عوارض سی تی اسکن

عوارض سی تی اسکن با تزریق

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

سی تی اسکن یکی از انواع روش های تشخیص تصویربرداری است. سی تی اسکن روش تشخیصی بسیار مفیدی است که در تشخیص برخی بیماری ها مهم ترین راهکار تلقی می‌شود، اما بخاطر احتمال عوارض بعد از سی تی اسکن  توصیه متخصصان به پزشکان این است که صرفا در موارد ضروری از این روش استفاده کنند. سوالی که برای تمام بیماران مطرح است این است که آیا عوارض بعد از سی تی اسکن (عوارض سی تی اسکن با تزریق) مضراتی هم برای بیمار دارد یا خیر و شامل چه مواردی است.

سی تی اسکن چگونه کار می‌کند ؟

سی تی اسکن (CT) ترکیبی از یک سری تصاویر اشعه ایکس (X) است که با استفاده از پردازش رایانه ای تصاویر و یا برش های مختلفی از استخوان ها، رگ های خونی و بافت های نرم درون بدن از زاویه های مختلف تهیه می‌کند. عکس های سی تی اسکن اطلاعات مفصل تر و دقیق تری نسبت به اشعه ایکس به پزشک می دهد.

البته روش های دیگری هم برای تصویربرداری از بافت ها و قسمت های مختلف بدن وجود دارد که عبارت است از :

  1. رادیولوژی
  2. MRI
  3. سونوگرافی

عکس های سی تی اسکن کاربردهای زیادی دارد اما این روش بخصوص برای آزمایش و بررسی کسانی که تصادف کرده اند یا  دچار تروما شده اند خیلی بیشتر استفاده می شود. سی تی اسکن برای تشخیص بیماری ها و صدمات بکار می‌رود و یکی دیگر از کاربردهای آن برای جراحی یا پرتودرمانی است.
برای درک بهتر ساختار و نحوه کار سی تی اسکن می‌توانید این فیلم را مشاهده کنید.

آیا عکس سی تی اسکن لازم می‌شود ؟

لیست زیر شامل مواردی می شود که معمولا پزشک می بایست از عکس های  سی تی اسکن استفاده کند :

  • تشخیص اختلالات استخوانی و ماهیچه ای مثل تومورهای استخوانی یا شکستگی
  • مشخص کردن محل تومور، عفونت و یا لخته های خونی
  • راهنمایی و کمک به فرآیندهایی مثل جراحی، بیوپسی و پرتودرمانی
  • شناسایی و نظارت بر بیماری ها و شرایطی مثل سرطان، بیماری قلبی، ندول های ریوی و توده کبد
  • نظارت بر اثر بخشی درمان های خاصی مثل درمان سرطان
  • تشخیص صدمات و خونریزی های داخلی

 خطرات و عوارض بعد از سی تی اسکن چیست؟

عوارض سی تی اسکن با تزریق

قرار گرفتن در معرض تابش:

برای انجام سی تی اسکن ( Computed Tomography scan ) شما بطور مختصر و خیلی کم در معرض تابش های یونیزه شده قرار می گیرید. مقدار این تابش بزرگتر از مقدار تابشی است که شما از اشعه ایکس دریافت می کنید چرا که در تصویربرداری سی تی اسکن اطلاعات مفصل تر و دقیق تری باید جمع آوری بشود.

هرچند تا کنون اثرات و آسیب های بلند مدتی از سی تی اسکن نشان داده نشده اما باز هم احتما خطر ابتلا به سرطان با انجام سی تی اسکن خیلی کم است.

بخاطر داشته باشید که سی تی اسکن مزایای خیلی زیادی دارد و به همین خاطر هم می توان از این احتمالات کوچیک چشم پوشی کرد. از طرف دیگر پزشکان معمولا تا جاییکه ممکن باشه از مقدار تابش اندکی برای تعیین و تشخیص اطلاعات پزشکی مورد نیاز خود استفاده می کنند. علاوه بر این دستگاه های جدیدتر و سریع تر، از تکنیک هایی استفاده می‌کنند که به تابش کمتری نیاز باشد. حتما قبل از انجام سی تی اسکن با پزشک خود راجع به مزایا و خطراتش صحبت کنید.

آسیب به جنین:

اگر باردار هستید حتما به پزشک خود اطلاع بدهید. هرچند بعید است که تابش حاصل از سی تی اسکن به جنین آسیب برساند اما ممکن است با روش های بررسی و آزمایش دیگری چون سونوگرافی و MRI  هم پزشک بتواند اطلاعاتی که مورد نیازش است را بدست آورد و در نتیجه این احتمال هم خیلی کمتر می شود.

ماده حاجب در سی تی اسکن

واکنش به ماده حاجب در سی تی اسکن:

ماده حاجب به ماده‌ای گفته می شود که برای بیشتر کردن کنتراست تصویر استفاده می شود. ماده حاجبی که در سی تی اسکن استفاده می شود معمولا از ترکیبات ید دار محلول در آب به شکل خوراکی (گاستروگافین) و یا تزریقی است (اروگرافین و امینپاک).

ماده حاجب معمولا قبل از سی تی اسکن از طریق رگ بازو تزریق می شود. حساسیت به این ماده معمولا خیلی نادر است اما بدن بعضی از افراد به این ماده واکنش نشان می دهد.  بیشتر واکنش ها ملایم  هستند و به شکل خارش یا قرمز شدن خود را بروز می دهند. در موارد خیلی نادر، این واکنش ها می تواند خیلی جدی تر باشد و حتی منجر به مرگ فرد بشود. اگر به ماده خاصی حساسیت دارید حتما قبل از انجام سی تی اسکن به پزشک خود اطلاع بدهید.

ماده حاجب ممکن است به روش‌های زیر مورد استفاده قرار بگیرد:

  • از طریق دهان: این نوشیدنی اغلب مزه خوبی ندارد. در سی تی اسکن از ناحیه شکم و لگن استفاده از مواد حاجب در دستگاه گوارش به منظور جداکردن روده ها از کیست، آبسه یا نئوپلاسم ضروری و مورد نیاز است. محلول های سولفات باریم به خاطر تولید آرتیفکت کاربرد چندانی ندارند. موادکنتراست یونی وغیریونی محلول درآب را می شود رقیق کرد و بصورت خوراکی تجویز نمود.
  • از طریق تزریق: ممکن است ماده حاجب از طریق  وریدهای بازوی شما به بدن تزریق بشود تا به رگ های کیسه صفرا، مجاری ادراری، کبد یا خون کمک کند در تصاویر نهایی برجسته تر دیده بشوند. ممکن است در طول تزریق احساس گرما کنید و یا اینکه یک طعم فلز مانند در دهان خود احساس کنید.
  • با استفاده از تنقیه: ممکن است ماده حاجب در مقعد شما قرار بگیرد تا تجسم و نمایش بهتری از روده ها به دست بیاید. این فرآیند ممکن است باعث ایجاد نفخ هم بشود. در این شرایط ممکن است احساس خوب و راحتی نداشته باشید.

سی تی اسکن با تزریق:

در این روش با تزریق داروی مخصوص از بدن بیمار تصویر برداری می‌شود.

آمادگی‌های لازم قبل از سی تی اسکن با تزریق:

  1. همراه داشتن جواب آزمایش‌های مربوطه مانند سونوگرافی، تصاویربرداری های قبلی و آزمایش کلیه، دستورات پزشک
  2. بیمار باید 4 الی 6 ساعت قبل از انجام تست ناشتا باشد
  3. چنانچه دارای حساسیت دارویی و غذایی است و تنگی نقس دارد باید داروی ضد حساسیت تجویز شود
  4. در موارد حساسیت شدید از 13 ساعت قبل از سی تی اسکن بیمار باید قرص پردنیزولون مصرف کند.
  5. لباس بیمار باید عاری از هرگونه فلز باشد.
  6. فشار خون باید قبل از انجام تست کنترل شود.

روش انجام سی تی اسکن با تزریق:

1. پرستار مراحل تست و تزریق، همچنین علایمی مانند گرم شدن بدن، تلخی دهان، احساس ادرار و سوزن سوزن شدگی بدن که بیمار ممکن است در حین تزریق آن ها را تجربه می کند را توضیح می دهد.

2. از بیمار جهت تزریق وریدی رگ‌گیری می‌شود.

3. داروی حاجب توسط پرستار آماده تزریق می‌شود.

4. بیمار بر روی تخت سی تی اسکن می‌خوابد.

5. تکنسین یک سی تی اسکن معمولی بدون تزریق ماده حاجب از عضو مورد نظر انجام می‌دهد تا اگر مورد خاصی وجود دارد بررسی شود و همچنین نحوه انجام سی تی اسکن را بدین وسیله تعیین کند.

6. پرستار به محل بیمار و دستگاه مراجعه کرده و دارو را تزریق می‌نماید. پس از اتمام تزریق همچنان بیمار از بیرون تحت نظر است.

7. دستگاه تصویر برداری با دستور پرتوکار شروع به انجام سی تی اسکن می‌کند.

8. پس از اتمام تصویربرداری پرستار بیمار را برای خروج آماده می‌کند.

مواردی که قبل از تزریق باید اطلاع داده شود:

  • سابقه حساسیت به آمپول پنی‌سیلین
  • جواب آزمایش‌های کلیه بالاتر از حد طبیعی باشد.
  • سابقه حساسیت فصلی یا غذایی
  • سابقه بیماری دیابت و پیوند کلیه
  • مصرف قرص متفورمین برای دیابت
  • بیماری مولتیپل میلوم و فئو کروموسیتوم
  • احتمال بارداری

واکنش‌های احتمالی به تزریق داروی سی تی اسکن:

  1. افزایش یا کاهش فشار خون
  2. حمله ناگهانی صرع
  3. تهوع و استفراغ
  4. گرم شدن بدن
  5. کاهش ضربان قلب
  6. شوک

قبل از انجام سی تی اسکن چه کارهایی باید انجام داد؟

با توجه به اینکه عکس برداری می بایست از کدام قسمت بدن انجام بشود شما باید همه یا بخشی از لباس های خود را درآورید و لباس هایی که به شما داده می شود را بپوشید.

توجه داشته باشید برای انجام سی تی اسکن نبایستی اشیای فلزی مثل کمربند، جواهرات، دندان مصنوعی و عینک همراه شما باشد چرا که ممکن است جواب عکسبرداری را تغییر بدهد.

ماده حاجب در سی تی اسکن یا عوامل رادیوکنتراست:

ممکن است یک رنگ خاص به اسم ماده حاجب برای کمک به پر رنگ کردن بخش های خاصی از بدن  نیاز باشد. مواد حاجب معمولا حرکت اشعه ایکس را متوقف می کنند و در تصویر به رنگ سفید نشان داده می شوند. از این روش می شود برای تاکید روی رگ های خونی، روده و ساختارهای دیگر استفاده کرد.

قبل از سی تی اسکن خوردن و آشامیدن چند ساعت ممنوع است.

تراکم در بدن و سی تی اسکن

در بدن ما ۴ نوع تراکم طبیعی وجود دارد. میزان اختلاف بین آن ها باعث دیده شدن اطراف بیشتری از اندام‌ها می‌شود. این چهار تراکم به ترتیب شدت عبارتند از:

  • تراکم استخوانی: تراکم این بافت زیاد است و در مقابل بافت های دیگر بدن تضاد کافی برای تصویرسازی کامل ایجاد می‌کند.
  • تراکم نسج نرمییا آبی: تمام بافت های نرم، به جز بافت چربی و مایعات بدن تراکم متوسط دارند. اغلب قسمت های داخلی بدن از بافت نرم تشکیل شده اند. تفکیک تصویر آن ها ازهم غیر ممکن است مگر اینکه داخل آن ها هوا یا گاز و یا بافت چربی باشد مثل معده و روده‌ها یا خارج آن ها هوا یا بافت چربی باشذ مثل کبد، کلیه‌ها و قلب.
  • تراکم نسج چربی: این بافت روشن‌تر از بقیه بافت های نرم است و در بین بافت های نرم دیگر خط های روشن ایجاد می‌کند. به وسیله این خط های روشن حدود بعضی از قسمت ها را در عکس ساده می‌بینیم مثل دیده شدن حدود کلیه در رادیوگرام ساده شکم به خاطر روشنائی چربی پشت صفاقی.
  • تراکم گازی: گاز معده، روده‌ها، حلق، حنجره و ریه‌ها اشعه زیادی از خود عبور می دهند و فیلم را سیاه و روشنائی رادیولوژیک را می سازند.

با توجه به تراکم های موجود در بدن ما بعضی بافت ها دارای تفاوت جذب اشعه کمی هستند به همین خاطر از مواد کنتراست زا برای جداکردن تصاویر آن ها استفاده می‌شود.

آماده کردن کودک برای سی تی اسکن:

اگر نوزاد یا کودک نو پای شما باید سی تی اسکن شود، ممکن است پزشک برای آرام  و ثابت نگه داشتن او آرام بخش تجویز کند. حرکت باعث ایجاد تصاویر تار می شود و نتایج بدست آمده دقیق نیستند. در مورد نحوه آماده سازی کودک خود از پزشک سوال کنید.

چه انتظاراتی باید داشته باشید؟؟

شما می توانید این اسکن را در بیمارستان یا به صورت سرپایی انجام بدهید. معمولا سی تی اسکن بدون درد است و با دستگاه های جدید تنها چند دقیقه طول می کشد. عموما کل مراحل ۳۰ دقیقه است.

خطرات و عوارض سی تی اسکن

تامین اجتماعی و سی تی اسکن:

خدمات زیر در بخش سی تی اسکن ارائه می گردد:

  1. انواع سی تی اسکن های ساده ( بدون کنتراست)
  2. سی تی اسکن ٣ بعدی (٣D)
  3. سی تی اسکن‌های با کنتراست

جهت اخذ نوبت از واحد سی تی اسکن به نکات ذیل توجه فرمائید:

  • جهت اخذ نوبت بایستی با درخواست پزشک به صورت سیستمی (HIS) یا در دست داشتن نسخه (دستور پزشک) به واحدCT scan  به صورت مراجعه حضوری در شیفت های صبح هر هفته به غیر از روزهای تعطیل اقدام نمایید.
  • انجام سی تی اسکن های ساده در صبح و عصر هر روز غیر از روزهای تعطیل و سی تی اسکن های با ماده حاجب خوراکی و تزریقی در شیفت صبح روزهای غیر تعطیل هفته، با داشتن نوبت قبلی انجام می گردد.
  • ارائه دستور کتبی پزشک متخصص جهت انجام سی تی اسکن الزامی می باشد.
  • در صورت باردار بودن همکاران بخش تصویربرداری را مطلع فرمائید.
  • تجهیزات و داروهای مصرفی برای بیماران تامین اجتماعی رایگان می باشد و بخش آن ها را برای بیمار تهیه می‌کند.
  • برای انجام سی تی اسکن ماده حاجب خوراکی یا تزریقی لطفاً برگه آمادگی های لازم را در هنگام تعیین وقت دریافت فرمایید.
  • در مورد سی تی اسکن هایی با کنتراست وریدی (تزریق وریدی) لازم است که بیمار  قبل از انجام سی تی اسکن آزمایش اوره و کراتینین را انجام داده و به همراه داشته باشد.

مواردی که انجام سی تی اسکن با تزریق ممنوع می‌باشد:

  • در بانوان باردار انجام سی تی اسکن ممنوع است مگر در شرایط اورژانس
  • آسم –تنگی نفس حساسیت مفرط به دارو-مولتیپل میلوما و در بیماران با کراتینین بالا

سی تی اسکن‌های که نیاز به آمادگی دارند شامل:

  • کلیه سی تی اسکن های با کنتراست ( با تزریق وریدی دارو و خوراکی) و سی تی اسکن های شکم و لگن.
  • سی تی اسکن های بدون کنتراست که نیاز به جوابدهی ندارندحدود یک ساعت پس از انجام سی تی اسکن تحویل بیمار می شود.
  • سی تی اسکن های ساده و با کنتراست که نیاز به گزارش پزشک رادیولوژیست دارند پس از حداکثر ظرف دو روز کاری به بیمار تحویل داده می شوند. منبع سایت تامین اجتماعی

سی تی اسکن

در طول سی تی اسکن چه مواردی مهم است؟

دستگاه های سی تی، شبیه یک نان شیرینی حلقوی است که به صورت سرپا ایستاده است. شما روی یک تخت تنگ و باریک دراز می کشید که دو طرف آن مثل تونل است. ممکن است از بندهای مختلف و بالش برای ثابت نگه داشتن شما استفاده بشوذ. در طول اسکن سر، معمولا تخت توسط یک وسیله ویژه ثابت نگه داشته  می شود.

وقتی که تخت شما را به داخل اسکنر هدایت می کند، آشکارگر و لوله اشعه ایکس دور شما می‌چرخند. هر چرخش باعث ایجاد برش های مختلفی از تصاویر می شود. یک متخصص در اتاق جداگانه قرار دارد و شما را می بیند. شما می توانید در طول فرآیند با این فرد ارتباط داشته باشیذ. او ممکن است  از شما بخواهد نفس خود را  در موقعیت های خاص نگه دارید تا تصویر های تار ایجاد نشود.

مراقبت‌ های بعد از سی تی اسکن:

بعد از آزمایش، شما می توانید به زندگی معمولی خود برگردید. اگر ماده حاجب را گرفته باشید ممکن است به دستورالعمل های خاصی نیاز داشته باشید. در برخی از موارد، ممکن است از شما بخواهند زمان کوتاهی را قبل رفتن از محل منتظر باشید تا احساس بهتری پیدا کنید. بعد از اسکن به شما گفته می شود مایعات زیادی بخورید تا در دفع ماده حاجب به کلیه های شما کمک کند.

نتایج سی تی اسکن:

تصویر های سی تی اسکن، به عنوان فایل های داده ای الکترونیکی نگهداری می شوند و معمولا توسط یک صفحه نمایش کامپیوتری مورد بررسی قرار می گیرند. یک رادیولوژیست برای بررسی تصویرهای سی تی اسکن نیاز است. بعد از بررسی، گزارش بدست آمده از سی تی اسکن به بهترین پزشک عمومی مربوطه ارسال می‌شود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.2 / 5. تعداد رای‌ها 409

هنوز امتیازی ثبت نشده

Editorial team
تیم تحریریه درمانکده

تیم تحریریه درمانکده متشکل از نویسندگان باتجربه حوزه سلامت و پزشکی است که به صورت تخصصی به تحریر مقالات با موضوعات پزشکی، سلامت جسم و سلامت روان می‌پردازند. پیشنهاد می‌کنیم که محتوای تخصصی این نویسندگان را از دست ندهید.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

64 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
نسیم نیکوفر
نسیم نیکوفر
2 ماه قبل

سلام من دو هفته قبل سیتی انژیو دادم خیلی خیلی زیاد الرژی به مایع حاجب داشتم دکتر اورژانس میگفت خوش شانس بودم داخل بیمارستان سیتی دادم و سریع به اورژانس رسوندن وگرنه شاید تموم کرده بودم در واقع شوک شدم تمام علائم رو باهم داشتم فشار خونم ۴و تشنج و تنگی نفس و برافروختگی شدید و.. خلاصه من که بیهوش شدم نمیدونم ولی همسرم میگه خدا به بچه هامون رحم کرد که نمردم، بعدش ۴روز بستری ام کردن

آذر کاظمی
آذر کاظمی
2 ماه قبل

ببخشید ادامه سوالم وقتی مایع از بینی من میاد مشکلی ندارم ولی چند روز میشه که دیگه نمیاد اون وقت فشار خونم بابا میره و سر گیجه و حالت تهوع دارم

آذر کاظمی
آذر کاظمی
2 ماه قبل

سلام مدتی است که از بینی من مایع شفاف میاد مراجعه کردم به دکتر مغز و اعصاب برام سی تی اسکن مغز داده می‌ترسه انجام بدم مشکل قلبی و دیابت دارم لطفا راهنمایی کنید

  • 
آذر کاظمی
آذر کاظمی
2 ماه قبل
پاسخ به  آذر کاظمی

چقدر زمان میبره تا جواب بدید

خ انوری
خ انوری
3 ماه قبل

با سلام و درود خدمت همه عزیزان من دوشنبه سی تی انجام دادم با تزریق الان و بدن درد دارم زجر می‌کشم

شهر
شیراز
جمشید
جمشید
3 ماه قبل

با سلام. من امروز صبح سی تی با تزریق انجام دادم که در زمان انجام تا دو ساعت بعد زیاد مشکل خاصی نبود ولی وقتی برگشتم منزل کل بدنم دچا درد، تب و لرز، بی قراری و نهایتا فشار خونم تا ۸ افت کرد، خوشبختانه خوارهمسرم پرستاره و نزدیک ما زندگی میکنه، بمحض اطلاع یه سرم معمولی نیم کیلویی به من وصل کرد و داخل یه آمپول کترولاک زد، حدود ۲۰ دقیقه بعد از شروع تزریق، حالم خیلی خیلی بهتر شد، و درد و بی قراری خیلی کم و قابل تحمل شد، ولی همچنان احساس کوفتگی شدید در کل بدنم دارم. اون مواد جنسش روغنیه و مستقیم وارد خون میکنن و یه خورده بیشتر وارد بشه واقعا خطرناکه و چند روز طول میکشه تادفع بشه.

شهر
مشهد
رقیه منافی بیرون
رقیه منافی بیرون
3 ماه قبل

با سلام بر شما
بنده فردا سی تی اسکن دارم و چون حساسیت فثلی دارم و به کیوی و توت فرنگی و بادنجان حساسیت دارم به من قرص پرونیزدون ۵ و شربت دیفن هیدرامین دادن مصرف قرص را می دونم ولی شربت دیفن هیدرامین را نمی دانم ممنون می شم منو راهنمایی بفرمایید ؟

شهر
تهران
زهرا مدنی
زهرا مدنی
4 ماه قبل

آیا اسکن که انجام. دادم برای بچه چهار سال من خطر دارد

شهر
تهران
الهه مهدوی
الهه مهدوی
5 ماه قبل

سلام برای انجام اسکن تزریقی شکم بایدمثل آب بیرنگ کارکندیااینکه رقیق باشدکافیست

غفوری
غفوری
6 ماه قبل

مادر من سیتی اسکن انجام داده الان سه روزه کل بدنش درد میکنه از گردن بگیر تا شونه و دست هاش حقیقتا ما نمیدونیم چرا اینجوری شده سه شبه درست نخوابیده از درد باید چیکار کرد؟

شهر
اصفهان
فریبا
فریبا
6 ماه قبل

خارش خیلیییییی خیلیییییی خیلیییییی خیلیییییی خیلیییییی زیادی دارم دکتر دگزامتازون و بتامتازون تجویز کرده اما بی تاثیر بوده تو رو خدا چه کنم؟

شهر
تهران
سی تی اسکن فریب
سی تی اسکن فریب
7 ماه قبل

سلام دوستان عزیز حواستون باشه گول این دکتر های پول پرست را نخورید و سی تی اسکن الکی ندهید ، سی تی اسکن خیلی خطرناکه و می‌تونه به dna شما صدمه بزنه و باعث سرطان بشه ، الان دکترای حالا نون به قرض هم میدن و تا بیمار می‌ره و میگه مشکلی دارم سریع یک سی تی اسکن بگیر و اشعه ی الکی میخوره اگه هر مشکلی پیدا کردید سریع دکتر نرین و اول داروهای گیاهی بخورید و اگه خوب نشد داروهای شیمیایی بخورید و اگه نشد بعد سی تی اسکن کنید ولی اگه سریع برین دکتر ، اون دکتر بی شرف سریع دستور نخسه سی تی اسکن رو می‌نویسه حواستون جمع باشه فریب نخورید

شهر
مشهد
افشار
افشار
5 ماه قبل

دوست گرامی، سی تی اسکن برای برخی از موارد واقعا واجبه،خواهش میکنم ازین حرف ها نزنید و یا لااقل عمومیت ندین

سحر
سحر
8 ماه قبل

نقاطی از بدنم جوش های قرمز رنگی بیرون شده ک در زیادی دارن

شهر
مشهد
غریبه
غریبه
9 ماه قبل

با سپاس فراوان از اینکه کاملا صبورانه جواب مردمو میدید خخخخخ

شهر
تهران
الهه
الهه
9 ماه قبل

مادرمن پریروزسی تی باتزریق انجام دادندنیم تنه بالاکامل قرمزشده خارش وحس سوختن دارندانگارآب جوش ریخته وپوستش سوخته دکترهم بردیم فایده نداره خیلی اذییت هستند

شهر
اصفهان
اسما
اسما
3 ماه قبل
پاسخ به  الهه

منم اینجوری هستم چیکار کنم

مری
مری
10 ماه قبل

سلام من فردا سی تی اسکن با تزریق دارم والا اکثرا راضی نبودین میترسم برم انجام بدم چکار کنممممم

شهر
تهران
زینب
زینب
11 ماه قبل

مادر من گرفتگی عروق داشتن ، سی تی انجام دادن ، بعد از اون خودشون میگن احساس گرفتگی و درد سینه ام انگار کاملا برطرف شده و خدارو شکر حالشون خیلی بهتره ، آیا انجام سی تی و تزریق جنبه ی درمانی هم داره؟

ناشناس
ناشناس
11 ماه قبل

من هفته پیش سی تی اسکن با تزریق داشتم کبد و شکم ولگن چیز خاصی نبود فقط احساس گرما برای چند لحظه وکمی طعم فلز روی زبونم داشتم بعدش هم کمی سر درد که با یه استراحت خوب شد

شهر
شیراز
لیلا
لیلا
3 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس

اامیدوارم همیشه سالم باشید میشه لطف کنید هزینشم بگید خواهش میکنم

خانم ماری امیری از رباط کریم
خانم ماری امیری از رباط کریم
1 سال قبل

شوهرم امروز سی تی اسکن استخوان همراه با تزریق انجام داد دچار تنگی نفس ومشکل در بلعیدن شد آیا درمانی برای رفع این مشکل وجود دارد

خانم ماری امیری از رباط کریم
خانم ماری امیری از رباط کریم
1 سال قبل

مممنون از اطلاعات مفید تان کلی استفاده کردیم موفق باشید

شهر
تهران
ک میم
ک میم
1 سال قبل

بابام 75 سالشه و لاغره، مشکل بلع و مری داشت، برای عکس با ماده حاجب خوراکی فرستادن، ماشالاه الان برگشته و سرحال هست، بدون اینکه مشکلی بوجود بیاد، نترسید بچه ها، عمر دست خداست. دکترا با همین عکس ها بهتر میتونن تشخیص بدن و دارو بدن.

عبدالله
عبدالله
1 سال قبل

سلام. مدت یکهفته قبل سی تی اسکن انجام دادم .اکنون پوست کف دستها وروی پاهام دچار ریزش پوست پیدا کردم.چکاری باید انجام دهم.باتشکر

عبدالله
عبدالله
1 سال قبل

یکهفته پیش سی تی اسکن گوارش انجام دادم اکنون پوست کف دستهاوروی پاها دچارریزش شده چه کاری باید انجام دهم .با تشکر

شهر
تهران
روح اله
روح اله
1 سال قبل

سلام
خواهرم امروز سی تی اسکن هسته‌ای قلب انجام داده بعد از سی تی اسکن در خانه بعد از چند ساعت فراموش کرده و نوه خود را برای ساعتی در آغوش گرفتن الان این کار او برای این کودک خردسال خطرناک نیست ؟

علی
علی
1 سال قبل

مادر من سیتی اسکن انجام داده الان سه روزه کل بدنش درد میکنه از گردن بگیر تا شونه و دست هاش حقیقتا ما خودمون هم نمیدونیم چرا اینجوری شده سه شبه درست نخوابیده از درد دوستان چیکار کنیم کسی تجربه داشته؟

شهر
تهران
زهرا
زهرا
6 ماه قبل
پاسخ به  علی

دقیقا پدردمنم همینطور شده از شونه ها تا کل بدنش درد میکنه وقعا نمیدنم چکار کنم

شهر
تهران
علی
علی
1 سال قبل

یکی از بستگان ما سرطان کبد داشت و درد شدیدی در کمرش ایجاد شده بود دکتر واسش اسکن نوشته بود اون رو ک انجام داد حالش روز ب روز بدتر شد حالت تهوع شدید طوریکه آب میخورد باید اون رو بالا میاورد. و بعد دوماه فوت شد حالش بد نبود زندگیشو میکرد ولی اون اسکن و اون ماده ۲ماهه کشتش و سرطان رو انتقال داد ب کل بدنش و همه جارو گرفت

زهرا
زهرا
1 سال قبل

سلام من 10 روزپیش سیتی اسکن انجام دادم وازاون وقت تاحالامعده ام دردشدیدداره هرروزحدودچندساعت درددارم میشه ازسیتی اسکن باشه لطفاراهنمایی کنید

مجتبی
مجتبی
1 سال قبل

سلام فکر میکنم بعد از انجان سی تی اسکن، تند تند مدفوع میکنم و یه مایع لزج و شل هم خارج میشه علتش چی هست؟ الان نزدیک به ۱۰ روز هست همینحوریم.

سمیرا
سمیرا
1 سال قبل
پاسخ به  مجتبی

با سلام پس از تزریق ماده حاجب پشت دستم (محل تزریق )متورم شد پرستار گفت چیزی نیست مالش بدید ۵ روزاز تزریق می گذرد پشت دستم هنوز کبودو دردناک و روی مفصل انگشت کوچک و حلقه قرمز هست آیا این عوارض طبیعی هست ؟

نازنین
نازنین
1 سال قبل

سلام من سه هفته پیش سیتی آنژیو قلب انجام دادم ازطریق تزریق مایع حاجب ازون روز کل بدنم ورم کرده رگام زدن بیرون و حس سوزش تو کل بدنم دارم دیونه میشم هردکتری بگین رفتم ولی هیچ فایده نداره نمیدونم چیکار کنم پاهام دستام همه ورم توروخدا بگین چیکار کنم چرا اینجوری شدم

طیبه
طیبه
6 ماه قبل
پاسخ به  نازنین

با سلام منم حدود دو ماهه سیتی آنژیو قلب کردم منم دست و پاهام ورم شدیدی کرده و از قسمت زانو اصلا نمیشه راه برم و اصلا نمیشه بشینم و پاشم دست و پاهام درد شدیدی داره نمیدونم چیکار کنم میشه راهنماییم کنین

حمیده عباسپور
حمیده عباسپور
1 سال قبل

اگر حین ستتی اسکن با تزریق انژوکت مشکلی باشه کع رگ پاره شه و دارو زیر پوست بره خطر ناکه؟

لی لی
لی لی
1 سال قبل

سلام من پنج شنبه سی تی با تزریق داشتم.خیلی هم راحت بود .انجام دادم هیچ مشکلی نداشتم.لحظه تزریق فقط یه لحطه بدنت گرم میشه .همین.خیلی هم ضعیفم.وزنم ۴۵ کیلوعه ۳۷ سال سنمه .الکی کسی رو نترسونین.گفتم که بدونین دوستان نگرانی نداره