهم شده خیلی رو عصابه.کاش…..

دلشکسته ازخدا
دلشکسته ازخدا
1 سال قبل
پاسخ به  خسته

مادرم آلزایمر داره پدرمو بابا صدامیکنه بچهاشو نمی‌شناسه خونه و زندگی رو نجس کرده شلوارشو درمیاره مسواک نمیزنه عدم همکاری دایمامیخادبره خونش خیلی آدم بدبختی شده دیگه عزت نداره زندگی ماهم خسته کرده خدا کنه خارنشه وپوشکی نشه بابام پیرشده ازدستش ماهم داغون همرونجس کرده

کلهر
کلهر
1 سال قبل

سلام پدر من هم آلزایمر داشت ۴ روزه به رحمت خدا رفته خیلی آرام و ساکت بود تورا به خدا اذیتشون نکنید چند روزی مهمان ما هستند

فریبا
فریبا
1 سال قبل

فریبا
مادر من هم بیشتر از ۱۰ ساله آلزایمر دارن ، تقریبا یکساله که کنترل ادرار نداره و شش ماهه که دیگه پوشک میشه ، اغلب همکاری نمیکنن و نمیذاره تمیزش کنم ، منو میزنه کاز میگیره چنگ میزنه ، چون احساس ناامنی میکنه، واقعا خودتون رو بدارید جای اون که فکر میکنه یه نفر بهش حمله کرده و‌میخواد لباس هاشو در بیاره ، باید باهاش مهربون باشین بهش احساس آرامش بدین ، خیلی سخته ولی کافیه شرایط رو بپذیرید تا هم خودتون آرامش داشته باشید هم به بیمار آرامش بدین ، از شرایط و آدم های حدید دورش کنید ، حتی تعویض رنگ ملحفه میتونه روی مغزش تاثیر بذاره ، من هر روز دست و پای مادرم رو میبوسم و براش آواز میخونم و از خدا میخوام که صد ساله شه ، خیلی سخته ولی وقتی لبخند میزنه و یه نگاه نسبتا آشنا بهم میکنه ، تمام خستگی ها از تنم بیرون میره ، قسمت این بوده که من پرستارش باشم ، شاید اگر فکر کنم توی زندگی این مار مفیدی هست که دارم انجام میدم ، بهم کمک کنه که حس بهتری داشته باشم . اینا برای همدردی بود.
مرتب میخونم که علت مرگ در این بیماران ذالتریه ست ، سوالم از متخصصین اینه که آیا میشه از عفونت ریه جلوگیری کرد

شهر
تهران
به یاد برادرم
به یاد برادرم
6 ماه قبل
پاسخ به  فریبا

ای خدا گریم میگیره از این همه درد و رنج مادرمنم آلزایمر گرفته پیش دوتا خواهرم خواهرام زجر دنیا رو کشیدن منم ترس از آلزایمر دارم درد و دل ها خیلی عذاب آور بودن مادرم بعد از ۱۶سال امشب مهمان من شده خواهرام میگن دوست نداریم مادرمون برا جایی که یه غریبه بیاد اونجا مادرمون یه چیزی بگه اون غریبه بهش بخنده توی خواب همش حرف های زمان قدیم رو میزنه و زجرهایی که کشیده رو یادش میاد و بلند بلند بازگوشون میکنه برادرم مفقوده قبلا خیلی سراغش رو میگرفت اما الان دیگه یادش رفته

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس
1 سال قبل

اطلاعات خوب و جامع و در عین حال دردناکی بود برای منی که مادرم آلزایمرشون شروع شده

زهرا قنبرزاده
زهرا قنبرزاده
1 سال قبل

سلام وقتتون بخیر بله واقعا همین طوره متاسفانه مادر من هم آلزایمر دارند من در این مدت که دارم ازشون مراقبت می کنم تجربه های عاطفی متفاوتی رو به دست آوردم
سعی کردم روزانه چند دقیقه ای رو صرف مطالعه ی مقاله هادر مورد آلزایمر ونوع رفتار با این عزیزان بکنم وخیلی به من کمک کرد ومی کنه اطلاعات خودم رو بروز می کنم مطلبی رو خوندم وبسیار زیبا و ارزشمند بود که در گوشه ی ذهنم حک شد اینکه فراموش نکنید این ها بزرگان خانواده ی شما بودند و هستند کرامت و احترامشون رو حفظ کنید و این عزیزان ما فراموش کار شدند از نظر شعوری که مشکل ندارند… صبور باشین و نگران نشین چون انرژی ازتون می گیره ما تازه ابتدای راه هستیم
مکمل های تقویت کننده سیستم عصبی و ممانتین وداروی ضد افسردگی که متخصص مغز و اعصاب تجویز کردند خیلی به مادرم و من که ازشون مراقبت می کنم کمک کرد پرخاش و بی حوصلگی و توهماتشون بسیار خوب کنترل شده…

امید که همیشه سلامت و خوش حال و موفق باشید

کاربران ناشناس
کاربران ناشناس
1 سال قبل

سلام وقتتون بخیر شما کجا هستید؟ چه دکتری بردید عزیزتون رو که فرمودید داروهایی که دکتر داد خیلی بهتون کمک کرد؟ کدوم دکتر مغز و اعصاب؟

anna_bikhi
anna_bikhi
1 سال قبل

ممانتین آلزیکسا داروی کند کننده و آرامش بخش آلزایمریهاست ولی درمان کننده نیست خدا بهشون کمک کنه خیلی برای نزدیکانشان دردناکه پدر عزیزم کاش با آلزایمری همچنان کنارمون بمونه