مراقبت های بعد از کاشت مو؛ مراقب موهای جدید خود باشید!

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

کاشت مو تصمیم بزرگی است که می‌تواند روی زندگی کسانی که از ریزش مو رنج می‌برند تاثیر چشمگیری داشته باشد. برای اینکه از این روش درمانی بیشترین سود را ببرید باید بدانید که کاشت مو به چه محدودیت‌هایی منجر می‌شود و موهای جدید شما به چه مراقبت‌هایی نیاز دارند. اگر می‌خواهید درباره مراقبت های بعد از کاشت مو اطلاعات بیشتری کسب کنید، این مقاله از مجله درمانکده را از دست ندهید.

مراقبت های بعد از کاشت مو در مردان و زنان

از آنجا که مرحله بهبودی نقش بسیار مهمی در دستیابی به نتیجه دلخواه ایفا می‌کند، مهم است که تا حد امکان با روش های مراقبت بعد از کاشت مو آشنا شوید. در ادامه به مهم‌ترین نکاتی که باید رعایت کنید اشاره می‌کنیم.

۱. در وضعیت نیمه‌عمودی بخوابید

نحوه خوابیدن شما در چند هفته اول بسیار مهم است. از آنجا که موهای کاشته‌شده نباید با سطوح مختلف تماس پیدا کنند، توصیه می‌شود که به پشت بخوابید و سر خود را با استفاده از یک بالش مسافرتی یا زیرگردنی کمی بالا بیاورید، به طوری که سر در زاویه ۴۵ درجه قرار بگیرد. این کار از تماس تصادفی پوست سر در هنگام خواب جلوگیری و به کاهش تورم کمک می‌کند.

بیشتر بدانیم: آیا کاشت مو دائمی است؟

۲. بلافاصله بعد از کاشت مو، موهای خود را نشویید

معمولا باید حداقل تا ۴۸ ساعت پس از پیوند مو از شستن موهایتان خودداری کنید، مگر اینکه دکتر پوست و مو توصیه دیگری داشته باشد. پس از آن، می‌توانید به آرامی موهای خود را با آب گرم و شامپو شستشو دهید و با آب ولرم آبکشی کنید. استفاده از این روش در ۱۴ روز اول پس از جراحی از ایجاد دلمه بیش از حد جلوگیری می‌کند. سپس با راهنمایی پزشک می‌توانید به تدریج روتین شستشوی معمول خود را از سر بگیرید. مشاهده فیلم شستشوی سر بعد از کاشت مو به شما کمک می‌کند که این کار را راحت‌تر انجام دهید.

۳. به گرافت‌ها فشار ملایم وارد کنید

اگر بعد از شستن موهای خود دچار تورم یا خونریزی خفیف شدید، می‌توانید با استفاده از گاز استریل یا پارچه تمیز مرطوب به مدت پنج تا ۱۰ دقیقه به ناحیه آسیب‌دیده فشار بسیار کمی وارد کنید. ناحیه مورد نظر را مالش ندهید، چون این کار ممکن است خطر ایجاد دلمه و عفونت را افزایش دهد. تشکیل دلمه یکی از جنبه‌های بسیار طبیعی روند بهبودی است. با این حال، باید از دستکاری دلمه‌ها اجتناب کنید تا به طور موثر و یکپارچه ترمیم شوند. هنگامی که پس از دوش گرفتن به گرافت‌ها فشار ملایم وارد می‌کنید، خون جذب می‌شود و احتمال تورم غیر ضروری کاهش می‌یابد.

بیشتر بدانیم: عوارض کاشت مو و همه آن چیزی که به شما نمی‌گویند!

۴. از داروهای خود طبق دستور پزشک استفاده کنید

پس از کاشت مو، پزشک آنتی‌بیوتیک‌ و مسکن‌ تجویز می‌کند تا از بروز عفونت جلوگیری شود و درد کاهش یابد. همچنین ممکن است برای کمک به رشد موهای کاشته‌شده و پیشگیری از ریزش مو در آینده، استفاده از داروهای خاصی را توصیه کند.

تعدادی قرص و کپسول که از قوطی دارو بیرون ریخته‌اند
آنتی‌بیوتیک‌ها و مسکن‌ها از رایج‌ترین داروهایی هستند که پزشک بعد از کاشت مو تجویز می‌کند.

۵. به دستورات پزشک در مورد مراقبت های بعد از کاشت مو پایبند باشید

پزشکی که کاشت مو را انجام می‌دهد، یک فهرست از مراقبت های بعد از کاشت موی سر را در اختیار شما قرار می‌دهد که باید آن‌ها را رعایت کنید. پایبندی به این نکات احتمال کسب نتیجه مطلوب را افزایش می‌دهد.

 همچنین لازم است پس از جراحی در فواصل زمانی مشخص به پزشک مراجعه کنید تا روند بهبودی شما را بررسی کند. به یاد داشته باشید که هر فردی ممکن است روند بهبودی را به طور متفاوتی طی کند. مراجعه منظم به پزشک این امکان را به شما می‌دهد که سوالات خود را درباره کاشت مو یا نتیجه جراحی بپرسید.

۶. از انجام هر گونه فعالیت شدید خودداری کنید

ورزش بعد از کاشت مو باعث بالا رفتن فشار خون می‌شود که این می‌تواند خطر خونریزی یا ریزش موهای کاشته‌شده را افزایش دهد. به همین دلیل باید در هفته اول پس از جراحی از انجام هر نوع فعالیت شدید بدنی خودداری کنید. البته ممکن است با توجه به شرایط شما، پزشک مدت زمان بیشتری را توصیه کند. محدودیت فعالیت بدنی شامل بلند کردن اجسام سنگین و انجام تمرینات ورزشی از جمله تنیس، دوچرخه‌سواری یا دویدن می‌شود. هر چقدر فعالیت شما شدیدتر باشد، تاثیر منفی آن روی نتیجه کاشت مو بیشتر است.

هنگام سوار یا پیاده شدن از ماشین مراقب باشید که به سرتان ضربه وارد نشود. همچنین توصیه می‌شود که از خم شدن یا انجام هر فعالیتی که مستلزم نگاه کردن به پایین است اجتناب کنید. چون عمل خم شدن باعث می‌شود خون به سمت سر شما هجوم بیاورد و احتمال خونریزی افزایش یابد.

بیشتر بدانیم: کاشت مو sut چیست؟ تکنیکی محبوب که باید با آن آشنا شوید!

۷. پوست سر خود را در معرض نور خورشید قرار ندهید

در چند روز اول پس از کاشت مو، اجتناب از نور مستقیم خورشید بسیار مهم است. چون پوست سر پس از جراحی بسیار حساس است و به همین دلیل نور خورشید می‌تواند به گرافت‌ها آسیب برساند. دور ماندن از نور خورشید ممکن است همیشه امکان‌پذیر نباشد، اما بسته به موقعیت خود، سعی کنید تا حد امکان در چهار هفته اول بهبودی در خانه یا در سایه بمانید.

خورشید در میان آسمان
بعد از کاشت مو در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.

۸. خیلی زود به محل کار خود برنگردید

به اندازه کافی مرخصی بگیرید تا بتوانید به درستی استراحت کنید. پزشک بسته به شغلی که دارید و نوع کاری که انجام می‌دهید، به شما زمان مناسب برای بازگشت به محل کار را اعلام می‌کند. هنگامی که به سر کار خود برگشتید، کارها را آهسته پیش ببرید و از انجام فعالیت‌هایی که روی کاشت مو تاثیر منفی دارند بپرهیزید.

۹. سیگار نکشید

حداقل تا ۳۰ روز پس از جراحی باید از سیگار کشیدن خودداری کرد، چون می‎تواند جریان خون را در فولیکول‌های مو کاهش دهد، بهبودی را دشوار کند و باعث مختل شدن رشد موهای جدید شود.

بیشتر بدانیم: علت طاسی سر چیست؟ آیا راهی برای پیشگیری و درمان طاسی وجود دارد؟

۱۰. از تعریق زیاد جلوگیری کنید

علاوه بر ورزش، باید از هر فعالیت دیگری که می‌تواند باعث تعریق بیش از حد شود اجتناب کنید. استفاده از سونا یا حتی نشستن طولانی‌مدت در بیرون از خانه ممکن است خطر ایجاد عفونت را در محل کاشت مو افزایش دهد.

اگر شغل شما مستلزم کار کردن در گرما است، با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است لازم باشد زمان مرخصی خود را افزایش دهید یا در شرایط خاصی کار کنید تا روند بهبودی به درستی طی شود.

۱۱.  رژیم غذایی خود را اصلاح کنید

بخش مهمی از مراقبت های بعد از کاشت مو به ایجاد تغییرات مناسب در رژیم غذایی شما مربوط می‌شود. به عنوان مثال، اگر به غذاهای تند علاقه دارید، باید مصرف آن‌ها را کنار بگذارید. در مورد الکل هم این توصیه صادق است، چون مانند رقیق‌کننده خون عمل می‌کند و احتمال خونریزی را افزایش می‌دهد.

بیشتر بدانیم: ٰکاشت مو به روش fit چه تفاوتی با سایر روش‌ها دارد؟

۱۲.  صبور باشید

صبور بودن مهم‌ترین کاری است که می‌توانید در طول فرآیند بهبودی انجام دهید. حداقل سه تا ۶ ماه طول می‌کشد تا موهای شما شروع به رشد کنند. قبل از آن، گرافت‌ها فقط در حال بهبودی هستند. خوشبختانه، در بیشتر موارد در عرض ۹ ماه گرافت‌ها تولید مو را به پایان می‌رسانند. از این مرحله به بعد، موهای شما باید به طور طبیعی رشد کنند و شواهد بسیار کمی از جراحی کاشت مو باقی بماند؛ به طوری که حتی در صورت بررسی دقیق، دیگران قادر به تشخیص آن نباشند.

اینفوگرافی درباره مراقبت‌ های بعد از کاشت مو
مراقبت صحیح به شما کمک می‌کند که از کاشت مو نتیجه مطلوب‌تری بگیرید.

کلام پایانی درباره مراقبت های بعد از کاشت مو

در این مقاله سعی کردیم به مهم‌ترین مراقبت های بعد از کاشت مو در زنان و مردان اشاره کنیم. اگر در این زمینه به راهنمایی بیشتری نیاز دارید، با متخصص پوست و مو آنلاین مشورت کنید. برای این کار می‌توانید به سایت درمانکده مراجعه کنید و از پزشک مورد نظر خود وقت بگیرید.

بیشتر بدانیم: کاشت مو به روش fue چگونه است؟ آیا این روش موفقیت آمیز است؟

سوالات متداول

چه چیزهایی بعد از کاشت مو ضرر دارد؟

بعد از کاشت مو باید از نوشیدن الکل، مصرف سیگار، خوردن غذاهای تند و پرادویه، ورزش شدید، فعالیت‌هایی که باعث تعریق زیاد می‌شوند و مواجهه با نور مستقیم خورشید خودداری کنید.

منظور از آب پاشی سر بعد از کاشت مو چیست؟

معمولا پزشک بعد از کاشت مو برای شما اسپری مرطوب‌کننده و تقویت‌کننده تجویز می‌کند. استفاده از اسپری به زنده ماندن موهای کاشته‌شده و جلوگیری از خشک شدن آن‌ها کمک می‌کند و در تامین نیازهای تغذیه‌ای موها نقش دارد. این اسپری‌ها انواع مختلفی دارند و باید طبق دستور پزشک و در فواصل زمانی معین استفاده شوند.

چند روز بعد از کاشت مو میتوان رابطه داشت؟

رابطه جنسی مانند هر فعالیت دیگری می‌تواند روند بهبودی را مختل کند. بنابراین توصیه می‌شود تا ۲ هفته پس از کاشت مو از انجام آن خودداری کنید. البته مدت زمان دقیق آن توسط پزشک مشخص می‌شود.

منابع: campuspress.yale, fueclinics

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 3.7 / 5. تعداد رای‌ها 39

هنوز امتیازی ثبت نشده

elh.zamani@yahoo.com
الهام زمانی

الهام زمانی هستم. در رشته تغذیه در مقطع فوق لیسانس تحصیل کردم و به دلیل علاقه‌ای که به نوشتن دارم وارد حوزه تولید محتوا شدم. خوشحالم که با نوشتن مطالب به‌روز و قابل فهم، ضمن آموختن چیزهای جدید به افزایش آگاهی جامعه درباره بیماری‌ها و سبک زندگی سالم کمک می‌کنم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

2 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها