انواع بیماری روانی

لیست کامل و جامع اختلالات روانی

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

اصطلاح اختلال روانشناختی گاها برای اشاره به مواردی که به عنوان اختلالات روانی یا اختلالات روانی شناخته می شوند، به کار می رود. از نظر روانشناسان و روانپزشکان اختلالات روانی الگو هایی از علائم رفتاری یا روانی هستند که جنبه های مختلف زندگی را تحت تأثیر قرار می دهند. این اختلالات منجر به ایجاد پریشانی (دیسترس) در شخص دارای این علائم می شوند.

لیست زیر علی رغم دربرنداشتن همه اختلالات روانی، دربردارنده شماری از مهم ترین دسته های اختلالات توصیف شده در دفترچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM) است. این آخرین نسخه کتابچه راهنمای تشخیصی DSM-5 است که در ماه مه 2013 منتشر شد. DSM یکی از پرکاربرد ترین سیستم های طبقه بندی اختلالات روانی است و معیار های تشخیصی استانداردی را ارائه می دهد.

1. اختلالات تکوین عصبی

اختلالات تکوین عصبی از جمله مواردی هستند که به طور معمول در دوران نوزادی، کودکی یا بزرگسالی تشخیص داده می شوند. این اختلالات روانی شامل موارد زیر است:

کم توانی ذهنی

این اختلال که گاها تحت عنوان اختلال تکوینی ذهنی از آن یاد می شود، قبلا به عنوان عقب ‌ماندگی ذهنی مطرح می‌ شد. این نوع اختلال رشد از پیش از 18 سالگی آغاز می شود و با نقص عملکرد های ذهنی و رفتار های متناسب با آن ها مشخص می شود.

محدودیت های عملکرد ذهنی اغلب با کمک تست های ضریب هوشی مشخص می شوند و ضریب هوشی پایین تر از 70 اغلب نشانگر وجود محدودیت است. رفتار های انطباقی و مهارت های عملی و روزمره مانند خود مراقبتی، تعامل اجتماعی و مهارت های زندگی را شامل می شود.

بیشتر بخوانیم: بیماری روانی ارثی

تأخیر کلی رشد

این تشخیص درمورد نا توانایی های رشدی کودکان زیر 5 سال سن صدق می کند. این تأخیر ها مربوط به مهارت های شناختی، عملکرد اجتماعی، گفتاری، زبانی و حرکتی است.

این موضوع عموماً به عنوان تشخیص موقت برای کودکانی مطرح می‌ شود که هنوز خردسال اند و آزمون‌ های IQ آن ها استاندارد است. هنگامی که کودکان به سن و سالی رسیدند که قادر به انجام یک تست هوش استاندارد باشند، ممکن است وجود ناتوانی ذهنی در آن ها تشخیص داده شود.

اختلالات ارتباطی

این اختلالات مواردی هستند که توانایی عملکرد، درک یا تشخیص زبان و گفتار را تحت تأثیر قرار می دهند. DSM-5 چهار نوع مختلف از اختلالات ارتباطی را مشخص می کند: اختلال زبان، اختلال صدای گفتار، اختلال فصاحت گفتار (لکنت زبان) و اختلال ارتباط اجتماعی(عملی).

اختلال طیف اوتیسم

این اختلال با نقایص دائمی تعامل و ارتباطات اجتماعی در جنبه های مختلف زندگی و همچنین الگو های رفتار های محدود و تکراری مشخص می شود. DSM بیانگر این است که علائم اختلال طیف اوتیسم باید در دوره اولیه رشد وجود داشته باشد و این علائم باید در جنبه های مهم زندگی از جمله عملکرد اجتماعی و شغلی اختلال قابل توجهی ایجاد کند. پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات کامل درمورد “اوتیسم مطلب همه چیز هایی که باید درباره اوتیسم بدانید” را بخوانید

اختلال بیش فعالی- کمبود توجه (ADHD)

ADHD با بروز دائمی بیش فعالی-تکانشگری و یا کم توجهی که با انجام کار ها در تداخل است و خود را در دو یا چند موقعیت مانند خانه، محل کار، مدرسه و موقعیت های اجتماعی نشان می دهد مشخص می شود. بر اساس اظهارات DSM-5 چندین مورد از این علائم باید قبل از سن 12 سالگی وجود داشته باشد و این علائم باید اثر گذاری منفی بر فعالیت های اجتماعی، شغلی یا دانشگاهی داشته باشند. هر آنچه میخواهید درمورد بیش فعالی بدانید میتوانید در مطلب “اختلال کم توجهی – بیش فعالی یا ADHD چیست؟” بخوانید

بیشتر بخوانیم: در ذهن نوجوان چه میگذرد؟ (مواردی که والدین باید بدانند)

2. اختلال دو قطبی و اختلالات مرتبط

تشخیص اختلال دو قطبی با وجود تغییر در خلق و خو و همچنین تغییر در فعالیت و سطح انرژی صورت می گیرد. این اختلال اغلب شامل تغییرات احساسی بین حالت های سرخوشی و دوره های افسردگی است. چنین حالت های سرخوشی می تواند به عنوان شیدایی (مانیا) یا نیمه شیدایی (هیپومانیا) تشخیص و اعلام شود.

شیدایی

این حالت با دوره مشخصی از حالات سرخوشی، خوشحالی و تحریک پذیری و افزایش فعالیت و انرژی خود را نشان می دهد. گاهی اوقات این دوره های شیدایی با احساس پریشانی، تحریک پذیری و اعتماد به نفس بیش از حد مشخص می شوند. افرادی که تحت دوره شیدایی قرار می گیرند، مستعد انجام فعالیت هایی هستند که ممکن است عواقب منفی دراز مدتی مانند قمار و ولخرجی را نیز در پی داشته باشد.

دوره های افسردگی

این دوره ها با احساس افسردگی یا بد خلقی همراه با عدم علاقه به انجام کار‌ ها قابل تشخیص اند و ممکن است احساس گناه، خستگی و عصبانیت را نیز دربر گیرند. افراد مبتلا به اختلال دوقطبی در طول دوره افسردگی ممکن است علاقه خود را نسبت به انجام فعالیت‌ هایی که پیش از این از آن‌ ها لذت می ‌بردند از دست بدهند، مشکلات خواب داشته باشند و یا حتی به خودکشی فکر کنند.

بیشتربخوانیم: اختلال تنفر از بدن چیست؟ چطور والدین درباره احساس خوب به بدن به کودک خود آموزش دهند؟

انواع افسردگی

هر دوی این دوره های شیدایی و افسردگی می‌ توانند هم برای فردی که این نشانه‌ ها را تجربه می‌ کند و هم خانواده، دوستان و سایر نزدیکان که شاهد این رفتار ها و حالت ‌های روحی هستند، ترسناک باشد. خوشبختانه درمان های مناسب و مؤثر، که اغلب شامل دارو ها و روان درمانی می شوند، می توانند به بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی در کنترل موفق این علائم کمک کنند. همچنین در این نوشته در مورد علائم و عوارض افسردگی صحبت کردیم.

در مقایسه با نسخه قبلی DSM، معیار های دوره های شیدایی و نیمه شیدایی DSM-5 شامل افزایش تمرکز بر تغییرات سطوح انرژی و فعالیت و همچنین تغییرات خلق و خوی است.

3. اختلالات اضطرابی

اختلالات اضطرابی مواردی هستند که با ترس بیش از حد و مداوم، نگرانی، اضطراب و اختلالات رفتاری مرتبط با آن تشخیص داده می شوند. ترس واکنش احساسی به یک تهدید است، چه آن تهدید واقعی باشد وچه تصور شود. اضطراب پیش بینی تهدیدی است که ممکن است در آینده روی دهد. انواع اختلالات اضطرابی عبارتند از:

اختلال اضطراب فراگیر (GAD)

این اختلال با نگرانی بیش از حد در مورد وقایع روزمره مشخص می شود. در حالی که برخی از استرس و نگرانی ها یک جزء معمول و حتی شایع زندگی بشمار می روند، GAD نگرانی است که آنقدر زیاد است که سلامت و عملکرد فرد را با اختلال روبرو می کند.

آگورافوبیا (ترس از مکان های شلوغ)

این وضعیت با ترس از طیف وسیعی از مکان‌ های عمومی خود را نشان می دهد. افرادی که این اختلال را تجربه می کنند اغلب می ترسند که در شرایطی که امکان فرار دشوار است، دچار وحشت‌ زدگی یا حمله پانیک شوند.

به دلیل این ترس، افراد مبتلا به آگورافوبیا اغلب از موقعیت هایی که ممکن است منجر به تحریک حمله پانیک شوند، دوری می کنند. در برخی موارد، این رفتار اجتنابی ممکن است به جایی برسد که فرد حتی نتواند از خانه خود خارج شود.

بیشتر بخوانیم: اختلال دیسلکسیا و شناخت آن

اختلال اضطراب اجتماعی

اختلال اضطراب اجتماعی نوعی اختلال روانی نسبتاً شایع است که ترس غیر منطقی از مورد اشاره یا قضاوت گرفتن را شامل می شود. اضطراب ناشی از این اختلال می تواند تأثیر عمده ای بر زندگی فرد داشته باشد و حضور در مدرسه، محل کار و سایر اماکن اجتماعی را دشوار سازد.

فوبیا های خاص

این ترس‌ ها شامل ترس شدید از یک شی یا موقعیت خاص در محیط هستند. نمونه هایی از شایع ترین انواع ترس‌ های خاص شامل ترس از عنکبوت، ترس از ارتفاع و یا ترس از مار ها هستند.

چهار نوع اصلی فوبیا های خاص شامل حوادث طبیعی (رعد و برق، گردباد)، پزشکی (اقدامات پزشکی و دندانپزشکی، تجهیزات پزشکی)، حیوانات (سگ ها، مار ها، حشرات) و موقعیتی (فضا های کوچک، خانه خالی، رانندگی) هستند. افراد ممکن است هنگام مواجهه با موضوع یا موقعیت فوبیک، حالت تهوع، لرزش، افزایش ضربان قلب و حتی ترس از مرگ را تجربه کنند.

اختلال هراس (پانیک)

این اختلال روانی با حملات هراس انگیزی که اغلب بطور ناگهانی بروز می یابند و هیچ دلیلی برای بروز آن ها وجود ندارد، تشخیص داده می‌ شود؛ به همین دلیل، افراد مبتلا به این اختلال عصبی اغلب با اضطراب و نگرانی در مورد احتمال بروز حمله پانیک بسر می برند.

افراد مبتلا به این اختلال ممکن است از قرارگیری در موقعیت ها و وضعیت هایی که حملاتی در گذشته در آن رخ داده است و یا مکان هایی که احتمال رخداد این واقعه در آن ها در آینده وجود دارد، اجتناب کنند. این ممکن است اختلالات قابل توجهی در بسیاری از زمینه های زندگی روزمره ایجاد کند و انجام کار های روزمره را دشوار سازد.

بیشتر بخوانید: فرق بیماری دوقطبی با اسکیزوفرنی؛ سرنخ‌هایی برای تشخیص

اختلال اضطراب جدایی

این وضعیت نوعی اختلال اضطراب است که شامل ترس یا اضطراب بیش از حد ناشی از جدا شدن از شخصیت های دلبسته (مورد علاقه) می شود. افراد اغلب با ایده اضطراب جدایی آشنا هستند چرا که این ترس به جدا شدن کودکان از پدر و مادرشان بر می گردد، با این حال بچه ‌های بزرگ‌ تر و بزرگسالان نیز ممکن است آن را تجربه کنند.

تشخیص ابتلا به اختلال اضطراب جدایی در زمانی که شدت بیش از حد علائم منجر به بروز اختلال در فعالیت های طبیعی شود، گذاشته می شود. این نشانه‌ ها شامل ترس شدید از دور بودن از شخصیت مراقب و دلبسته هستند. فرد مبتلا به این علائم ممکن است به منظور ماندن در کنار شخصیت وابسته به وی، از خارج شدن از خانه، یا رفتن به مدرسه، یا ازدواج کردن اجتناب کند.

در نظرسنجی که در آرشیو روانپزشکی عمومی منتشر شده است، تخمین زده شد که حدود 18 درصد از بزرگسالان آمریکایی حداقل از یک اختلال اضطراب رنج می برند.

4. اختلالات مربوط به استرس

ضربه روحی و اختلالات ناشی از عوامل استرس زا قرار گیری در معرض یک واقعه استرس زا یا آسیب زا را شامل می شوند. اختلالات موجود در این گروه عبارتند از:

اختلال استرس حاد

اختلال استرس حاد با وجود اضطراب شدید تا یک ماه پس از مواجهه با حادثه منجر به حادثه، خود را نشان می دهد. فجایع طبیعی، جنگ، تصادف و شاهد مرگ بودن از جمله نمونه‌ های حوادث ناگوار هستند.

استرس

در نتیجه ی این اختلال، فرد ممکن است علائم گسستی چون حس تغییر واقعیت، ناتوانی در به خاطر آوردن جنبه‌ های مهم رویداد، و فلاشبک (گذشته نمایی) های واضح چنان که گویی این رویداد در حال تکرار است، را تجربه کند. علایم دیگر می ‌تواند شامل کاهش حساسیت عاطفی، یادآوری خاطرات دردناک و بروز مشکل در تجربه احساسات مثبت باشد.

اختلالات سازگاری

اختلالات سازگاری می ‌تواند به صورت واکنش به یک تغییر ناگهانی مانند طلاق، از دست دادن شغل، پایان یافتن یک رابطه صمیمانه، یک تغییر، یا برخی آسیب ها یا نا امیدی رخ دهد. این نوع اختلال روان ‌شناختی می ‌تواند در کودکان و بزرگسالان را روی دهد و با علائمی از قبیل اضطراب، تحریک پذیری، حالت افسردگی، نگرانی، نا امیدی و احساس انزوا خود را نشان می دهد.

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

PTSD ممکن است بعد از رویارویی فرد با مرگ واقعی یا تهدید آمیز، آسیب جدی یا خشونت جنسی ایجاد شود. علائم PTSD شامل دوره های عود یا تجربه مجدد این رویداد ها، اجتناب از مواردی که موجب یادآوری این رویداد ها می شوند، احساس بروز حمله و داشتن افکار منفی هستند.

کابوس ها، فلاش بک ها، عصبانیت های شدید، مشکل در تمرکز، پاسخ های تکانشی شدید و مشکل در به یاد آوردن جنبه های این رویداد، تنها چند علائم احتمالی است که ممکن است در افراد مبتلا به PTSD دیده شوند.

اختلال دلبستگی واکنشی

اختلال دلبستگی واکنشی می تواند در نتیجه عدم ایجاد روابط و دلبستگی های سالم کودکان با مراقبان بزرگسال در طی چند سال اول کودکی ایجاد شود. علائم این اختلال عبارت است از فاصله گرفتن از مراقبین بزرگسال و اختلالات اجتماعی و عاطفی که ناشی از الگو های مراقبت و بی توجهی نادرست هستند.

5- اختلالات گسستگی

اختلالات گسستگی اختلالات روانشناختی هستند که منجر به گسست یا وقفه در جنبه های آگاهی، از جمله هویت و حافظه می شود.

آمنزیای گسسته (فراموشی تجزیه‌ ای)

این اختلال شامل از دست دادن موقتی حافظه در نتیجه گسستگی است. در بسیاری از موارد، این از دست دادن حافظه که ممکن است تنها برای دوره ای کوتاه یا سال های طولانی ادامه یابد، نتیجه برخی از آسیب های روانی است.
فراموشی تجزیه ای بسیار فراتر از فراموشی ساده است. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است جزئیاتی از وقایع را به یاد آورند، اما ممکن است تا مدت زمان مشخصی جزئیات دیگری را به خاطر نیاورند.

اختلال هویت تجزیه ای

اختلال هویت تجزیه ای که پیش از این تحت عنوان اختلال شخصیت چندگانه شناخته می شد، شامل وجود دو یا چند هویت یا شخصیت متفاوت است. هر یک از این شخصیت ها روش ارتباط و تعامل با محیط خاص خود را دارند. افراد مبتلا به این اختلال با تغییراتی در رفتار، حافظه، ادراک، پاسخ عاطفی و آگاهی همراه هستند.

اختلال شخص زدایی – واقعیت زدایی

اختلال شخص زدایی – واقعیت زدایی با تجربه حس بیرون بودن از بدن خود (شخص زدایی) و جدا شدن از واقعیت (واقعیت زدایی) مشخص می ‌شود. افراد مبتلا به این اختلال غالباً حس غیر واقعی بودن و عدم ارتباط غیر ارادی از خاطرات، احساسات و آگاهی خود را دارند.

[sibwp_form id=1]

6. اختلالات روان تنی

این دسته از اختلالات که پیش از این با عنوان اختلالات سوماتوفرم از آن ها یاد می شد، در حال حاضر به عنوان علائم جسمی و اختلالات مرتبط شناخته می شوند. اختلالات روان تنی گروهی از اختلالات روانشناختی هستند که علائم جسمی واضحی که ممکن است دلیل جسمی قابل تشخیصی نداشته باشد را دربر می گیرند.

در مقایسه با روش‌ های پیشین توصیف این اختلالات که مبتنی بر فقدان توضیح پزشکی برای علایم فیزیکی بودند، تشخیص فعلی بر افکار، احساسات و رفتار های غیر طبیعی که در پاسخ به این نشانه‌ ها رخ می‌ دهند، تاکید می‌ کند. اختلالاتی که در این دسته قرار می گیرند عبارت‌اند از:

اختلال علائم جسمانی

اختلال علائم جسمانی شامل درگیری ذهنی با علایم فیزیکی است که انجام فعالیت های طبیعی و معمول را دشوار می ‌سازد. این درگیری ذهنی با علائم، منجر به پریشانی عاطفی و مشکل در کنار آمدن با زندگی روزمره می شود.

نکته حائز اهمیت این است که علائم جسمی نشانگر تشدید درد جسمی، خستگی یا سایر علائم در فرد نیستند. در این شرایط، علائم جسمی آنقدر واقعی نیستند که زندگی فرد را مختل می کنند.

اختلال اضطراب بیماری

اختلال اضطراب بیماری با نگرانی بیش از حد در مورد داشتن یک وضعیت پزشکی تشخیص داده نشده خود را نشان می دهد. افرادی که از این اختلال روانی رنج می برند، نگرانی بیش از حدی در مورد عملکرد و حس بدن خود دارند و باور دارند که به یک بیماری جدی مبتلا هستند و یا به آن مبتلا خواهند شد و به نتیجه منفی تست های پزشکی اطمینان ندارند.

این درگیری ذهنی منجر به اضطراب و پریشانی قابل توجه شده و با اقداماتی مانند انجام آزمایشات پزشکی- درمانی و اجتناب از موقعیت های دربر دارنده خطر برای سلامتی همراه است.

اختلال تبدیلی

اختلال تبدیلی شامل تجربه علائم حرکتی یا حسی است که توجیه عصبی یا پزشکی متناسبی ندارند. در بسیاری از موارد، این اختلال بدنبال یک آسیب جسمی واقعی یا استرس زا که منجر به یک واکنش روانی و عاطفی می شود، روی می دهد.

اختلال ساختگی

احتلال ساختگی که پیش از این دارای دسته مختص به خود بود، در حال حاضر در گروه علائم جسمی و اختلالات مرتبط DSM-5 دسته بندی می شود. اختلال ساختگی زمانی روی می دهد که فرد به عمد علائم بیماری را شبیه سازی، اغراق یا ایجاد می کند. سندرم مونشهاوزن، که در آن افراد برای جلب توجه خود را بیمار می کنند ، یکی از اشکال شدید این بیماری است.

7. اختلالات تغذیه ای

اختلالات تغذیه ای با نگرانی های وسواسی در مورد وزن و الگو های تغذیه ای مخرب که دارای تأثیر منفی بر سلامت روح و جسم هستند، خود را نشان می دهند. در این نوشته در مورد علائم اختلال خوردن صحبت کردیم. اختلالات تغذیه ای و غذایی که پیش از این برای تشخیص در دوران نوزادی و کودکی استفاده می شدند، در انواع اختلالات تغذیه ای DSM-5.8 قرار می گیرند و شامل موارد زیر هستند:

بی اشتهایی عصبی

بی اشتهایی عصبی با مصرف محدود مواد غذایی مشخص می شود و منجر به کاهش وزن و وزن بسیار پایین بدن می شود. افراد مبتلا به این اختلال دچار نگرانی و ترس از افزایش وزن و همچنین تصور اشتباه از ظاهر و رفتار خود هستند.

پر اشتهایی عصبی

پر اشتهایی عصبی شامل مصرف بیش از حد و سپس اقدامات شدید برای جبران این زیاده روی است. این رفتار های جبرانی ممکن است شامل تحریک عمدی استفراغ، سوء مصرف ملین یا دارو های دیورتیک و ورزش بیش از حد باشد.

اختلال نُشخوار

اختلال نشخوار با بالا آوردن مواد غذایی که قبلاً جویده یا بلع شده به منظور بیرون ریختن یا بلع مجدد آن تشخیص داده می شود. بیشتر مبتلایان به این اختلال کودکان یا بزرگسالانی هستند که دارای تاخیر رشد یا ناتوانی ذهنی نیز می باشند.

نشخوار

مشکلات دیگری که ممکن است در اثر این رفتار روی دهند شامل پوسیدگی دندان، زخم مری و سوء تغذیه هستند.

اختلال پایکا (Pica)

پایکا شامل ولع و مصرف مواد غیر غذایی مانند خاک، رنگ و صابون است. این اختلال عمدتاً کودکان و افراد دارای ناتوانی رشدی را تحت تأثیر قرار می دهد.

اختلال پر خوری افراطی

اختلال پر خوری افراطی اولین بار در DSM-5 مطرح شد و شامل دوره هایی از پرخوری است که در آن فرد حجم بسیار زیادی را طی چند ساعت مصرف می کند. با این حال، افراد ضمن پرخوری، حس می کنند هیچ کنترلی بر خوردن غذا ندارند. گاهی اوقات این اختلال با احساساتی مانند احساس خوشبختی یا اضطراب، خستگی یا دنبال کردن وقایع استرس زا تحریک می شوند.

8. اختلالات خواب

اختلالات خواب شامل وقفه هایی در الگو های خواب هستند که منجر به پریشانی و تأثیر بر عملکرد روز می ‌شوند. در این نوشته توضیح دادیم که علت اختلال در خواب چیست. از جمله اختلالات خواب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نارکولپسی (حمله ‌ی خواب)

نارکولپسی شرایطی است که در آن افراد نیاز غیر قابل ‌کنترلی به خواب احساس می‌ کنند. افراد مبتلا به نارکوپلسی ممکن است با از دست رفتن ناگهانی توان عضلانی روبرو شوند.

اختلال بی خوابی

اختلال بی خوابی شامل نا توانی در خوابیدن به میزان کافی است. اگرچه همه افراد تا حدی مشکلات خواب و اختلال در خواب را تجربه کرده اند، اما زمانی که بی خوابی با پریشانی یا اختلال قابل توجهی در طول زمان همراه باشد، یک اختلال محسوب می شود.

اختلال پرخوابی

اختلال پرخوابی با خواب آلودگی بیش از حد، ضمن داشتن خواب کافی مشخص می شود. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است در طول روز در زمان های نامناسب، مانند زمان کار و مدرسه، بخوابند.

اختلالات خواب مربوط به تنفس

اختلالات خواب مربوط به تنفس مواردی هستند که ناهنجاری های تنفسی مانند آپنه خواب است که ممکن است در طول خواب روی دهد را دربر می گیرند. این مشکلات تنفسی می تواند منجر به وقفه های مختصر در خواب شود و می تواند مشکلات دیگری از جمله بی خوابی و خواب آلودگی در روز را در پی داشته باشد.

پاراسومنیا

پاراسومنیا بیانگر اختلالات مربوط به رفتار های غیر طبیعی است که در هنگام خواب روی می دهند. اینگونه اختلالات شامل راه رفتن در خواب، ترس از خواب، صحبت کردن در خواب و خوردن در خواب است.

سندرم پا های بی قرار

سندرم پا های بی ‌قرار، یک وضعیت عصبی است که شامل داشتن احساسات نا خوشایند در پا ها و تمایل غیر قابل مقاومت برای حرکت پا ها به منظور تسکین این احساسات است. افراد مبتلا به این شرایط ممکن است در پا های خود احساس تیر کشیدن، مورمور و سوزش داشته باشند که با در پی داشتن حرکات اضافی، با خواب تداخل می یابد.

اختلالات خواب ناشی از سایر اختلالات روانی و همچنین اختلالات خواب مربوط به شرایط پزشکی عمومی از DSM-5 حذف است. علاوه بر این، آخرین نسخه DSM تأکید بیشتری بر شرایط بروز همزمان هر یک از اختلالات خواب_ بیدار دارد.

بر اساس اظهارات APA، این تغییر” بر این امر تأکید دارد که فرد دارای اختلال خواب، علاوه بر هرگونه اختلال پزشکی و روانی موجود، مستلزم توجه بالینی مستقل است و بر اثرات دو طرفه و متقابل بین اختلالات خواب و اختلالات پزشکی و روانی همزمان تأکید می کند. “

9. اختلال هاي ایذایی

اختلالات کنترل تکانه ای، مواردی هستند که با ناتوانی در کنترل احساسات و رفتار ها همراه اند و منجر به آسیب به خود یا دیگران می شوند. این مشکلات همراه با کنترل عاطفی و رفتاری، با اقدامات منجر به نقض حقوق دیگران مانند از بین بردن اموال یا تجاوز فیزیکی و یا مواردی که با هنجار های اجتماعی، دولتی و قانونی مغایرت دارند، مشخص می شوند. شماری از اختلالات کنترل تکانه ای شامل موارد زیر هستند:

کلپتومنیا (جنون دزدی)

کلپتومانیا به معنی ناتوانی در کنترل تمایل برای دزدی است. افراد مبتلا به کلپتومانیا اغلب چیز هایی را می ‌دزدند که واقعا به آن‌ ها نیاز ندارند و یا هیچ گونه ارزش مالی واقعی ندارند. افراد دارای این شرایط پیش از ارتکاب به سرقت، با تنش فزاینده ای روبرو می شوند و پس از آن احساس رهایی و رضایت دارند.

پایرومانیا (جنون آتش افروزی)

پایرومانیا به معنی شیفتگی به آتش است و با اقدام به آتش سوزی، فرد و اطرافیان را به خطر می اندازد. افرادی که با پیرومنیا دست و پنجه نرم می کنند بیش از یک بار آتش سوزی براه انداخته اند. آنها همچنین پیش از آتش سوزی با تنش و تحریک عاطفی روبرو می شوند.

اختلال انفجاری متناوب

اختلال انفجاری متناوب با بروز ناگهانی عصبانیت و خشونتی که فراتر از وضعیت پیش آمده است، مشخص می شود. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است در واکنش به ناراحتی های روزمره یا نا امیدی ها، با انفجار خشم و عصبانیت روبرو شوند.

مشاهده بیشتر : لیست پزشکان متخصص روانپزشک

اختلال سلوک

اختلال سلوک شرایطی است که در کودکان و نوجوانان زیر 18 سالی که مرتباً معیار های اجتماعی و حقوق دیگران را نقض می کنند، تشخیص داده می شود. کودکان مبتلا به این اختلال نسبت به مردم و حیوانات خشن هستند، اموال را نابود کرده و دزدی می کنند، افراد را فریب می دهند و سایر قوانین و مقررات را نقض می کنند. این رفتار ها منجر به مشکلات قابل توجهی در فعالیت های تحصیلی، شغلی یا اجتماعی کودک می شود.

اختلال نا فرمانی مقابله جویانه

این اختلال پیش از سن ۱۸ سالگی آغاز می ‌شود و با مبارزه‌ طلبی، تحریک پذیری، عصبانیت، پرخاش و کینه جویی خود را نشان می دهد. با اینکه همه کودکان بعضی اوقات رفتار های نا خوشایندی دارند، اما بچه های مبتلا به اختلال نا فرمانی مقابله جویانه تقریباً تمام مواقع از انجام درخواست های بزرگسالان اجتناب می کنند و به رفتار هایی مبادرت می کنند که عمداَ دیگران را اذیت کنند.

10. اختلالات افسردگی

اختلالات افسردگی نوعی اختلال خلقی است که وضعیت های متعددی را در بر می گیرد. همه این وضعیت ها با وجود حالات غم، پوچی یا تحریک پذیر همراه با علائم جسمی و شناختی مشخص می شوند. این اختلالات از نظر طول دوره، زمان یا علت احتمالی از یکدیگر متمایز اند. برای درمان افسردگی اینجا کلیک کنید.

اختلال بی نظمی خلقی اخلال ‌گر

یک اختلال مربوط به دوران کودکی است که با عصبانیت و تحریک پذیری شدید خود را نشان می دهد. کودکان مبتلا به این اختلال طغیان های مکرر و شدید به نمایش می گذارند.

اختلال افسردگی عمده (اختلال افسردگی ماژور)

اختلالی است که با کاهش علاقه به کار و حالت افسردگی همراه است و منجر به اختلالات قابل توجهی در نحوه عملکرد یک فرد می شود.

اختلال افسردگی مداوم (دیستمی)

این اختلال، نوعی افسردگی مزمن و مداوم است که با دیگر علائم افسردگی که ضمن خفیف بودن ماندگاری بیشتری دارند، مشخص می شود. مطرح کردن تشخیص مبنی بر این اختلال مستلزم حس افسردگی در بیشتر روز ها به مدت حداقل دو سال است.

دیگر اختلالات افسردگی یا اختلال افسردگی نامشخص

این تشخیص برای مواردی مطرح می شود که علائم، منظبق با معیار های تشخیص اختلال افسردگی دیگری نیستند، اما هنوز هم مشکلاتی در زندگی و عملکرد فرد ایجاد می کنند.

اختلال دیسفوریای پیش از قاعدگی

این وضعیت نوعی سندرم پیش از قاعدگی (PMS) است که با افسردگی، تحریک پذیری و اضطراب قابل توجهی که یک یا دو هفته قبل از شروع قاعدگی آغاز می شود، خود را نشان می دهد. معمولاً علائم چند روز پس از عدت ماهیانه خانم از بین می روند.

اختلال افسردگی ناشی از مواد/ دارو

این شرایط زمانی روی می دهد که فرد در زمان مصرف الکل یا مواد دیگر یا هنگام ترک یک ماده، علائم یک نوع اختلال افسردگی را تجربه کند.

اختلال افسردگی ناشی از دیگر شرایط پزشکی

این وضعیت مربوط به زمانی است که شرح حال بیمار نشان دهد علائم افسردگی وی ممکن است در نتیجه یک وضعیت پزشکی ایجاد شده باشد. شرایط پزشکی که ممکن است منجر به افسردگی شده یا در ایجاد آن نقش داشته باشد، شامل دیابت، سکته مغزی، بیماری پارکینسون، بیماری خود ایمنی، وضعیت های همراه با درد مزمن، سرطان ، عفونت ها و HIV / AIDS هستند.

اختلالات افسردگی همه با احساس غم و اندوه و بی حوصلگی که برای اثرگذاری بر نحوه عملکرد فرد به اندازه کافی پایدار و شدید هستند، مشخص می شوند. علائم شایع این اختلالات شامل مشکل در احساس علاقه و انگیزه، بی علاقگی نسبت به فعالیت های لذت بخش گذشته، اختلال در خواب و تمرکز ضعیف است.

معیار های تشخیصی مربوط به هر بیماری خاص متفاوت است. برای اختلال افسردگی ماژور، تشخیص مستلزم این است که فرد در همان دوره دو هفته ای پنج مورد یا شمار بیشتری از علائم زیر را تجربه کند.

یکی از این علائم باید حتماً خلق و خوی افسرده یا بی علاقگی نسبت به موارد لذت بخش گذشته باشد. علائم شامل موارد زیر است:

  • خلق و خوی افسرده در بیشتر یا تمام روز ها
  • کاهش علاقه یا بی علاقگی نسبت به فعالیت های لذت بخش گذشته
  • کاهش یا افزایش قابل توجه وزن، یا کاهش یا افزایش اشتها
  • اختلالات خواب (بی خوابی یا هایپرسومنی)
  • احساس کاهش فعالیت بدنی یا بی قراری
  • کمبود انرژی یا خستگی که بیشتر یا تمام روز به طول می انجامد
  • احساس گناه یا بی ارزشی
  • مشکل در فکر کردن یا تمرکز کردن
  • درگیری ذهنی نسبت به مرگ یا افکار خودکشی

درمان اختلالات افسردگی اغلب شامل ترکیبی از روان درمانی و دارو ها است.

11. اختلالات مرتبط با مصرف مواد

اختلالات مرتبط با مواد، مواردی هستند که مصرف و سوء مصرف مواد مختلف مانند کوکائین، متامفتامین، تریاک و الکل را شامل می‌شوند. این اختلالات ممکن است بیماری های ناشی از مواد مانند مسمومیت، ترک، بروز جنون، اضطراب و هذیان را در بر گیرد. از جمله این اختلالات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اختلالات ناشی از الکل شامل مصرف الکل، که پر مصرف ترین ماده در ایالات متحده بشمار می آید.
  • اختلالات ناشی از مصرف حشیش، علائمی از قبیل استعمال بیش از حد، احساس نا توانی در قطع مصرف دارو و ادامه دادن مصرف با وجود عوارض جانبی در زندگی فرد، ایجاد می کند.
  • اختلالات مصرف استنشاقی شامل استنشاق دود موادی مانند رنگ یا حلال است. همانند سایر اختلالات مربوط به مواد، افراد مبتلا به این بیماری نسبت به ماده ولع دارند و کنترل یا توقف در این رفتار را دشوار می بینند.
  • اختلال مصرف مواد محرک شامل استفاده از محرک هایی مانند متآمفتامین، آمفتامین و کوکائین است.
  • اختلال در مصرف دخانیات با علائمی مانند مصرف بیش از حد دخانیات، مشکل در قطع یا ترک آن ها، هوس و متحمل شدن عواقب جانبی اجتماعی در نتیجه مصرف دخانیات مشخص می شود.

اختلال قمار

طبق طبقه بندی DSM-5، اختلال قمار نیز در این طبقه بندی قرار می گیرد. بر اساس اظهارات انجمن روان‌پزشکی آمریکا، این تغییر ” نشانگر شواهد روزافزون و مداوم مبنی بر این است که برخی از رفتار ها مانند قمار، سیستم پاداش مغز را با اثراتی شبیه به سوء مصرف مواد مخدر فعال می کنند، و این علائم اختلال قمار تا حدی شبیه به اختلالات مصرف مواد است. “

12. اختلالات عصب شناختی

اختلالات عصب شناختی با وجود نقص در عملکرد شناختی خود را نشان می دهد. این اختلالات افرادی که در بدو تولد یا اوایل زندگی دارای اختلال شناختی هستند را شامل نمی شوند. انواع اختلالات شناختی عبارتند از:

دلیریوم (روان‌آشفتگی)

دلیریوم اختلالی است که از آن تحت عنوان حالت پريشی حاد نیز یاد می شود. این اختلال در مدت زمان کوتاهی – معمولاً چند ساعت یا چند روز – بروز می کند و با بروز اختلال در توجه و آگاهی خود را نشان می دهد.

اختلالات عصب شناختی

اولین ویژگی اختلالات عصب شناختی ماژور و مینور، کاهش شناخت اکتسابی در یک یا چند زمینه از جمله حافظه، توجه، زبان، یادگیری و ادراک است. این اختلالات شناختی می تواند به دلیل وضعیت های پزشکی نظیر بیماری آلزایمر، عفونت HIV، بیماری پارکینسون، مصرف مواد و دارو ها، بیماری عروقی و سایر موارد روی دهند.

13. اسکیزوفرنی

اسکیزوفرنی بیماری روانی مزمنی است که تفکر، احساس و رفتار فرد را تحت تأثیر قرار می دهد. این اختلال، بیماری دراز مدت و پیچیده ای است که حدود یک درصد از مردم ایالات متحده را درگیر کرده است.

بر اساس معیار های DSM-5 تشخیص اسکیزوفرنی با وجود دو یا چند علامت برای مدت زمان حداقل یک ماه صورت می گیرد.

یکی از علائم باید حتماً یکی از موارد زیر باشد:

علائم ثانویه ممکن است یکی از موارد زیر باشد:

  • رفتار کاملاً نامنظم یا جنون آمیز: تفکر آشفته، رفتار یا حرکات عجیب و غریب
  • علائم منفی: نا توانایی در شروع برنامه ها، صحبت کردن، ابراز احساسات یا احساس لذت

تشخیص مبنی بر این اختلال مستلزم بروز اختلالات قابل توجه در عملکرد اجتماعی یا شغلی به مدت حداقل 6 ماه است. شروع اسکیزوفرنی معمولاً در اواخر نوجوانی یا اوایل دهه 20 است و بروز آن ها در مردان معمولاً زود تر از زنان صورت می گیرد. علائم اولیه بیماری که ممکن است قبل از تشخیص رخ دهد شامل انگیزه ضعیف، ارتباط گیری همره با دشواری و عملکرد ضعیف در مدرسه است.

بر اساس گفته انستیتوی ملی بهداشت روان، چندین عامل از جمله ژنتیک، شیمی مغز، عوامل محیطی و مصرف مواد می تواند در ایجاد اسکیزوفرنی نقش داشته باشند.

اگرچه درمانی برای اسکیزوفرنی وجود ندارد، اما با این حال درمان هایی در دسترس است که کنترل علائم بیماری را ممکن می کند. این درمان ها معمولاً شامل دارو های ضد روانپریشی، روان درمانی، خود مدیریتی، آموزش و پشتیبانی اجتماعی هستند.

14. اختلالات وسواسی- جبری

اختلالات وسواسی- جبری و اختلالات مرتبط با آن دسته ای از بیماری های روانی است که موارد زیر را شامل می شوند:

  • اختلال وسواس فکری (OCD)
  • اختلال خود زشت‌ انگاری
  • اختلال احتکار
  • تریکوتیلومانیا (اختلال کندن مو)
  • اختلال کندن پوست
  • اختلال وسواسی-جبری و اختلالات مرتبط ناشی از مواد / دارو
  • اختلال وسواسی-جبری واختلالات مرتبط ناشی از وضعیت های پزشکی دیگر

هر بیماری در این طبقه بندی مجموعه معیار های تشخیصی خاص خود را دارد.

اختلال وسواسی- جبری بیانگر این است که برای تشخیص اختلال وسواسی- جبری، فرد باید وسواس، اجبار یا هر دو را تجربه کند.

  • وسواس: به عنوان افکار، تکانه ها و فشار های مکرر و مداومی تعریف می شود که منجر به پریشانی یا اضطراب می شوند
  • اجبار: رفتار های تکراری و بیش از حدی که فرد احساس می کند باید انجام شوند. این اقدامات برای کاهش اضطراب یا جلوگیری از وقوع نتایج ناگوار انجام می شود.

در راستای تشخیص وسواس و اجبار نیز، این اختلال باید در دراز مدت روی دهد، یک ساعت یا بیشتر در روز بطول بیانجامد، و یا باعث پریشانی یا اختلال عملکردی قابل توجه شود، و نباید به سایر وضعیت های پزشکی یا مصرف مواد نسبت داده شده و با سایر اختلالات روانپزشکی مانند اختلال اضطراب عمومی شرح داده شود.

درمان OCD معمولاً با کمک ترکیبی از درمان ها و دارو ها صورت می گیرد. از جمله درمان های متداول، درمان شناختی – رفتاری (CBT) یا نوعی CBT است که تحت عنوان مواجهه و پیشگیری از پاسخ عملی(ERP) شناخته می شود. دارو های ضد افسردگی مانند کلومیپرامین یا فلوکستین نیز برای کنترل علائم تجویز می شوند.

15. اختلالات شخصیتی

اختلالات شخصیتی با الگوی پایدار افکار، احساسات و رفتار های ناهنجار که می‌ تواند بروز اختلال جدی در روابط و دیگر حوزه‌ های زندگی را در پی داشته باشد، مشخص می‌ شوند. انواع اختلالات شخصیتی عبارتند از:

اختلال شخصیت ضد اجتماعی

اختلال شخصیت ضد اجتماعی با بی توجهی دیرینه نسبت به قوانین، هنجار های اجتماعی و حقوق دیگران مشخص می شود. افراد مبتلا به این اختلال معمولاً علائم خود را در دوران کودکی نشان می دهند و ضمن داشتن مشکل در احساس همدلی با دیگران، نسبت به رفتار های مخرب خود ابراز پشیمانی نمی کنند.

اختلال شخصیت دوری‌گزین یا اجتنابی

اختلال شخصیت اجتنابی شامل مهار اجتماعی شدید و حساسیت به رد شدن است. این احساس ناامنی منجر به بروز مشکلات اساسی در زندگی و عملکرد روزانه فرد می شود.

اختلال شخصیت مرزی

اختلال شخصیت مرزی با علائمی از جمله بی ثباتی عاطفی، روابط بین فردی ناپایدار و شدید، ناپایداری شخصیت و رفتار های تکانشی همراه است.

اختلال شخصیت وابسته

اختلال شخصیت وابسته شامل یک الگوی مزمن ترس از جدایی و نیاز مفرط به مراقبت از آن است. افراد مبتلا به این اختلال غالباً درگیر رفتار هایی هستند که در راستای اقدامات مراقبتی نسبت به سایرین نقش دارند.

اختلال شخصیت نمایشی

اختلال شخصیت نمایشی با الگوی عاطفی شدید و رفتار های هدفمند همراه است. افراد با این شرایط در موقعیت هایی که در مرکز توجه قرار ندارند احساس ناراحتی می ‌کنندو به سرعت احساسات خود را تغییر می‌ دهند و ممکن است در رفتار های نا مناسب اجتماعی که برای جلب توجه دیگران طراحی شده ‌اند، درگیر شوند.

اختلال شخصیتی خودشیفته

اختلال شخصیت خودشیفتگی با الگوی پایدار خود بزرگ پنداری، خود خواهی و فقدان حس همدلی همراه است. افراد مبتلا به این اختلال بیشتر از سایرین به خود اهمیت می دهند.

اختلال شخصیت وسواسی-جبری

اختلال شخصیت وسواسی- جبری یک الگوی فراگیر از مشغولیت فکری نسبت به نظم، کمال گرایی، انعطاف ناپذیری و کنترل ذهنی و میان فردی است. این شرایط از اختلال وسواس فکری (OCD) متمایز است.

اختلال شخصیت پارانوئید

اختلال شخصیت پارانوئید با بی اعتمادی نسبت به دیگران، حتی خانواده، دوستان و همسر مشخص می شود. افراد مبتلا به این اختلال، حتی در نبود هیچ گونه مدرک و توجیهی نسبت به هدف دیگران بدبین هستند.

اختلال شخصیت اسکیزوئید

اختلال شخصیت اسکیزوئید شامل علائم دربرگیرنده دوری از روابط اجتماعی می شود. افراد مبتلا به این اختلال به داشتن زندگی درونی خود متمایل اند و اغلب نسبت به روابط بی تفاوت هستند. آنها عموماً افرادی بی عاطفه تلقی می شوند و سرد و بی روح به نظر می رسند.

مشاهده بیشتر : لیست پزشکان متخصص روانشناس

اختلال شخصیت اسکیزوتایپال

اختلال شخصیت اسکیزوتایپال با ویژگی های گفتار، رفتار، ظاهر و تفکر غیر عادی (عجیب و غریب) مشخص می شود. افراد مبتلا به این شرایط ممکن است عقاید منحصر بفرد یا “تفکر سحرآمیز” داشته باشند و در برقراری ارتباط با مشکل روبرو باشند.

خلاصه

به گفته ی روانشناسان و روانپزشکان اختلالات روانشناختی می تواند منجر به بروز اختلال در فعالیت های روزمره، ارتباطات، کار، مدرسه و سایر حوزه های مهم شود. به کمک تشخیص و درمان مناسب، افراد می توانند از علائم خود رهایی پیدا کرده و راه های مقابله مؤثر را پیدا کنند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد رای‌ها 394

هنوز امتیازی ثبت نشده

Editorial team
تیم تحریریه درمانکده

تیم تحریریه درمانکده متشکل از نویسندگان باتجربه حوزه سلامت و پزشکی است که به صورت تخصصی به تحریر مقالات با موضوعات پزشکی، سلامت جسم و سلامت روان می‌پردازند. پیشنهاد می‌کنیم که محتوای تخصصی این نویسندگان را از دست ندهید.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

253 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
مریدا
مریدا
2 ماه قبل

خطاب همه دوستان
همه ادم ها دچار اختلالات روانی هستن
شک نکنید که همه یه مشکلاتی دارن
حالا کم یا زیاد
حتی خود روانشناس ها و روانکاو ها و دوانپزشکا توهین نباشه ولی این عزیزان خودشون بیشتر از مردم عادی دچار اختلالات روانی هستن
پس قرار نیست اگه چند تا علامت دیدی و بعد این مقاله نسبت به یسری کارای خودتو دیگران حساس شدی بگی من یا اون فرد روانی هستیم
اگه مشکلی داشتید اول از همه از خودتون بعد کسایی که دوستشون دارید و بهشون اعتماد دارید و گوش های شنونده ای برای حرف هاتون دارن و درکتون میکنن صحبت کنید
و در مرحله سوم از مشاور کمک بگیره و اگه مشاور لازم بدونه میفرستتش پیش روانشناس یا روانکاو یا روانپزشک
و اما در رابطه با خودم
ادم کم تحملی که سابقه دوبار خودکشی رو داشته و الانم دو به شکه خودشو بکشه یا نه
شما مثل من رفتار نکنید
مخفی نکنید
سر مشکلاتتون با دنیا جنگ نکنید
و طالب اسیب زدن به خودتون نباشید
همه این چیزا رو میدونم و بازم لجبازی میکنم حاضر نیستم درمان شم
به نظرتون چمه دوست دارم نظرتون بدونم

انوشیروان
انوشیروان
2 ماه قبل

چرا در خصوص اختلال دروغ گویی و تظاهر به شخصیتی متفاوت بنا به مصلحت شغلی ( تزویر و تظاهر دینی) حیله گری دسته بندی. کنکوری و نامی در علم مبتنی بر فرضیات روانشناسی نام نبرده اید؟ سپاسگذار می شوم نام این اختلال یا بیماری را عنوان بفرمایید.

شهر
مشهد
cccsh
cccsh
3 ماه قبل

سلام من وقتی یکی بهم نگاه میکنه یا حرفی بهم میزنه اعصابم خورد میشه به این راحتی ها هم از یادم نمیره یا یه اتفاقی برام میفته خودم میدانم همچین اتفاقی برام نیفتاده بازم اعصابم خورد میشه بی دلیل به نظرتون بیماریم چیه؟

شهر
شیراز
ناشناس
ناشناس
3 ماه قبل

سلام، من یه مشکلی که دارم اینه که سر چیز های کوچیک سریع به هم میریزم تو طولانی مدت، مثلاً وقتی دارم آهنگ گوش میدم اگه کسی صدام کنه و من مجبور بشم آهنگ رو قطع کنم، این تا همیشه تو ذهنم میمونه که فلان آهنگ تو فلان دقیقش فلانی صدام زد و دیگه هر موقع بخوام اون آهنگو گوش کنم یاد این میوفتم و از آهنگ لذت نمیبرم.
یا مثلاً یچیز جدید میخرم که خیلی دوستش دارم مثلا بعد چند روز یه خش روش بیوفته یجور زده میشم ازش و در حال استفاده مدام یاد اون خشه میوفتم.
این دوتا نمونشه کلی برام اتفاق افتاده، اسم اختلالش چی میشه؟

شهر
تهران
Bbbbb
Bbbbb
4 ماه قبل

سلام،وقت بخیر برخی از روانشناس های درمانکده عکس پروفایل شان از لحاظ حجاب اشکال دارد لطفا پیگیری کنید باتشکر

مهدیسم
مهدیسم
4 ماه قبل
پاسخ به  Bbbbb

سیکتیر please

سجادی
سجادی
2 ماه قبل
پاسخ به  مهدیسم

به خودت- هر جا ابتذالی است همیشه یک عده ازش دفاع میکنند. وای به روزی که تو قیامت اعمال ما حساب و کتاب بشه

Naziii
Naziii
4 ماه قبل
پاسخ به  Bbbbb

گمشو بابا

سجادی
سجادی
2 ماه قبل
پاسخ به  Naziii

خودت گمشو

Rosaline
Rosaline
3 ماه قبل
پاسخ به  Bbbbb

هرکیو میذارن تو قبر خودش شمام سرتو بکن تو کار خودت

سجادی
سجادی
2 ماه قبل
پاسخ به  Rosaline

وقتی مارو بذارن تو قبرمون ازمون سوال میکنند که در مقابل ابتذال جامعه چه کردید؟ اون موقع باید پاسخ بدیم. پس در منکرها و گناهان اجتماعی بی مسئولیت نیستیم که با این جملات که هر کیو میذارن تو قبرش توجیه بشه.

محمدعلی
محمدعلی
2 ماه قبل
پاسخ به  Bbbbb

آیا جن زدگی دلیل علمی داره

Nora122
Nora122
9 روز قبل
پاسخ به  محمدعلی

نه عزیز نه درمان داره نه دلیل علمی اینا خودشون روانی آن که به چیزی که ساخته ذهن انسانه باور دارن

Nora122
Nora122
9 روز قبل
پاسخ به  Bbbbb

به تو چه آخه خوششون میاد عشقشون می‌کشه شما برو مشکلتون با خودت حل کن

Yasin
Yasin
5 ماه قبل

21 سالمه پسرم
نمیدونم بعضی وقتا به شدت عصبی میشم غیر قابل کنترل و بی منطق میشم موقع چت کردن سر کوچیک ترین بهثا حرفای عجیبی میزنم سری هم پشیمون میشم بعضی چیزا هارو به شدت بدم میاد مثلا از رژ لب قرمز یا رنگ تیره به شدت بدم میاد در حدی ک اگر کسیو ببینم زده کلا طرز تفکرم در موردش عوض میشه ی حس نفرت نسبت بهش میگیرم این ی مورد از مشکلاتم هست نمیدونم باید چکار کنم ایا واقعا نوعی مشکل روانی هست؟ چه نوع مشکلی؟

شهر
کرج
نیلو
نیلو
4 ماه قبل
پاسخ به  Yasin

رژ لب شاید یه تجربه داشتین که چنین چیزی درش مشهود بوده . چیزهایی که گفتید اطلاعاتش جزئیات کمی داره ، بهتره با یک روانشناس مشورت کنید

مریدا
مریدا
2 ماه قبل
پاسخ به  Yasin

متاسفم ولی انگار دچار وسواس فکری (حساسیت بالا به مسائل کوچیک و دچار به عصبانیت شدید شدن) هستید
هرچند این یه بیماریه ولی بهتره به خودتون یاد اوری کنید یه رژ قرمز دلیل بر قضاوت من نیست
یه رنگ فقط یه رنگه درسته گاهی نماد و نشانه چیزیه ولی یه رنگ نباید منو عصبی کنه

نازنین
نازنین
5 ماه قبل

سادیسم درمان داره؟

نیلو
نیلو
4 ماه قبل
پاسخ به  نازنین

اگه خودتون بخواید ، اکثرن همه چیز درمان میشه ولی با کمک خودتون

ناشناس
ناشناس
6 ماه قبل

سلام من دارم دیووونه میشم 13 سالمه و از بچگی اینجوری بودم که یهویی خیلی عصبانی میشم و دلم می خواد از ته دلم جیغ بکشم خیلی اذیت میشم هیچ دوستی هم ندارم تو مدرسه از همه هم بدم میاد بعضی وقتا هم افکار خودکشی دارم

شهر
اصفهان
نیلو
نیلو
4 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس

با کسی اگه میتونی صحبت کن ، اگه یه روانشناس باشه خیلی بهتره

مریدا
مریدا
2 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس

عزیزم تو مشکل خاصی نداری
در واقع یه ادم متکبر خود خواه لوس بی جنبه نازک نارنجی نیاز مند توجهی
رو خودت کار کن اول عیب هاتو ببین
به علتش فکر کن
از خودت سوال بپرس
و به جواب منطقی برس
و سعی کن رفعش کنی

afshin
afshin
8 ماه قبل

سلام این اختلال مهم دارم چیه؟ اصللللا نمیتونم با جنس مخالف ارتباط بگیرم غیر معمول رفتار میکنم یا خیلی جدی رفتار میکنم،حتا اگه تو موقعیت خوب قرار بگیرم دهنم باز نمیشه پیشنهاد بدم سنمم داره میره بالا۳۴اعتماد به نفسمم کمه احساس میکنم همه از من سر هستن چرا

نیلو
نیلو
4 ماه قبل
پاسخ به  afshin

شاید چون میترسید که طرد بشید از طرفشون

مریدا
مریدا
2 ماه قبل
پاسخ به  afshin

پیشنهاد میکنم اول از همه با یه مشاور خوب صحبت کن
از خانوادت کمک بخواه
و گاهی روی کاغذ ویژگی هاتو بنویس از خودت تعریف کن و به خودت انگیزه بده جلو اینه
ترس هات رو هم رو کاغذ بنویس همچنین لیل اون ترس و بهش فکر کن ایا منطقیه ؟ چطور این ترس و برطرف کنم ؟

afshin
afshin
8 ماه قبل

سلام من یه مشکلی دارم دنبال سرنخم ببینم جرا اینجوری هستم اول اینکه اگه یه برنامه ای دارم برای انجام اون اگه این پروژه تو این ماه قابل انجام نباشه با اینکه میتونم تو این ماه کلی کارای مختلف کنم که زندگیم جلو بندازه ولی همه تمرکز و فکرم رو اون پروژه ماه ایندس و هیچ کاری نمیکنم تا وقت انجام اون پروژه برسه بخاطر همین کلی همیشه تو زندگیم عقبم ایا اختلال روانی هست؟

شهر
شیراز
ناشناس هستم
ناشناس هستم
9 ماه قبل

اینو یادم رفت، من یه آدمی هستم که با ناراحتی کسی غم عجیبی تا چند روز پیشم هست، تو ارتباط گرفتن با هم سن هام هم خیلی مشکل دارم، آدم خجالتی هستم

ناشناس هستم
ناشناس هستم
9 ماه قبل

سلام
من ۱۳ سالمه و دختر هستم ، خیلی از مشکلات روانی رو دارم، ولی این یکی رو پیدا نکردم
احساس میکنم فرا زمینی ام، یعنی چیزایی رو حس میکنم یا کار هایی رو انجام میدم که یه فرد عادی انجام نمیده، مثلا آینده رو پیشبینی میکنم(جدی میگم)، توهم های ترسناک میزنم، بعضی اوقات حس میکنم با چیزای ماوراء الطبیعه روبه رو هستم،بعضی اوقات صدا هایی رو میشنوم که عجیبن و بجز من کسی اونا رو نمیشنوه،بعضی اوقات یهو حمله ی سردرد و قلب درد میگیرم،خوابام راز آلوده،فوربیای ترس از خونه ی بدون آدم دارم، اظطراب و استرس توصیف ناپذیری دارم، افسرگی بیش از حد دارم( ۹۸ درصد)، حتی به مامانم هم اعتماد ندارم و ازش میترسم( تو تاریکی قیافه اش رو ترسناک میبینم)، ترس عجیبی از حمام و آینه دارم، به هیچی اعتماد ندارم، حس میکنم توی دنیایی ام که آدماش دارن برام نقش بازی میکنن و دنیا واقعی نیست، حس میکنم هوش فرا دنیایی دارم، تو ذهنم با یه نفر حرف میزنم(جدی میگم!)، خودم رو بشدت زشت میدونم، آدم بشدت مودی هستم
فراموشکارم، جدیدا آنقدر از همه چی وحشت دارم که میترسم چشمام و ببندم و بعدش باز کنم!!
مشکلات زیادی دارم، فعلا تا اینجاش رو گفتم تا نظرتون رو بدونم
میشه به من بگید چه اختلالی دارم؟

شهر
تهران
پریناز
پریناز
9 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس هستم

خب میتونه چند اختلال با هم باشه به نظرم اسکیزوفرنی .. پارانوئید .. و اضطراب و افسردگی باشه

شهر
تهران
م. ا
م. ا
8 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس هستم

سلام من دانشجوی دختر رشته روانشناسی هستم و برای یکی از درسام به یه کیسی نیاز دارم که از یه سری موضوعات همین مدلی داره اذیت میشه اگه تمایل داشتین میتونیم داخل فضای مجازی در ارتباط باشیم که من چند تا سوال بپرسم ازتون و اینکه حرفاتون و هر چی که اذیتتون میکنه رو به من بگین که کمکتون کنم برای تشخیص

شهر
مشهد
منصور
منصور
6 ماه قبل
پاسخ به  م. ا

سلام،من قویا از چندین اختلال بصورت همزمان رنج میبرم و منجرشده ب اینکه مدته زیادیه جامعه گریز شدیدا منزوی،انزوا از نقطه نظر میل به خود منزوی گرایی؛درواقع ترجیحم برای حفظ آرامش نسبی اینه،ترس از ورود شخصیت جدید و ترس از آسیب عاطفی؛ و ،بی اعتمادی،باریک بین شدن،حساسیت شدید ب نادیده گرفتن و رد شدن،
مدتهاست افسردم و عملا هر چیزی ک قبلا ازش لذت میبردمیا دال بر شادمانی بودهاست اللن هیچ رنگی برام ندارد،

شهر
اصفهان
ناشناس
ناشناس
6 ماه قبل
پاسخ به  م. ا

هنوزم به کیس نیاز دارید ؟

محمدعلی
محمدعلی
2 ماه قبل
پاسخ به  م. ا

من یه شرایط حادتر دارم حرف بزنم

مریدا
مریدا
2 ماه قبل
پاسخ به  م. ا

خواهرم فک کنم پسرا بیشتر بهتون نیاز دارن
دارن سر و دست میشکنن تا بگن من یه روانی زنجیری ام که باهات ارتباط داشته باشن

راسانا
راسانا
8 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس هستم

تا یه جایی به هم شبیهیم

شهر
کرج
ابوالفضل
ابوالفضل
7 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس هستم

دقیقن منم فک میکنم همه دارن نقش بازی میکنن کل این دنیا الکیه دلایلی هم دارم براش

شهر
تهران
ناشناس
ناشناس
3 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس هستم

سلام من میتونم درکت کنم شما روانی نیستی اختلالی هم نداری اصلا پیش روانشناس نرو چون باعث میشه اوناهم اذیتت کنن واقعیت تنها یک چیزه اونم اینه که تو چشم سومت بازه و داری ازش اشتباه استفاده میکنی سعی کنی تحقیق کنی راجب چشم سوم

مریدا
مریدا
2 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس

میتونم حرفتو درک کنم ولی تو سنی که این بچه داره بعید بدونم

مریدا
مریدا
2 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس هستم

برادر تو بیابرو یه مدت تیمارستان بستری شو
ببین اکثرش بخاطر سنته تو سن حساسی هستی و این چیزا تا حدی طبیعیه حتی اگه همه حرفات دروغ باشه هم طبیعیه
ولی احتمالشم هست ترکیب چند مشکل ژنتیکی باشه بهتره بری پیش روانشناس
البته اگه فک نکنی اونم لولوعه و میخواد بکشتت

ستایش
ستایش
11 ماه قبل

سلام من پدرم خیلی شکاکه در کوچک ترین مواردی. مدام با خودش صحبت میکنه و اصلا اعتماد به نفس نداره و روابط اجتماعی ضعیفی داره.. و خیلی سریع عصبانی میشه و کوچک ترین صدایی آزارش میده، بنظرتون ممکنه به چه بیماری ای مبتلا باشه؟

شهر
تهران
نیلو
نیلو
4 ماه قبل
پاسخ به  ستایش

پارانوئید وقتی میگید شکاکه

مریدا
مریدا
2 ماه قبل
پاسخ به  ستایش

وسواس فکری
افکار اشفته و درهم

مانلی
مانلی
1 سال قبل

با این حجم از موارد اختلال ،میتونم بگم خودم و تمام افراد اطرافم از مشکلات روانی رنج می بریم، همه نوعی آشفتگی رو تجربه می کنیم ، فکر کنم مشکل از محل زندگیمونه،هممون رو روانی کردن،زندگی کردن با مشکلات شدید مالی و فشارهای عصبی و نا کارآمدی و اختلال دزدی شدید مسئولین باعث روانی شدن هممون شده

نیلو
نیلو
4 ماه قبل
پاسخ به  مانلی

بعضی اختلالات علائمشون شبیه هم هست ولی یکی نیستن و نمیشه همه رو به خودمون نسبت داد

ناصرتیکر
ناصرتیکر
3 ماه قبل
پاسخ به  مانلی

تنها مشکلات مالی و مادی نیست.روی روح و روان مردم ایران خیلی سال هست که داره کار میشه .قطع به یقین میتونم بگم نود درصد مردم ایران از چندین مشکل روحی روانی رنج میبرن و درک درستی از واقعیات ندارن و کنترلی روی رفتارشون ندارن.هیچ علاقه ای هم ندارن که متوجه مشکلاتشون بشن.تا زمانی هم که نپذیرن هیچ کمکی نمیشه بهشون کرد.فقط ظاهرا اختلال آسپرگر که البته به بیماری روحی روانی زیاد مربوط نمیشه و ژنتیکی هست به دلیل داشتن منطق بالا توانایی پذیرفتن و دارن و معمولا میتونن تا حدی به خودشون کمک کنن.متاسفانه درداوره ولی واقعیت تلخی هست.

شهر
مشهد
ناشناس
ناشناس
1 سال قبل

اختلالی هست که فرد هی صحنه مرگ خودش یا دیگران بازسازی میکنه؟

ناشناس ۱
ناشناس ۱
11 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس

فکر میکردم فقط خودمم که تصویر و میبینمو گریم میگیره

Atoosa
Atoosa
6 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس ۱

وای منممم اینطوری ام
خودم رو توی شرایط مردن تصور میکنم

گرگیانا
گرگیانا
2 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس

به نظرم اینا ادبه هر آدمی تصورات ذهنی دار

خلاص
خلاص
1 سال قبل

سلام‌دکترمن‌جندسال‌مریضم گوش‌گیرم‌ترسوم‌وبعضی‌موقع‌حمله‌میکنم دعوا‌می‌کنم‌توزندگیم‌پیش‌رفتم‌نمی‌کنم‌کارم‌انجام‌نمی‌دم‌فقط‌می‌خوابم اگه‌اتفاقی‌بیفته‌من‌بعدچندروز‌خبرمیشم‌واین‌اصلا‌فکرم باهام‌نیست‌احساس‌می کنم‌مخم‌بسته‌ومخ‌بقیه‌باره‌یکی‌اگه‌مطلکی‌میگه‌من‌بعد‌چندساعت‌متوجه‌میشم‌که‌اون‌چی‌گفت

افرا
افرا
1 سال قبل

سلام
اینکه بقیه هر چی میگن رو مخمه و با همه دعوا میکنم حتی سر چیزای خیلی کوچیک و بعدش پشیمون میشم و به خاطر عذاب وجدانی که دارم به خودم اسیب میزنم چه مرضیه ؟(سر این رفتارم همه ادمای زندگیم و دوستامو از دست دادم ) اینکه وقتی یکی تا حدی بهم نزدیک میشه پسش میزنم چون میترسم از لحاظ روحی روانی بهم اسیی بزنه چه مرضیه ؟

شهر
تبریز
مریدا
مریدا
2 ماه قبل
پاسخ به  افرا

اره یه اختلاله که اکثرمون بهش مبتلاییم
ترکیبی از سادیسم و مازوخیسم و وسواس فکری

وسواس فکری یا همون درگیری ذهنی بد چیزیه خیلی از ادما بهش دچارن حتی بیشتر از افسردگی
وسواس فکری تو تمام ادما هست و فقط میزانش متفاوته
از وسواس فکری تعریف کاملش
رو خودشه
حساسیت
درگیری
اگه اون حساسیت و اون انزجار قلقلک بشه تو دچار درگیری و عصبانیت و رفتار هایی خارج از درک خودت میشی
یزمانایی این وسواس فکری باعث ترس و انزوا و انزجار و پرت شدن تو به عقب میشه تو این موارد بیشتر فرد افسرده اس و هیچ امیدی نداره

ستایش
ستایش
1 سال قبل

چرا ما دوست داریم؟

ستا
ستا
1 سال قبل

جواب درست است؟

میکا
میکا
1 سال قبل

سلام من ۱۵ سالمه و مشکلی که دارم اینه که وقتی تو ماشینم همش یه چی بهم میگه درو باز کن و بپر بیرون و قدم بزن و یا حتی توی خونه هم نمیتونم هیچیو تحمل کنم همش دنبال یه راهیم که تنهاا از خونه برم بیرون دارم دیوونه میشم نمیتونم لب به هیچی بزنم هیچ کاری نمیخوام بکنم فقط میخوام از اینجا و ادماش برم یه جای دیگه برم تو کوچه خیابون سرگردون باشم تازگیا اینجوری شدم قبلا حواس خودمو پرت میکردم ولی دیگه کارساز نیست یه سری شبا از اتاقم میرم بیرون همش میزنم به در ورودی تا شاید فرجی شه بشکنه همش بین دیوارای خونه سرگردونم من چمه؟

شهر
تهران
فهیم
فهیم
1 سال قبل
پاسخ به  میکا

ایمانتو قوی کن با خانوادت رفیق باش

شهر
مشهد
علوی
علوی
1 سال قبل

سلام مادرم هر چی پول و وسیله داریم میده به دیگران دیگه هیچ پولی نداریم؟این بیماری چیه؟

mipaz
mipaz
1 سال قبل
پاسخ به  علوی

مادرتون سفیه هستن

شهر
تهران
بی نام
بی نام
1 ماه قبل
پاسخ به  mipaz

اختلال دو قطبی

نیلو
نیلو
4 ماه قبل
پاسخ به  علوی

فقط زیادی دست و دل بازن . ازش با عنوان بیماری یاد نمیشه.

مریدا
مریدا
2 ماه قبل
پاسخ به  علوی

هعی روزگار نمیدونم بخندم یا گریه کنم
برید پیش مشاور ولی اختلال خاصی نیست
ولی اینم که خودتو و زندگیتو فدای دیگران کنی طبیعی نیست

اللا
اللا
1 سال قبل

من متاسفانه دچار واقعیت زدایی هستم آیا به طوط کامل خوب میشم یا دیوانه میشم‌ترو خدا یکی کمک کنه

شهر
مشهد
نیلو
نیلو
4 ماه قبل
پاسخ به  اللا

عزییزم منم اینطوریم . این در اثر اضطراب زیاد بوجود میاد ولی باید درمان بشه و بری پیش درمانگر

ناشناس
ناشناس
1 سال قبل

سلام یکی هست که میگه از آسیب زدن به خودم خوشم میاد تازه با تیغ خودشو خط انداخته یه بارم بدون هیچ دلیلی خودکشی کرده؟

شهر
تهران
سارا
سارا
1 سال قبل
پاسخ به  ناشناس

مازوخیسم داره

شهر
تهران
کاکائی
کاکائی
1 سال قبل
پاسخ به  ناشناس

با سلام
کسی که فکر خودکشی می‌کنه و از خودکشی حرف میزنه حتما و حتما باید به روانپزشک ارجاع داده بشه ، دیگه چه برسه به کسی که یکمرتبه خودکشی کرده باشه

سیاوش
سیاوش
1 سال قبل
پاسخ به  ناشناس

باید با روانکاو در میان بذارن..یکی از ویژگی‌های اختلال بردر لاین هست ولی باید روانشناس بررسی کنه.

شهر
اصفهان
مریدا
مریدا
2 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس

درکش میکنم من خودمم اینجوریم
معمولنم لابد از روانشناسا بدش میاد و نمیخواد درمان شه
ببین جدا از اون حس لذتی که خودزنی بهش میده
یه وقتایی واسه جلب توجه اینکارو میکنه
حتی اگه بگه واسه جلب توجه نیست و مخفیش کنه
اما وقتی نگرانش میشی براش لذت بخش تره
احتمالا یا رلته یا دوستت و تو هم بهش تا حدی شک داری و البته نگرانشی و نمیدونی باید چیکار کنی

شبنم
شبنم
1 سال قبل

سلام من از بچگی یک مشکل داشتم و این مشکل ول کنم نیست. وقتی کسی مثل مامانم با گوشی صحبت می‌کنه و یا خواهرم با صدای بلند درس میخونه عصبی میشم . مشکلم واقعا جدیه . نمی‌دونم چیکار کنم . مامانم دائم گریه می‌کنه و میگه دختر ندیدم که از صدای مادرش بدش بیاد. دست خودم نیست . خیلی زود عصبی میشم. خواهرم بهم میگه که تو شبیه بچه ها رفتار میکنی. کلافه شدم . گاهی محکم موهامو میکشم . خیلی وقتا شده به خودکشی هم فکر میکنم . لطفاً راهنمایی کنید.

سارا
سارا
1 سال قبل
پاسخ به  شبنم

صدا باعث بهم ریختن تمرکزت میشه یا ربطی نداره؟

کاکائی
کاکائی
1 سال قبل
پاسخ به  شبنم

سلام
به خاطر فکر کردن به خودکشی حتما و حتما به روانپزشک مراجعه کنید ، قضیه خیلی مهمه ، بعد از مراجعه به روانپزشک ، تشخیص ودرمان صورت میگیره

Nadia
Nadia
1 سال قبل
پاسخ به  شبنم

فک کنم به این میگن صدا بیزاری منم تا حدودی دارم این حالتو زمانیکه کسی با تن یک نواخت حرف میزنه یا پر حرفی میکنه یا از صدای تِک تِک چیزی شدیدا عصبی میشم و واکنش نشون میدم. ممکنه حتی بعدش گریه کنم انگار صداش تو مغزمو پر میکنه. اولا برا مادرت توضیح بده که این یه حساسیت فکریه و معنیش این نیست که از صدای مامانت بدت میاد فقط چون بیشتر با مادرت وقت میگذرونی ممکنه نسبت به اون بیشتر خودشو نشون بده بعدم برو پیش مشاور تا راهنماییت کنه

شهر
تهران
مریدا
مریدا
2 ماه قبل
پاسخ به  شبنم

هیچی واسه گفتن ندارم با مشاور صحبت کن
برو جلسات مدیتیشن
ورزش کن
قران بخون و به صوت قران گوش کن (اگه اذیتت کرد گوش نکن)

وآه۲
وآه۲
1 سال قبل

I need to help

مریدا
مریدا
2 ماه قبل
پاسخ به  وآه۲

تو یکی رو باید کتک زد
اختلال دوری از زبان پارسی و خواستار متفاوت دیده شدن و لوس بازی و مسخره بازی و بی نمک بازی داری
منم اختلال نداشتن اعصاب دارم پس عین ادم حرف بزن

Hamd
Hamd
1 سال قبل

سلام برادرم چن ساله اینجوریه ، همش دائم مغزش درگیر یه چیزه یه مدت درگیر خودزشت بینی و جراحی های زیبایی یه مدت درس و کار. البته اینا همش در حد فکره پای عمل که میاد همش پوچه . نه درسی و نه کاری.، همیجوری واس خودش‌ میخنده ، دائم عصاب مارو خورد میکنه، تهدید میکنه ، فوش میده، حتی بعضی وقتا بشکن و بریز ضرب و شتم هم هست. یعنی یجورایی تو خونه خودمون نه از لحاظ فکری نه از لحاظ جسمی نه لحاظ مالی آرامش و امنیت نداریم. بهش میگیم برو روانشناس میگه من سالمم شما روانی هستید، یعنی جرعت گفتن اینم دیگه نداریم. خیلی نگران پدر مادرمم ، همش تهدیدشون میکنه. خودمم ۲۰ سالمه خیلی از لحاظ روحی و فکری ضربه دیدم و فرسوده شدم . واقعا دیگه مغزم نمیکشه. نظر و راهنماییتون رو میخوام لطفا

شهر
تهران
سارا
سارا
1 سال قبل
پاسخ به  Hamd

باید به روانشناس صحبت کنید وگرنه اول شمارو میکشه بعد خودشو

ناصرتیکر
ناصرتیکر
3 ماه قبل
پاسخ به  Hamd

والا علائم مصرف گل و حشیش هست اینا که میگین.مطمئنین چیزی مصرف نمیکنه؟؟

....
....
1 سال قبل

سلام
من چهارده سالمه و همکلاسیم که دوست صمیمیم هم هست دچار اظطراب اجتماعیه
چطور باهاش رفتار کنم یا کمکش کنم؟

ستاره
ستاره
1 سال قبل

سلام من از وقتی یادم میاد خیلی به جزئیات توجه میکنم
حتی برای ساده ترین چیزها.بدون اینکه بخوام تو ذهنم مجسم میشه.مثلا اسم دفتر رو بشنوم تقریبا همه چیزی که در ثانیه اول به ذهنشون میرسه جلد دفتر و برگه هاست ولی من خطوط و فاصله و حاشیه صفحات.فونت فنر همه چیز تو ذهنم میاد
مشکل اصلی اینه موقع درس خوندن باعث میشه خیلی کند برم جلو
و ذهنم خسته میشه
اختلال هست؟

شهر
تهران
المیرا
المیرا
1 سال قبل
پاسخ به  ستاره

مدیتیشن کن ببین چی درونت میبینی. راه راست پیش روت عزیزم.

شهر
تهران
فهیم
فهیم
1 سال قبل
پاسخ به  ستاره

منم این طوریم فک کنم اختلال شخصیت وسواسی جبریه

مهدیه
مهدیه
11 ماه قبل
پاسخ به  ستاره

شما جزئی نگرید مشکلی ندارید؛تست شخصیت شناسی mbtiبدید متوجه میشید

ناصرتیکر
ناصرتیکر
3 ماه قبل
پاسخ به  ستاره

اطلاعاتتون کامل نیست اما اگر در روابط اجتماعی تا حدی مشکل دارید و سطح هوشتون از بقیه بیشتره احتمال زیاد اختلال آسپرگر هست.البته به نظر من اختلال نیست.تنظیم کارخونه شدن هست.قدرت تجسم خیلی قوی به صورتی که به کشفیات جدید هم منجر میشه معمولا مختص آسپرگر هست.

علی
علی
1 سال قبل

سلام دکتر ممنون از مطلب خوب و جامعتون
علی هستم ۱۷ سالمه و ۴ ساله که THC مصرف میکنم
روانشناس ها و روانپزشک و حتی مراکز ترک اعتیاد تا حدودی کمک کردن به من ولی خب ولع دارم نسبت به این ماده و هیچجوره نمیتونم کنارش بزارم انگار که عاشق یک نفر باشی و نتونی کنارش بزاری
ازتون خواهش میکنم کمک کنید اگر میشه

جعفری
جعفری
1 سال قبل
پاسخ به  علی

پسرم حتما به یک روانپزشک یا روانشناس یا مشاور کار بلد مراجعه کن تا بتونه راهنماییتون کنه

آبتین
آبتین
1 سال قبل

شکاندن وسایل مربوط به چه بیماری ای میباشد؟

شهر
تهران
المیرا
المیرا
1 سال قبل
پاسخ به  آبتین

بیماریه زندگی در ایران.

ناشناس.
ناشناس.
1 سال قبل

سلام.
خواستم بگم تقریبا من شامل همه مواردی که گفتید میشم.
اما بیشتر شبیه اسکیزوفرنی‌ام.
اما من حس میکنم یه شیطان درونم از بچگیم رشد کرده، من میبینمش اون شبیه منه و بیشتر شبیه یه ادم خشمگین که همه جاش خونیه یه وسیله ای شبیه به چاقو که نمیتونم براتون توصیفش کنم.
توهم هایی که من میبینم خیلی شبیه به واقعیته یعنی در حدی که گاهی حس میکنم واقعین اما خیلی فرق داره.
به این صورت که وقتایی که عصبانی میشم اون فردی که درونم ترسناکه جلوی چشمام ظاهر میشه و ادمی که رو به رومه رو به وحشتناک ترین حالت ممکن میکشه و من میبینمش و یجور مثل این میمونه که اون بهم راه رو نشون میده و میگه به این صورت باید انجامش بدی اما نکته ای که وجود داره من اونو کنترلش میکنم یعنی یجور عین رفیق شده برام یا نمیدونم شایدم زیر دست.
وقتایی که ناراحتم، عصبانیم، یا حتی وقتایی که تحقیر یا قضاوت میشم، توی هر حالتی اون کنارمه.
در کل خواستم خودمو توصیف کنم براتون و از چیزی که حسش میکنم بگم…

زیبا
زیبا
1 سال قبل
پاسخ به  ناشناس.

تو باید بری پیش جن گیر

سارا
سارا
1 سال قبل
پاسخ به  زیبا
کاکائی
کاکائی
1 سال قبل
پاسخ به  زیبا

سلام
مراجعه به جن‌گیر اصلا توصیه نمیشه ، در بیشتر موارد مشکلات زیادی ایجاد میکنه

ffff
ffff
1 سال قبل
پاسخ به  زیبا

لطفا غیراصولی و غیرحرفه ای صحبت نکنید آسیب زننده اس
مشکل جدیه !!!!

شهر
تهران
ناصرتیکر
ناصرتیکر
3 ماه قبل
پاسخ به  زیبا

چرا اطلاعات اشتباه میدین؟چه جنی؟؟همه چیز ساخته ی ذهن و مغز هست.مغز میتونه حتی خودشو گول بزنه.و مثلا سیگنال تصویری و که وجود نداره ارسال کنه و باز خودش این سیگنالو دریافت کنه و تصویری و که وجود نداره به واقعی ترین حد ممکن برای شخص و خودش بسازه.

سارا
سارا
1 سال قبل
پاسخ به  ناشناس.

طبیعیه ادم خاصی هستی

سیاوش
سیاوش
1 سال قبل
پاسخ به  ناشناس.

با روانشناس صحبت کنید .

Alireza
Alireza
4 ماه قبل
پاسخ به  ناشناس.

اگه اون چیزی که میبینی بنظرت واقعا وجود داره و توهم نیست بنظرم یه تحقیقی در مورد موجودات ماورایی هم بکن اگه دیدی چیزایی ک میبینی شبیه به اوناست برو پیش یک شخص مطمئن ک درمانت کنه البته منظورم دعانویس نیستااا به هیچ وجه سمت دعانویس نرید چون با دعاهاشون اجنه رو بشما نزدیک میکنن و زندگیتون تحت تاثیر قرار میگیره ، توی یوتیوب شخصی هست به اسم عبدالله علی مهاجر ، معروف به جن کش ، کلیپاشو نگاه کنید واقعا نمیدونیم چقدر کلیپاش درست و واقعی هست اما اگر واقعی باشه و موجو ماورایی درونت باشه میتونه از بینش ببره.. فقط دقت کن تا به قطعیت نرسیدی کاری نکن سمت دعانویسم به هیج وجه نرو تاکید میکنم..

Baran
Baran
1 ماه قبل
پاسخ به  Alireza

بابا چی میگی تو طرف اسکیزوفرنی داره

شهر
تهران
Asal
Asal
1 سال قبل

مممون از مطلب خوبتون.
آیا اختلالی هست که فرد در اون روی یسری رفتار های خودش اختیاری نداشته باشه و کارهایی بکنه که اون لحظه نفهمه. انگار که کنترلش دست یکی دیگست و تا بهش یاداوری شه انکار تازه به خودش میاد

مریم
مریم
1 سال قبل
پاسخ به  Asal

مشکلتون با دارو ممکنه حل بشه حتما به روانشناس یا مشاور مراجعه کن

ناشناس
ناشناس
1 سال قبل

صداها خیلی زیاد رو مخم میرن کسی بهم حرفی میزنه خیلی عصبی میشم درحدی که خودمو میزنم یا سرم رو به در و دیوار میکوبم تو جمع زیادی چرتوبرت میگم بلک جلب توجه کنم .. زیادی تکون میخورم به حالت عادی نمیتونم بشیم حتما باید تکون بخورم همه اینا برای ADHD بیش فعالی هست ولی خب خودم اینطوری فکر نمیکنم…16 سالمه صرفا خواستم حسم رو به چند نفر بگم..

کوروش
کوروش
1 سال قبل
پاسخ به  ناشناس

یکم شبیه اوتیسمه

شهر
تهران
نجمه
نجمه
1 سال قبل

با سلام دخترم ده سالشه یه وقتهایی خانمه ونماز میخونه با حجاب میشه یه وقتهایی میگه روسری نمی‌خوام و چند روزی قید نماز را میزنه یه وقتهایی مهربونه یه وقتهایی پرخاشگره ولی هم در حالت مهربونیش و هم در حالت پرخاشگریش فحش میده کلاس اول و سومش را دوبار مونده اما تقصیر من و بابام بوده که گوشی براش فراهم نکردیم و درس یادش ندادیم باباش کار دائمی نداره من مادر هم جهاز درستی نداشتم خونمون هم دربه داغونه ومال اوقاف هست میگم شاید همینها تو روحیش تاثیر گذاشته ولی با اینکه دستمون خالی هست بازم با یارانه و با هرچی نیازهاشو برطرف میکنیم هر چی میخواد براش می‌خریم ولی جواب محبتهامونو با فحش میده خیلی کم میگه مامان بابا دستتون درد نکنه باباشو به اسم صدا میزنه خیلی کم میگه بابا ولی خیلی وابسته باباشه هر جا میره باهاش میره ولی بازم فحش و بد وبیراه تو دهنشه حتی توی جمع ابرو برامون نداشته دست و پاهایش و به طرز عجیبی تکون میده بینیشو همش می‌کشه بالا جوری که مردم فکر می‌کنند داره مسخرشون می‌کنه لطفاً کمکم کنید بگید اینا علامت چین با تشکر دل پر دردی دارم به خاطر رفتارش من و باباش بیشتر وقتها دور از هم هستیم اون می‌ره خونه مامانش منم تو خونه با پسرم تنها می‌مونیم چون وقتی هستند دخترم فحش میده بعد با باباش دعواشون میشه

شهر
تهران
زیبا
زیبا
1 سال قبل
پاسخ به  نجمه

خب از نظر کلامی مشکل داره چند تا کارتون خوب نشون بدید خودتونم باهاش درست رفتار کنید جاهای باکلاس بفرستیدش

الی
الی
1 سال قبل
پاسخ به  نجمه

بدبخت دخترت که گیر مادر احمقی مثل تو افتاده خانمه نماز میخونه؟ ببین چقدر بیشعوری

مهدیه
مهدیه
11 ماه قبل
پاسخ به  نجمه

عزیزدلم بخاطر شرایط سخت ومشکلات مالی و جسمی به دخترتون فشار اومده دچار اختلال دو قطبی شده ؛باید کمکم کنید؛روحیه بدید بهش؛پیش روات درمانگر ببریدتش

شهر
تهران
مهرزاد
مهرزاد
1 سال قبل

سلام وقت بخیر من یه دوست قدیمی دارم که بعد از طی کردن نوجوونی و جوونی در حالت معمولی یعنی بدون تتو و حتی بدون موهای خیلی مدل دار و عدم استفاده از زیور آلات جدیدا در سن ۳۶ سالگی میخواد گوششو سوراخ کنه و گوشواره بندازه
میخواستم ببینم این حرکت طبیعیه یا نشانه اختلالیه ممنون

شهر
تهران
المیرا
المیرا
1 سال قبل
پاسخ به  مهرزاد

مهرزاد جون برو سوراخ کن حالشو ببر بابا.

Mehdi1383
Mehdi1383
1 سال قبل
پاسخ به  مهرزاد

خجالت بکش یعنی توبی خایه هستی مردگنده باید بری زیرزمین قایم بشی آشغال کثافت

پنهان
پنهان
1 سال قبل

سلام ایا اختلالی هس که فرد برای اتفاقی که براش نیوفتاده به شدت واکنش نشون بده؟مثلا وقتی راجب اسیدپاشی که چندین سال پیش اتفاق افتاده بود شنیدم حالم جوری بد شد که انگار این اتفاق برای من افتاده ولی دوستام با خوندن اون خبر قدیمی خیلی عادی برخورد کردن
ولی من مدام خودم رو با فرد قربانی مقایسه میکردم و عذاب وجدان غیر طبیعی می گرفتم

سارا
سارا
1 سال قبل
پاسخ به  پنهان

بابا منم اینارو دارم خیلی طبیعیه هرچیزی رو فک نکنید بیماریه روانیه

سیاوش
سیاوش
1 سال قبل
پاسخ به  پنهان

اضطراب و ترس هست و طبیعی هست .ولی اگر مدام در مورد هر موردی پیش بیاد و دارای طرفداره باشه باید با مشاور صحبت کنید.

ناصرتیکر
ناصرتیکر
3 ماه قبل
پاسخ به  پنهان

اگر زندگیتون و مختل میکنه حتما پیگیری کنین.وگرنه اندازه ای که عادی باشه یکم بیشتر یکم کمتر در همه وجود داره.

فرشته عبدلی
فرشته عبدلی
1 سال قبل

سلام سال نو مبارک
همسر من فکر میکنه همه دارن بهش بی احترامی میکنن هیچکس بهش اهمیت نمیده و دوسش نداره و گاهی با حرص میگه من آدم بدیم و فقط طرز تفکر و رفتار خودش رو قبول داره و به سرعت عصبانی میشه بیشتر اوقات سر موضوعات کوچیک و بی اهمیت و قبول نمیکنه مشاوره بره من ۲ تا بچه هم دارم خواهش میکنم من رو راهنمایی کنید

شهر
تهران
سارا
سارا
1 سال قبل
پاسخ به  فرشته عبدلی

کمبود محبت تو بچگی عدم توجه تو بچگی بی توجهی تو بچگی بهش شده

Mehdi1383
Mehdi1383
1 سال قبل
پاسخ به  سارا

مثل من کسیوندارم

Mobina
Mobina
1 سال قبل
پاسخ به  فرشته عبدلی

کمی نزدیک به اختلال نارسیست یا خودشیفتگیه
منم با چنین علائم و ادمی روبرو بودم و تشخیص دکتر این اختلال بود
بازم تا بشه راضی شون کنید یا با کمک کسی ک ازش حرف شنوی داره راضی شون کنید برید پیش روانشناس

شهر
اصفهان
Negra
Negra
1 سال قبل

سوالی نیست مقاله بسیار جامع وکامل بود. باتشکر

شهر
مشهد
نادیا
نادیا
1 سال قبل

سلام دکتر وقتتون بخیر من 17 سالمه و همش دوست دارم بقیه رو اذیت کنم البته تاجایی که ناراحت نشن و تو فیلم ها شخصیت های بد رو بیشتر دوست دارم و خیلی زود عصبانی میشم با اینکه خیلی اجتماعی و برونگرا هستم میشه بگید ایا من دچار اختلال شخصیتی هستم ؟

ناشناش
ناشناش
1 سال قبل
پاسخ به  نادیا

سادیسم داری تو

John
John
1 سال قبل
پاسخ به  نادیا

ممکنه سادیسم انفجاری داشته باشید. برید علائمش رو بخونید میتونه کمکتون کنه

شهر
تهران
زیبا
زیبا
1 سال قبل
پاسخ به  نادیا

ی روز یکی چنان قلبت رو ب درد میاره تا بفهمی قلب داری و دیگران هم همین طور اون وقت به حس همدلی و هم یاری می رسی فعلا تنبیه نشدی تا یاد بگیری

المیرا
المیرا
1 سال قبل
پاسخ به  زیبا

بنده خدا دست خودش نیست خب وااا

سیاوش
سیاوش
1 سال قبل
پاسخ به  نادیا

با شرح حال کوتاه نمیشه تشخیص داد شما اختلال دارید .اگر باعث مشکلات و آزار و اختلال در زندگی میشه به مشاور مراجعه کنید.

ناصرتیکر
ناصرتیکر
3 ماه قبل
پاسخ به  نادیا

به احتمال زیاد سایکوپت عزیزم.سادیسم شدت خیلی بالایی داره و حتی ممکنه جون طرف در خطر باشه.ازار جزئی اطرافیان میتونه سایکوپت باشه.

ماهک
ماهک
1 سال قبل

سلام
ببخشید من گاهی اوقات احساس میکنم همه چیز خیلی کند پیش میره مثل اینکه زندگیمو زده باشن روی دور کند و حرکات و صداها یا تصویر ها برام کند پیش میره احساس سرگیجه و نامعلوم‌ بودن بهم دست میده
میشه بگید این اختلال هستش یا نه؟!

زیبا
زیبا
1 سال قبل
پاسخ به  ماهک

قند خونت شاید پایینه تحرکت کمه بی کاری زیاد

سیاوش
سیاوش
1 سال قبل
پاسخ به  ماهک

به پزشک مراجعه کنید به همراه آزمایش

فاطمه
فاطمه
1 سال قبل

باسلام
بنده یه پسر۱۷ ساله دارم که خیلی پرخاشگره زود ازکوره درمیره
ازفیلمهایه واقعی که یکی سرکسی بلامیاره نگاه میکنه اصلا ناراحت نمیشه خیلی ریلکس تاآخرش رو نگاه میکنه،به نظرتون پسرمن مشکلی داره یا تواین سن طبیعیه؟؟

سارا
سارا
1 سال قبل
پاسخ به  فاطمه

در رو یهو میبینی با چاقو بالا سرته

Mmd
Mmd
1 سال قبل

سلام من تقریبا دوروزی میشه که تو ذهنم فش میگذره مثلا وقتی با کسی حرف میزنم درمورد اون فرد تو ذهنم چرت و پرت میگذره میشه بدونم دلیلش چیه؟

رین
رین
1 سال قبل

و همینطور من نمیتونم شبیه خودم باشم ،یعنی رفتاری که با بقیه دارم با چیزی خودن هستم در تضاد کامله و نمیتونم این تضاد رو از بین ببرم،نمیدونم باید چیکار کنم؟

شهر
تهران
سارا
سارا
1 سال قبل
پاسخ به  رین

کنبوکمبود اعتماد بنفسبنفس دلری

رین
رین
1 سال قبل

سلام،من نمیتونم حسی که به یک نفر دارم رو ثابت نگه دارم،نه فقط برای ازدواج،برای دوستی ساده با همجنسم ،بعد چند وقت دیگه اون حس دوستی رو از دست میدم و دیگه نمیتونم کنار اون شخص باشم،این چه اختلالی هست؟

شهر
تهران
ناشناس
ناشناس
1 سال قبل
پاسخ به  رین

اختلال نیست

سیاوش
سیاوش
1 سال قبل
پاسخ به  رین

اگر به همراه حس پوچی و ناراحتی شدید و فکر به خودکشی و عدم ثبات در کار و رابطه دارید به مشاور مراجعه کنید.

Ftme
Ftme
1 سال قبل

سلام من یه دختر ۲۰ساله هستم ازوقتی که یادم میاد توجمع که میشینم بیشتروقتایهو احساس تنفر وبی اعتمادی نسبت بهشون پیدامیکنم حتی پدرم حس میکنم همشون بهم چشم دارن و این احساسم بیشتر توبالاتنم حس میکنم ودلم میخاد پنهون کنم اون قسمتو یچیزی دورم بپیچم.دوسدارم ازون جمع فرارکنم ی حس وحشتناک ونفرت بیش ازحده.واینکه کلاادم منزوی هستم.واین احساسو فقط نسبت ب پدر ومردایی ک آشناوفامیلن دارم نسبت به غریبه هااین حسونمیگیرم یاخیلیییی کم میگیرم.لطفاراهنمایی کنیدواقعادارم رنج میبرم.تازگیا تومنزل خودمون هم بااینکه کسی پیشم نیس این حس بهم دست میده

ناشناس
ناشناس
1 سال قبل
پاسخ به  Ftme

یه نوع فوبیاست شایدم داری پارانویید میگیری مراقب باش

زیبا
زیبا
1 سال قبل
پاسخ به  Ftme

جادوت کردن طبیعی نیست

سارا
سارا
1 سال قبل
پاسخ به  زیبا

دهنت سرویس

یه پنگوئن
یه پنگوئن
2 سال قبل

به نظرت من ۱۲ ساله با چه حدفی اومدم تو این سایت ؟
جواب بده ☕

هیرو
هیرو
1 سال قبل
پاسخ به  یه پنگوئن

هدف*

ل. ف. ا
ل. ف. ا
2 سال قبل

سلام روزتون بخیر من یه دختر نوجوانم.اینکه مدام راجع به افکار آدما درباره خودم فکر میکنم و نمیتونم از این افکار فرار کنم، اعتماد به نفس خیلی پایینی دارم و مدام احساس گناه میکنم. درونم کاملا با ظاهرم متفاوته و هیچکس از افراد دور و برم نمیدونن که واقعاچه آدما هستم و اینکه راجع بهم اشتباه فکر میکنن آزارم میده. میشه کمکم کنید ؟

ناشناس
ناشناس
1 سال قبل
پاسخ به  ل. ف. ا

شاید شخصیت نمایشی باشه ولی دقیقا برعکسی

زیبا
زیبا
1 سال قبل
پاسخ به  ل. ف. ا

اعتماد ب نفست کمه خودت و کوچیک می بینی سعی کن رو استعدادهات تمرکز کنی

مبینا
مبینا
5 ماه قبل
پاسخ به  ل. ف. ا

عزیزم اینوبدون که این افکار واقعی نیستن فقط تو ذهن خودت هست بهشون اهمیت نده وگرنه باعث اختلال وسواس فکری میشی

شهر
تهران
خانم X
خانم X
2 سال قبل

سلام و درود. من یه دختر نوجوان هستم که انگار با خودم درگیرم
نمیدونم میخوام چیکار کنم
ولی در همین حال میدونم
خودمو دوست دارم
ولی از خودم متنفرم
از جامعه ی بشری متنفرم
ولی معتقدم کمک نیاز دارن
یه وقتایی یه ادم خیلی مهربون میشم
یه وقتایی میرم تو فاز یه قاتل روانی
پوست کنار ناخن و دستمو میخورم. مثل خوردن ناخون ولی پوست دستم. علایقم زود به زود تغییر میکنه و این در مورد ادم ها هم صدق میکنه جدیدا با به چیز تیز به انگشت هام ضربه میزنم تا خون بیاد. مشکل من چیه؟

ناشناس
ناشناس
1 سال قبل
پاسخ به  خانم X

منم مثه توام:) فکر کنم چند شخصیتی- هویتی یا تجزیه هویت باشه

John
John
1 سال قبل
پاسخ به  خانم X

منم اينطوری ام.

زیبا
زیبا
1 سال قبل
پاسخ به  خانم X

طبیعی هستی برای خودت اسم نزار قلب ی کلمه عربیه به معنی دگرگونی چون احساسات وارونه و دگرگون شده ای رو احساس می کنه ی روز شاد ی روز غمگین ی روز عاشق ی روز متنفر ادم ک نمی تونه هر روز و هر ثانیه ب قلبش اعتمتد کنه برای همین میگن ب حرف عقلت گوش بده نه قلبت

ناشناس
ناشناس
1 سال قبل
پاسخ به  زیبا

من همه ی کامنتاتو خوندم تقریبا، ببین حتمااااا یه پزشک برو واقعا احتیاج داری شما چند مدل بیماری رو با هم داری خیلی بده . با اینکه میدونم الان اصلا حرفمو قبول نمیکنی و گارد میگیری ولی خواهشا گوش کن

Mehdi1383
Mehdi1383
1 سال قبل
پاسخ به  زیبا

احساسات وجودنداره

احسان
احسان
2 سال قبل

سلام
بنده یه دوست خوب دارم ولی اخیرا فکر میکنم دیوانه شده همش ویدیو های کشتن ادم ها .تجاوز. سر بریدن .ادم هارو تیکه تیکه کردن … نگاه می کنه و همش برای منو و دوستام نشون میده و می فرسته
لطفا راه نمایی کنید . باید ازش دوری کنم؟

احسان
احسان
2 سال قبل
پاسخ به  احسان

و بسیارم لذت می بره

ناشناس
ناشناس
1 سال قبل
پاسخ به  احسان

اختلال نیست ولی دوری کن

John
John
1 سال قبل
پاسخ به  احسان

احتمالا سادیسم داره

سارا
سارا
1 سال قبل
پاسخ به  احسان

اختلال داره اختلال سادیسم داره
ازش دور باش قراره بخورتت