آفت دهان

آفت دهان چیست؟ علائم و روش‌های پیشگیری و درمان

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

آفت دهان یا زخم کانکر به زخم‌های دردناک روی زبان و لثه گفته می‌شود که علت آن هنوز ناشناخته است. مطالعات نشان می‌دهد که ابتلا به آفت دهن با کاهش سیستم ایمنی بدن مرتبط است و در بسیاری از مواقع نیز بر اثر کمبود ویتامین و یا وارد شدن ضربه به زبان و لثه ایجاد می‌شوند. از نظر آماری زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به آفت قرار دارند. این مشکل در افرادی بین 10 تا 40 سال رایج‌تر است و ممکن است در هر فرد با هر جنسیت و سنی نیز اتفاق بیفتد. در این مقاله از مجله درمانکده می‌توانید با هر آن چیزی که لازم است درباره آفت دهان بدانید، آشنا شوید.

آفت دهان چیست؟

آفت دهان به زخم‌های کوچک گرد یا بیضی شکلی گفته می‌شود که با مرکز سفید یا زرد و حاشیه قرمز در اطراف لثه، قسمت داخل گونه‌ها و زبان ایجاد می‌شود. ابتلا به آفت موجب می‌شود تا فرد در خوردن و نوشیدن دچار مشکل شود. این مشکل در هر سنی ایجاد می‌شود و معمولاً بعد  از سن بلوغ شایع‌تر است. حدود 20 تا 30 درصد افراد به‌طور مکرر و به دلایل مختلف به آفت مبتلا می‌شوند و سایر افراد نهایتاً سالی 1 تا 2 بار این مشکل را تجربه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: خشکی دهان و هرآنچه که باید درباره آن بدانید

تصویر آفت دهان از نزدیک
آفت دهان مشکلی است که موجب ایجاد زخم هایی کوچک با مرکز سفید یا زرد و حاشیه قرمز می‌شود.

بیشتر بدانید: قرص سیتریزین چیست؟

باید بدانید که آفت با تبخال متفاوت است. تبخال در اثر نوعی ویروس ایجاد می‌شود و مسری است، اما آفت دهن مسری نیست.

انواع آفت دهان

آفت‌ها انواع مختلفی دارند و معمولاً به 3 دسته‌بندی جزئی، ماژور و هرپتی فرم تقسیم می‌شوند.

  • زخم‌های جزئی شایع‌ترین نوع آفت دهن هستند که معمولاً در اندازه کوچک، بیضی و با لبه قرمز ایجاد می‌شود. این زخم‌ها بدون ایجاد اسکار در عرض 1 تا 2 هفته کاملاً بهبود پیدا می‌کنند.
  • زخم‌های ماژور یا بزرگ نوع دیگری از آفت‌ها هستند که شکل گردی دارند و لبه‌های آن‌ها نامنظم است. این آفت‌ها معمولاً بسیار دردناک هستند و بهبود آن‌ها تا 6 هفته طول می‌کشد. معمولاً جای زخم این آفت‌ها روی دهان باقی می‌ماند.
  • زخم‌های هرپتی فرم نوع غیر معمولی از آفت‌های دهان هستند که معمولاً در اواخر زندگی و در افراد مسن ایجاد می‌شوند. این زخم‌ها در اصل 10 تا 100 زخم ریز هستند که به یک زخم بزرگ تبدیل می‌شوند و معمولاً بدون ایجاد اسکار در عرض 1 تا 2 هفته درمان می‌شوند.

علائم آفت دهان

آفت دهن معمولاً زخم‌های باز، گرد و دردناکی هستند که با پوششی سفید یا زرد رنگ و هاله‌ای قرمزرنگ در اطراف خود قابل‌شناسایی هستند. در اکثر مواقع آفت‌ها کوچک و حدود 6 میلی‌متر هستند، اما برخی اوقات ممکن است بزرگ‌تر و عمیق‌تر باشند. به‌طورمعمول آفت دهن در قسمت جلوی دهان، زیر زبان، پشت لب‌ها، داخل گونه و یا روی سطح و اطراف زبان ایجاد می‌شود.

معمولاً 1 تا 2 روز قبلم از ظاهر شدن زخم‌ها فرد متوجه احساس سوزش و سوزن شدن در آن ناحیه شود. 3 تا 4 روز اول فرد بیش‌ترین درد و سوزش را احساس می‌کند و بعد از آن علائم کاهش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: علت ریزش آب دهان چیست؟ + راه‌های درمان

علت آفت دهان

علت آفت هنوز به‌طور قطع مشخص نیست، اما قرار گرفتن در برخی شرایط و همچنین بروز مشکلاتی خاص می‌تواند ریسک ابتلا به آفت دهن را افزایش دهد. در ادامه می‌توانید با رایج‌ترین دلایل آفت دهن آشنا شوید.

آسیب به دهان

یکی از رایج‌ترین علت‌های آفت‌ وارد شدن ضربه است. معمولاً ورزشکارانی که در معرض ضربه به دهان قرار دارند، افرادی که ناخواسته بخش داخلی گونه، لب یا زبان را گاز می‌گیرند و یا افرادی که از براکت‌های ارتودنسی استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به آفت قرار دارند. در بسیاری از مواقع مصرف غذا و نوشیدنی داغ و همچنین فرورفتن دندان شکسته موجب ایجاد آفت می‌شود.

استفاده از مواد اسیدی

استفاده از تنباکوی جویدنی و همچنین سدیم لوریل سولفات موجود در خمیردندان از دیگر عواملی هستند که موجب ایجاد آفت دهانی می‌شوند.

بیشتر بدانید: کرن ایکتروس چیست؟

واکنش‌های آلرژیک

حساسیت به برخی غذاها از دیگر عوامل ایجاد آفت است. از طرف دیگر واکنش‌های آلرژیک به انواع خاصی از باکتری‌های موجود در دهان و حتی بیماری سلیاک و حساسیت به گلوتن نیز گاهی موجب به ایجاد زخم کانکر می‌شود. در برخی افرادی نیز حساسیت به فلزات به کار رفته در ساخت ارتودنسی دندان موجب آفت می‌شود.

استرس

استرس یکی دیگر از عوامل مؤثر بر ایجاد زخم‌های آفت است. شواهد نشان می‌دهد قرار گرفتن در شرایط پراسترس می‌تواند منجر به ایجاد زخم کانکر شود. مطالعات نشان می‌دهد که دانشجویان در دوره‌های پراسترس و نزدیک به امتحان بیشتر به زخم کانکر مبتلا می‌شوند.

تغییرات هورمونی

بسیاری از خانم‌ها در دوران قاعدگی، بارداری و یائسگی به دلیل تغییرات ناگهانی هورمون به آفت دهان مبتلا می‌شوند.

بیماری‌های روده‌ای

برخی مطالعات نشان می‌دهد که بیماری‌های مرتبط به التهاب روده و بیماری کرون و کولیت نیز می‌تواند بر ابتلا به آفت دهان مؤثر باشد.

ضعف سیستم ایمنی بدن

در بسیاری از افراد ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن در زمان بیماری و یا ابتلا به برخی از بیماری‌های سرکوب‌کننده سیستم امینی مثل HIV نیز می‌تواند منجر به ایجاد زخم کانکر در دهان شود.

کمبود ویتامین و مواد معدنی

به نظر می‌رسد اکثر افرادی که به زخم کانکر دچار می‌شوند، دارای کمبود اسیدفولیک، ویتامین B12 و آهن هستند و از همین رو معمولاً بعد از مصرف این ویتامین‌ها و مواد معدنی آفت بهبود پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: تلخی دهان به چه علت بروز می‌دهد؟

اینفوگرافیک علت آفت دهان
آسیب به دهان، استرس، تغییرات هورمونی و کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی از رایج‌ترین علت‌های ابتلا به آفت دهان هستند.

بیشتر بدانید: بیماری پاروویروس چیست؟

عوامل ژنتیکی

هر چند که آفت‌ها مسری نیستند، اما معمولاً شیوع آفت در برخی خانواده‌ها بیشتر است و این موضوع زمینه ژنتیکی دارد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که آفت دهان بعد از 2 هفته بهبود پیدا نکرد، بهتر است هر چه سریع‌تر از یک دکتر دندانپزشک کمک بگیرید. اگر آفت همراه با تب باشد، ممکن است زخم‌ها عفونی شده باشند و یا مشکل جدی‌تری در بدن وجود داشته باشد. در این شرایط حتماً با یک پزشک برای درمان مشورت کنید. که برای این کار می‌توانید از امکان مشاوره آنلاین با دکتر دندانپزشک کمک کنید.

اگر کودک شما به زخم کانکر مبتلا شود و نتواند به درستی غذا بخورد، بهتر است حتماً با پزشک برای درمان این مشکل مشورت کنید. افرادی که بیشتر از 2 تا 3 بار در سال به آفت مبتلا می‌شوند، باید از یک پزشک برای درمان کمک بگیرند.

در صورتی که زخم‌های آفت حالتی غیرمعمول و عود کننده دارند و یا با روش‌های درمان خانگی موفق به بهبود و درمان مشکل نمی‌شوید، باید از یک متخصص کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید: برفک دهان نوزاد چیست؟ + علائم و روش‌های درمان

روش‌های درمان آفت دهان

معمولاً آفت از آن دسته مشکلاتی است که نیاز به درمان خاصی ندارد و خودبه‌خود برطرف می‌شود. اما استفاده از برخی داروها و روش‌های خانگی می‌تواند به کاهش درد و تسریع بهبود آفت کمک کند. به‌طورمعمول برای تشخیص آفت دهان نیاز به آزمایش خاصی نیست و بررسی ظاهری زخم می‌تواند به شناسایی این مشکل کمک کند. اما معمولاً پزشک برای تسریع درمان در صورت نیاز از داروی مکمل و داروی ضد میکروب استفاده کند. در ادامه می‌توانید با روش‌های درمان آفت دهن آشنا شوید.

به عنوان درمان خانگی آفت دهان از آب نمک استفاده کنید

آب نمک یکی از ساده‌ترین و مؤثرترین روش‌های درمان آفت دهان است. آب نمک زخم آفت را ضدعفونی می‌کند و به بهبود سریع‌تر آن کمک زیادی می‌کند. توجه داشته باشید که استفاده از آب نمک می‌تواند موجب سوزش زخم شود.

برای درمان آفت مکمل آهن مصرف کنید

بسیاری از افرادی که به آفت دهن مبتلا می‌شوند به کمبود آهن و اسیدفولیک مبتلا هستند. استفاده از مکمل آهن و اسیدفولیک می‌تواند به کاهش علائم و درمان سریع‌تر این مشکل کمک کند.

از خمیر جوش‌شیرین برای درمان آفت استفاده کنید

برای درمان آفت دهن می‌توانید مقداری جوش‌شیرین را با آب ترکیب کنید تا حالت خمیری پیدا کند. سپس این خمیر را روی محل زخم قرار دهید.

مقداری یخ روی آفت قرار دهید

راه‌کار بعدی برای کاهش التهاب و درد آفت دهن است. برای این کار باید یخ را داخل یک پارچه تمیز بپیچید. سپس آن را روی محل آفت قرار دهید.

از دگزامتازون به عنوان دهانشویه استفاده کنید

اگر مدام به آفت مبتلا می‌شوید و یا به دنبال یک روش برای درمان سریع‌تر آفت هستید، می‌توانید شربت دگزامتازون را به عنوان دهانشویه استفاده کنید تا زخم بهبود پیدا کنید. دگزامتازون یک داروی کورتیزول مانند است که به تسکین درد و التهاب کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: بی‌مزه شدن غذا در دهان؛ از علل تا درمان

دهان خود را با ژل آلوئه ورا بشویید

بری درمان زخم کانکر می‌توانید روزی چند بار دهان خود را با ژل آلوئه ورا بشویید. خوردن ژل آلوئه ورا نیز به کاهش سطح اسیدیته معده و همچنین تسکین درد آفت دهان کمک زیادی می‌کند.

از کرم‌ها و ژل‌های موضعی برای درمان آفت استفاده کنید

اگر به دنبال دارو برای آفت دهان هستید، می‌توانید از بنزوکائین برای بی‌حس کردن دهان، از فلوسینونید برای از بین بردن التهاب و از پراکسید هیدروژن برای ضدعفونی کردن زخم استفاده کنید.

استفاده از ژل موضعی برای درمان آفت
برای درمان آفت می‌توانید از ژل‌های موضعی استفاده کنید.

تفاوت آفت و سرطان دهان

در صورتی که آفت‌های زبان و دهان بعد از به‌کارگیری روش‌های خانگی و همچنین مصرف داروهای ضد التهاب و یا ضد میکروبی درمان نشوند، ممکن است فرد به سرطان دهان مبتلا شده باشد. معمولاً سرطان دهان در افرادی که از سیگار، قلیان و انواع مواد مخدر استفاده می‌کنند، بیشتر است و موجب ایجاد آفت‌های سخت و دردناک در دهان می‌شود. این آفت‌ها معمولاً با هیچ روشی درمان نمی‌شوند و علائم بیماری با گذشت زمان بیشتر و شدیدتر خواهد شد.

روش جلوگیری از آفت دهان

برای پیشگیری از آفت دهان می‌توانید روش‌های زیر را امتحان کنید.

  • هر روز دندان‌هایتان را مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از تحریک لثه‌ها از یک مسواک نرم استفاده کنید.
  • از موم‌های ارتودنسی برای پوشاندن لبه‌های تیز بریس ها استفاده کنید.
  • تکنیک‌های کاهش استرس یا مدیتیشن را یاد بگیرید.
  • از خوردن غذاهای حاوی آهن و B12 غافل نشوید.
  • استفاده از دهانشویه را محدود کنید، زیرا دهانشویه حاوی الکل است و موجب تحریک لثه‌ها می‌شود.
  • مصرف سیگار و دخانیات را کاهش دهید.

بیشتر بخوانید: سرطان دهان؛ علل، علائم، انواع و درمان سرطان کام

تصویر فردی که در حال مسواک زدن است.
رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از ساده‌ترین روش های پیشگیزی ار آفت دهان است.

جمع‌بندی

آفت دهان یک مشکل رایج است که در بیشتر مواقع مشکل جدی برای فرد ایجاد نمی‌کند. درد و سوزش آفت دهن تا چند روز اول طبیعی است و معمولاً بعد از 10 تا نهایتان 14 روز کاملاً بهبود پیدا می‌کند. در صورتی که آفت شما بعد از 2 هفته بهبود پیدا نکرد و روش‌های درمان خانگی نیز هیچ تأثیری بر درمان نداشت، بهتر است هر چه سریع‌تر از یک متخصص عمومی یا متخصص عفونی نیز در کنار دکتر دندانپزشک کمک بگیرید.

منابع: medicalnewstoday، kidshealth، bloorwestsmiles

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد رای‌ها 190

هنوز امتیازی ثبت نشده

مژده عاشوری
مژده شرف عاشوری

من مژده شرف عاشوری هستم؛ لیسانس مترجمی زبان انگلیسی و فوق لیسانس فیزیولوژی ورزش که سال‌هاست به صورت تخصصی می‌نویسم و ترجمه می‌کنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت می‌برم و علاقه زیادی به ترجمه و نوشتن محتوا در حوزه سلامت، تغذیه و پزشکی دارم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

72 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
دکتر جانی سینز
دکتر جانی سینز
9 روز قبل

من کامنتای قبلیمو میخوام

میلاد
میلاد
2 ماه قبل

سلام من هجده سالمه دوماه پیش دهانم یعنی بالای لبم از داخل افت زد و با درمان های خانگی خوب شد ولی الان دوباره همونجا افت زده قبل از این دوبار هم سابقه نداشتم علت چی هست؟؟

شهر
شیراز
بابک
بابک
3 ماه قبل

سلام دهان ما هر روز آفت می زند چه کار کنیم

شهر
تهران
دکتر جانی سینز
دکتر جانی سینز
9 روز قبل
پاسخ به  بابک

با سلام و درود. با خوردن آلت تناسلی سید مصطفی حانت عزیز خوب میشید با تشکر.
آدرس: Qazvin Province, Qazvin, District 1, درگاهی، Hammam Qajar, Iran

مسعود
مسعود
3 ماه قبل

من خیلی دهانم افت میزد وقتی بررسی کردم متوجه شدم از برخی موارد از رژیم غذایی بود مثلا استفاده زیاد نون سنگک برای من باعث افت شدید میشد

سارا
سارا
5 ماه قبل

سلام باخوردن هرمیوه ای زبانم انگارزخم میشه وورم میکنه به چه دلیله مخصوصااگرکمی ترش باشه عرقم بسیارزیادی میکنم

  • 
دکتر جانی سینز
دکتر جانی سینز
9 روز قبل
پاسخ به  سارا

با سلام و درود. خب نخورید

پربسا
پربسا
5 ماه قبل

سلام من واسه کامپوزیت دندونام دندانپزشکی رفتم و از همون روز داخل دهنم پایین لثه فک پایین چهار تا افت زد علتش چی هست؟

دکتر جانی سینز
دکتر جانی سینز
9 روز قبل
پاسخ به  پربسا

با سلام و درود. به مطب زیر برای کشیدن دندون های خود با متخصص سید مصطفی عزیز هماهنگ کنید.
آدرس: Qazvin Province, Qazvin, District 1, درگاهی، Hammam Qajar, Iran

سعیده
سعیده
8 روز قبل

تو چقدر گوخوردی دیوث باتشکر

طاها صادقی
طاها صادقی
6 ماه قبل

سلام من بچه ام ۴ساله هست چند وقت یک بار دهانش اف میزنه خوب میشه ولی میزنه علت چيه

شهر
اصفهان
امیر
امیر
2 ماه قبل
پاسخ به  طاها صادقی

منم همینطور بودم الانم ۲۵ سالمه هنوز میزنم

نیلا
نیلا
6 ماه قبل

سلام آقای دکتر من از سن 1۷تا الان که ۱۸ سالم شده هر ۲ماه الی ۳ماه یه بار افت میزنم طوری که منجر به ورم کردن لب هام میشه وکل دهنم افت میزنه و۲هفته طول میکشه کاملا درمان شه واز محلول های بنفش رنگ که یکبار به پزشک مراجعه کردم و بهم داد بازم فایده ای نداشته /میشه بهم بگید چیکار کنم علت چیه ممنون میشم کلافه شدم

شهر
اصفهان
شهریار
شهریار
6 ماه قبل
پاسخ به  نیلا

منم سه روزه همین مشک رو دارم

علی
علی
5 ماه قبل
پاسخ به  نیلا

سلام از پماد تریادنت استفاده کن عرض دو روز خوب خوب میشه احتما زیاد از فلفل سیاه یا عسل یا خرما ویا هرچیز دیگری که طبع گرمی دارند میباشد

شهر
تهران
ابولفضل ایوبی
ابولفضل ایوبی
6 ماه قبل

سلام وقت بخیر
مدام یا داخل دهانم یا بیرون لبم تبخال میزنه کلافه شدم تا داخل دهان خوب میشه باز بیرون تبخال میزنه میشه بهم بگید چیکار کتم

شهر
مشهد
یحیی
یحیی
5 ماه قبل

قدیما میگرفتن ریشه خار شتری رو میکوبیدن و عصارشو به آفت میزدن .دهن رو زبر میکنه و برای درمان آفت جواب میده البته روزی سه مرتبه .

شهر
مشهد
امیر حسنخانی
امیر حسنخانی
3 ماه قبل

سلام‌ منم تبخال میزنه بعد از داخل دهنم افت میزنه ممنون میشم راهنمایی کنید چه دارویی مصرف کنم

شهر
تهران
داریوش زارع
داریوش زارع
3 ماه قبل

سلام رفیق،شاید براتون عجیب باشه ولی، خاکستر سیگار بزارید روی آفتتون، اولش سوزش داره، ولی، درجا راحتت میکنه، و آفتت تا سه چهار ساعت دیگه از بین میره، خاصییت قلیایی داره خاکستر سیگار

شهر
تهران
دکتر حسین
دکتر حسین
6 ماه قبل

شربت دیفن هداریمن با شربت معده قاطی کنید و روزی ۳ بار قرقره کنید. و قرص ویتامین D3 استفاده کنید

شهر
تهران
دکتر جانی سینز
دکتر جانی سینز
9 روز قبل
پاسخ به  دکتر حسین

سلام و درود به همکار زیبارویمان. بله درسشت میفرماییدمخصوصا دارویدیفن کله اریمن.

Reza
Reza
6 ماه قبل

سلام
بابت این مقاله مفید بسیار ممنونم

شهر
تهران
Alisan
Alisan
6 ماه قبل

بچه های عزیزشکلات های مثل ابنبات بزاریدروش هم دردش بهترمیشه هم زخم بهبودپیدامیکنه زودترامتحان کنید

شهر
تهران
سید رسول
سید رسول
6 ماه قبل

با سلام دهان مر از دانه های سفید مثل قارچ شده از دهانشویه های مختلف استفاده کردم بی تاثیر بود از پودر نیستاتین هم مرتب استفاده کردم باز بی تاثیر بود و شربت دیفن هیدرامین با سوزن دگزامتازون و لیدوکایین استفاده کردم آروم شد ولی خوب نشدم سوزن سفازولین زدم ی مدت خوب شد اما دوباره برگشته لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم

شهر
شیراز
رامین
رامین
7 ماه قبل

یک جواب کلی به همه دوستان بدم آفت دلایلی مختلفی داره که یکیش مشکلات خود ایمنی هست کسانی که مکرر افت میزنن به فوق تخصص روماتولوژی مراجعه کنند. درسته توی این گرانی ها هزینه داره براتون اما ارزششو داره

محمد اسعدی
محمد اسعدی
7 ماه قبل

سلام من دهانم خیلی جوشیده پراکنش چه توری است

یاسر
یاسر
7 ماه قبل

سلام و خسته نباشید مدتیه لبم از داخل زخم شده خوب میشه دوباره زخم میشه شبیه به افت دهانه

شهر
تهران
علی
علی
6 ماه قبل
پاسخ به  یاسر

سلام وقت بخیر من هم همین مشکل اینچند وقت دارم

اسما فرجی۳
اسما فرجی۳
7 ماه قبل

اگه افت دارین صد در صد از افتین ژل استفاده کنین درمان انی داره و خیلی خوبه♥️

Aysa
Aysa
3 ماه قبل
پاسخ به  اسما فرجی۳

من دوهفته هست میزنم ولی تاثیری نداره آفتم اینقدر گود شده که ریشه ی دندونم دیگه مشخص شده

شهر
شیراز
طالب رضایی
طالب رضایی
7 ماه قبل

سلام من چندروزه گوشه لپم فک پایین آخر رو لپم آفت زده غذا خوردن برای من مشکل شده چی طوری می تونم درمان کنم

علی
علی
7 ماه قبل
پاسخ به  طالب رضایی

افت ژل بمال روی افت

شهر
اصفهان
طالب رضایی
طالب رضایی
7 ماه قبل

س

شهر
تهران
نذیر وفا از افغانستان
نذیر وفا از افغانستان
7 ماه قبل

دوستان بهترین درمان آفتین ژل است بهترین درمان من راهم از دوعا تان فراموش نکنید.

شهر
مشهد
حسام
حسام
7 ماه قبل

سلام پسرم 15 سالمه
1 سالی میشه که هر هفته دهانم آفت میزنه تا آفت قبلی کمی بهبود پیدا میکنه یکی دیگه میزنه رب انار هم میزنم ولی فایده نداره هر هفته دهانم آفت میزنه
باید چه کار کنم

رامین
رامین
7 ماه قبل
پاسخ به  حسام

به فوق تخصص روماتولوژی مراجعه کنید

ایلار
ایلار
8 ماه قبل

سلام من به دلیل چی افت می زنم

شهر
کرج
جواد نادری
جواد نادری
8 ماه قبل

درمان آفت دهان چیست؟

ایلار
ایلار
8 ماه قبل
پاسخ به  جواد نادری

رب انار به افت بزن

هستیا
هستیا
8 ماه قبل

سلام من دهانم بخاطر الرژی ب گردو افت میزنه الان روی افت حس کردم موهست هستش کشیدمش ی مایع چسبناک ازش درومد و افتم خوب شد میشه یکی بگه جریانش چی بود‍♀️

خالد بلوچ تابکی
خالد بلوچ تابکی
8 ماه قبل

جواب همه اینها یا هرکی این افت داره چون خودم داشتم »آفتین ژل می باشد و در عرض کمتر از یک دقیقه با این آفت خداحافظی کنین بهتون قول میدم ان شاالله، باشد که مارو هم دعای خیر کنید

شریفی
شریفی
9 ماه قبل

با سلام. چند وقتی است روی لبم از داخل. یک جوش ابکی شفاف مزنه خوب میشه دوباره مزنه چند بار تا حالا اینطوری شده

شهر
اصفهان
رجب بقایی
رجب بقایی
9 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر اقایی ۴۲ ساله هستم از بچگی لبام تبخال میزد با مراجعه به پزشک خوب میشد ولی الان نزدیک به چندین سال هست که زیر زبانم از چندین نقطه تبخال میزنه و همیشه هم از همونجا دوباره میزنه درد شدیدی داره معمولا ماهی ۱ یا ۲ بار هست با مراجعه به پزشک هم خوب نمیشه مگر با مصرف امپول بتامتازون LA لطفا راهنمایی بفرمایید

شهر
تهران
علی
علی
7 ماه قبل
پاسخ به  رجب بقایی

سلام منم دقیقا همین مشکل رادارم با مصرف انار تا حد زیادی خیلی درد کمتری دارید

مسعود مطلبی
مسعود مطلبی
9 ماه قبل

سلام من 40سالمه دهنم زیاد آفت میزنه میخوام علتشو بدونم

فاطمه
فاطمه
7 ماه قبل
پاسخ به  مسعود مطلبی

سلام شایدکبدچرب داری

شهر
مشهد
مهدی
مهدی
6 ماه قبل
پاسخ به  فاطمه

چه ربطی داره

وحید
وحید
4 ماه قبل
پاسخ به  فاطمه

زیاد ربطی نداره

مسعود مطلبی
مسعود مطلبی
9 ماه قبل

علت مکرر آفت دهان چیست

شهر
تبریز
فاطمه
فاطمه
7 ماه قبل
پاسخ به  مسعود مطلبی

من دهنم آفت داشت گفتن کبدم چربه

شهر
مشهد
محمد
محمد
6 ماه قبل
پاسخ به  فاطمه

درسته احساس میکنم کبد منم چرب شده چون افتای دهنم منم خیلی زیاد شده

شهر
مشهد
علیرضا پناهی
علیرضا پناهی
4 ماه قبل
پاسخ به  فاطمه

منم کبدم چربه حالا افت دهان دارم لذا با آب نمک دریا قرقره میکنم و هم از دیفن هیدرامین استفاده میکنم شکر خدا جواب میده

فاطمه
فاطمه
10 ماه قبل

سلام آقا ی دکتر دختر من ۱۵ سالشه داخل دهانش رو زبانش همه جاش افت زده هیچ غذایی نمی تونه بخوره دوماهی یه بار آفت میزنه داخل دهانش الان چهار روزه افت زده از دهانشویه قوی استفاده می کنه فایده نداره بی‌زحمت راهنمایی کنید آقای دکتر ممنون میشم جواب سوالم بدی

زهرا
زهرا
10 ماه قبل
پاسخ به  فاطمه

سلام عزیزم
اگر رب انار دارید امتحان کنید
اگر سنش کمه بگید رب انار رو بخوره و همینطور که میخوره به اطراف دهانش میره و خوب میشه ولی اگر بتونی به تمام دهانش رب انار بزنی همون لحظه یکم حس سوزش داره و بعدش سریع خوب میشه
امتحان کنید عالیه

ایلار
ایلار
8 ماه قبل
پاسخ به  زهرا

واقعا رب انار خیلی خوب ولی آب و نمک و آبلیمو را مخلوط کنید خیلی خوب و گلاب سه پیمانه و یک پیمانه سرکه

Jfari
Jfari
9 ماه قبل
پاسخ به  فاطمه

قبل خواب شربت دیفن هیدرامین قرقره کنه یا بریزه رو افت سریع خوب میشه.

امیریا
امیریا
8 ماه قبل
پاسخ به  فاطمه

لطفا به پزشک متخصص مراجعه کنید و رب درمانی رو رها کنید

شهر
تهران
مریم
مریم
1 ماه قبل
پاسخ به  فاطمه

منم اینجوری بودم تا یک دکتر به من گفت آمپول دگزامتازون بشکن کپسول تتراسایکلین و باز کن بریز تو آمپول قاطی کن بعد بزن رو آفت منم انجام دادم خوب شد الان چندین ساله که آفت نزدم

شهر
تهران